Fórum » Canon fórum

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM na APS-C

GaboM
2013-04-08 10:00:43+02
Zdravim! Urcite niektori z vas uz vlastnite tento objektiv ktory je pomerne novinkou na trhu a preto by som si cenil vase rady a pripomienky hlavne na spominany snimac. Mam konkretne Canon eos 600d a chcel by som 35-ku hlavne do interieru na fotenie deti a rodinne fotografie. Napisal som do nemenovaneho obchodu,ze by som mal vazny zaujem o tento objektiv,no rad by som pred kupou pretestoval na mojom tele a dostal som takuto odpoved:
Momentalne ich nemame skladom mali sme asi 4 ks vsetky ktore boli na d600 robili chyby neodporucam vam ho kupit na d600 su problemy na inych isli bezproblemovo
Co si o tom myslite?

tomas.hlavco
2013-04-08 10:44:42+02
vsetky ktore boli na D600 alebo 600D - mas tam len preklep, alebo v obchode si pomylili tela. Keby boli obchodnici, tak ti o ziadnej chybe nepovedia, ale pride mi to ako nezmysel, skus googel ale ja som sa nedocital ze by niekto v tejto kombinacii hlasil nejaku chybu.

GaboM
2013-04-08 11:01:30+02
príspevok od: tomas.hlavco
vsetky ktore boli na D600 alebo 600D - mas tam len preklep, alebo v obchode si pomylili tela. Keby boli obchodnici, tak ti o ziadnej chybe nepovedia, ale pride mi to ako nezmysel, skus googel ale ja som sa nedocital ze by niekto v tejto kombinacii hlasil nejaku chybu.
Tiez sa mi to zda divne zo strany obchodu. Preklep to asi nebude,skor sa asi pomylili,ale svoju otazku som im jasne daval pod tovar SIGMA 35mm F1,4 DG HSM pre CANON,teda nie nikon.

heuffel
2013-04-08 11:06:09+02
príspevok od: GaboM
Zdravim! Urcite niektori z vas uz vlastnite tento objektiv ktory je pomerne novinkou na trhu a preto by som si cenil vase rady a pripomienky hlavne na spominany snimac. Mam konkretne Canon eos 600d a chcel by som 35-ku hlavne do interieru na fotenie deti a rodinne fotografie. Napisal som do nemenovaneho obchodu,ze by som mal vazny zaujem o tento objektiv,no rad by som pred kupou pretestoval na mojom tele a dostal som takuto odpoved:
Momentalne ich nemame skladom mali sme asi 4 ks vsetky ktore boli na d600 robili chyby neodporucam vam ho kupit na d600 su problemy na inych isli bezproblemovo
Co si o tom myslite?
Ak Ti to neponáhľa, skús počkať nejaký čas, Sigma v januári uviedla prepracovanú verziu 30mm f1,4 pre APS-C, verím, že bude ten objektív lacnejší než táto 35ka. Predpokladám, že sa na trh dostane v priebehu tohto roka.
http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/standard/30_14_A013/

GaboM
2013-04-08 11:24:14+02
príspevok od: heuffel
Ak Ti to neponáhľa, skús počkať nejaký čas, Sigma v januári uviedla prepracovanú verziu 30mm f1,4 pre APS-C, verím, že bude ten objektív lacnejší než táto 35ka. Predpokladám, že sa na trh dostane v priebehu tohto roka.
http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/standard/30_14_A013/
Vdaka za informaciu. Az tak ma to nesuri,ibaze som z toho smutny,ako tazko natrafit na nieco rozumne v tomto rozsahu a to som uz odhodlany dat cca 800 eur,co je podla mna uz slusna suma.

apx
2013-04-08 14:28:22+02
sigma 30 1,4 je nevhodna ? Ja som ju mal. Nebol to zly objektiv, ale teraz mam samyang 35 1,4 a ten je kusok lepsi aj ked nema auto focus

RadovanŠkohel
2013-04-08 17:06:41+02
príspevok od: apx
sigma 30 1,4 je nevhodna ? Ja som ju mal. Nebol to zly objektiv, ale teraz mam samyang 35 1,4 a ten je kusok lepsi aj ked nema auto focus
Skutocne je lepší ako ta sigma 30-1,4 ? Rozmyslam o jej kúpe...

Michal Zahornacky
2013-04-08 17:41:28+02
Co si o tom myslite?
ahoj

mam ho od decembra a pouzivam ho na 60D... zatial som s nim nemal ani najmensi problem a fotim s nim najcastejsie... hodnotim ho ako perfektny!

GaboM
2013-04-09 01:54:43+02
príspevok od: apx
Tiez som cital clanky o tomto objektive a myslim si ze to moze byt zaujimava alternativa. Je to poriadny kus skla,podobne ako sigma a u mna je to palec hore.

GaboM
2013-04-09 01:57:24+02
príspevok od: Michal Zahornacky
ahoj

mam ho od decembra a pouzivam ho na 60D... zatial som s nim nemal ani najmensi problem a fotim s nim najcastejsie... hodnotim ho ako perfektny!
Dakujem za koment. V kazdom pripade si musim vyskusat kupovany kus,no v tomto obchode mi nepomohli

GaboM
2013-04-09 02:08:57+02
príspevok od: RadovanŠkohel
Skutocne je lepší ako ta sigma 30-1,4 ? Rozmyslam o jej kúpe...
Nakolko ma manualne ostrenie,plati tu: cim vacsi hladacik,tym lahsie ostrenie. No a navyse ak mas telo canon tak si musis aj clonu nastavovat na objektive.

hugoba
2013-04-09 08:50:05+02
Co si o tom myslite?
mam ho sice na FF,5DmkIII., mozem povedat ze je skvelý.bolo treba trochu doladit microadjustment ,co neviem ci sa na 600D dá.Choď do obchodu, a vyberaj z viacerych kusov.Na tvojom mieste ,kedze mas APS-C,rozmyslal by som aj nad tou 30/1,4.
Pripadne ti ho v AWH servise doladia presne k fotaku,len budes chvilu bez.

GaboM
2013-04-09 11:16:58+02
príspevok od: hugoba
mam ho sice na FF,5DmkIII., mozem povedat ze je skvelý.bolo treba trochu doladit microadjustment ,co neviem ci sa na 600D dá.Choď do obchodu, a vyberaj z viacerych kusov.Na tvojom mieste ,kedze mas APS-C,rozmyslal by som aj nad tou 30/1,4.
Pripadne ti ho v AWH servise doladia presne k fotaku,len budes chvilu bez.
Zial 600d microadjustment nema,tak mi ostava uz len ist do obchodu a skusit niektore objektivy priamo na mojom tele,no a hlavne natrafit na ochotny a trpezlivy personal.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()