Prosím Vás neukameňujte ma za moju otázku. Mám toto telo a k tomu 70-300 canon 4-5,6 objektív. Fotil som rôzne veci ale nikdy som nemal foto tak ostré ako britva.. v čom to je? skúšal som aj na prioritu času aj clony rôzne nastavenie rôzne svetlo aj von aj dnu no foto nemám v takej kvalite že by skoro nebolo potrebné doostrenie v PC. Mám nastavené pomerové snímanie a ostrenie na bod. Je to v tele? alebo v objektíve? Fotím na standard a nastavenie je tam default na 3ke je ostrost. treba to zvýšiť na 7? Bude to lepšie? Dakujem za vaše odpovede.
Prosím Vás neukameňujte ma za moju otázku. Mám toto telo a k tomu 70-300 canon 4-5,6 objektív. Fotil som rôzne veci ale nikdy som nemal foto tak ostré ako britva.. v čom to je? skúšal som aj na prioritu času aj clony rôzne nastavenie rôzne svetlo aj von aj dnu no foto nemám v takej kvalite že by skoro nebolo potrebné doostrenie v PC. Mám nastavené pomerové snímanie a ostrenie na bod. Je to v tele? alebo v objektíve? Fotím na standard a nastavenie je tam default na 3ke je ostrost. treba to zvýšiť na 7? Bude to lepšie? Dakujem za vaše odpovede.
možno aj oboma... ak porovnávaš s nejakými fotkami zo 70-200 F4 IS a C 5 D mk III tak vieš ako... skús najlepšie dať nejaké ukážkové ako sa ti to správa... aby sme si vedeli predstaviť tie nedoostrené foto
treba to zvýšiť na 7? Bude to lepšie? Dakujem za vaše odpovede. /// skus a uvidis.... Mimochodom, od 70-300 chces "ostrost ako britva"? Skus aspon nieco ako 85/1.8...od budget zoomu proste britvu necakaj ani na canon 9d z roku 2020...
Dakujem ved prave toto som potreboval aby ma niekto navigoval že od toho objetívu skratka viac nedostanem..prosím hodte nejaké návrhy aj nejaké osvedčené objektívy pre toto telo aby bol výsledok aspon o 5 levelov vyšší ako je teraz.
Dakujem ved prave toto som potreboval aby ma niekto navigoval že od toho objetívu skratka viac nedostanem..prosím hodte nejaké návrhy aj nejaké osvedčené objektívy pre toto telo aby bol výsledok aspon o 5 levelov vyšší ako je teraz.
Na 5D (prva verzia) mam dobru skusenost aj s Tamronom SP 70-300 USD VC. Mam v tom rozsahu este aj 85 1.8 a 200 2.8 L . A tie sú parádne ostré oba...
inkubbus dakujem.popozeram ceny. a podla vás chlapi ako mate nastavene hodnoty na ostrost pri roznynom foteni..upravujete tu hodnotu vo fotaku? myslim tam kde je portret a standard a podobne. pomoze zvysenie ostrosti na vyssiu hodnotu?
inkubbus dakujem.popozeram ceny. a podla vás chlapi ako mate nastavene hodnoty na ostrost pri roznynom foteni..upravujete tu hodnotu vo fotaku? myslim tam kde je portret a standard a podobne. pomoze zvysenie ostrosti na vyssiu hodnotu?
Tieto hodnoty vo foťáku vôbec nerieším. Maximálne trošku zvýšim kontrast a saturáciu, aby som dobre videl na displeji čo som odfotil. Základom je ale fotiť do RAW, a potom si fotku môžeš doladiť tak ako si predstavuješ.
caw, co sa tyka doho doostrovania priamo vo fotaku, cital som niekde ze pre spracovanie v pc je dokonca lepsie hodnotu ostrosti vo fotaku znizit o jeden dva body...a sam to tak aj robim...mozno skor si pridaj saturaciu alebo kontrast, ale to len preto, aby si mal predstavu ako vyzera material ktory si odnasas domov...k zoom objektivom - 17-40, 24-70, 70-200 hociktory....a pevne ohniska 50, 85, 100 macro, 135, 200...
ty fotiš iba do jpg???????? taky 5D mark II má napriklad jpg priliš makke na moj vkus všekto fotim iba do rawu a potom vytiahneš z neho ešte detaily napriklad v lightroome ale do jpg určite nie pravdepodobne to bude aj na starom 5D rovanko a tiež by som tam riešil iba L kove objektívy...
Tak v tomto náhľadovom rozlíšení, vzhľadom na objektív, to na mňa pôsobí celkom ostro. Ale viac by povedalo, keby si uploadol RAW v plnom rozlíšení, napr. na uloz.to.
Ostrost foto na Canon 5d
Mimochodom, od 70-300 chces "ostrost ako britva"? Skus aspon nieco ako 85/1.8...od budget zoomu proste britvu necakaj ani na canon 9d z roku 2020...
24-70 f2.8 L
50 f1.8
85 f1.8
vyber si podľa tvojej peňaženky. sú to sklá s ktorými mám ja len dobré skúsenosti na 5DII
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa