Všetci ste už dávno prešli z filmu na digital a náklady s tým spojené + problémy. Mám Canon 500N na film (pamätáte sa ešte naň?), objektívy Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5, Canon 75-300/4,0-5,6 III, blesk Canon Speedlite 380EX a kopec príslušenstva, statívy, filtre. Telo Canon 500N môžem hodiť do koša, ale vďaka nemu som prešiel ohňom a čosi sa naučil. Tie objektívy by sa dali ešte hádam využiť, kým neskôr našetrím na niečo v kategórii 60D, 7D alebo FullFrame. Poradili by ste mi telo použitého, zánovného digitálneho Canon-u, niečo odskúšané v kombinácii s danými objektívmi (fotografická začiatočnická klasika). Len mi prosím neporaďte niečo v štýle 5D alebo kúpa nových objektívov a nového fotoaparátu... Aké sú praktické skúsenosti s použitím "starých" EF objektívov z čias filmu? Na čo si dať pozor?
môžem odporučiť Canon 40D. V porovnaní s novšími modelmi zaostáva len v absencii videa.
tie objektívy čo spomínaš sú na digitále dosť naprd... Ten 24-85 síce nepoznám, ale tieto málo svetelné typy z čias filmu podávajú chabé výsledky na digitále. 75-300 je na digitále katastrofa. Odporúčam 70-200 f4 L
na začiatok ti tie objektívy budú možno stačiť, ale keď raz vyskúšaš poriadne sklo, tak pochopíš
Preco nie 5D? Povodne 5D sa da kupit do 500 EUR, 5D mark II do 1200. APS-C zrkadlovky su lacnejsie, ale tie tvoje objektivy nie su nic extra a 12MP fullframe (povodne 5D) kladie na rozlisenie objektivov nizsie naroky.
Objektvy EF na digitál.
Mám Canon 500N na film (pamätáte sa ešte naň?), objektívy Canon EF 24-85mm f/3.5-4.5, Canon 75-300/4,0-5,6 III, blesk Canon Speedlite 380EX a kopec príslušenstva, statívy, filtre.
Telo Canon 500N môžem hodiť do koša, ale vďaka nemu som prešiel ohňom a čosi sa naučil.
Tie objektívy by sa dali ešte hádam využiť, kým neskôr našetrím na niečo v kategórii 60D, 7D alebo FullFrame.
Poradili by ste mi telo použitého, zánovného digitálneho Canon-u, niečo odskúšané v kombinácii s danými objektívmi (fotografická začiatočnická klasika). Len mi prosím neporaďte niečo v štýle 5D alebo kúpa nových objektívov a nového fotoaparátu...
Aké sú praktické skúsenosti s použitím "starých" EF objektívov z čias filmu? Na čo si dať pozor?
tie objektívy čo spomínaš sú na digitále dosť naprd... Ten 24-85 síce nepoznám, ale tieto málo svetelné typy z čias filmu podávajú chabé výsledky na digitále. 75-300 je na digitále katastrofa. Odporúčam 70-200 f4 L
na začiatok ti tie objektívy budú možno stačiť, ale keď raz vyskúšaš poriadne sklo, tak pochopíš
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa