Zdravím vás. Mám problém na canon 5D mark ii. pri nulovej korekcii expozície mi robí veľmi svetlé fotky. Normálne začína robiť až, keď uberiem 2 až 3EV. Viete mi niekto poradiť či sa to dá nakalibrovať , alebo nejak nastaviť? Za rady vám vopred ďakujem.
Mám skúsenosť, že po výmene originálnej matnice za matnicu neoriginálnu so zaostrovacími klinmi expozimeter na Nikone D80 totálne zblbol o 2EV . Skús použiť sivú kartu a histogram prípadne s porovnaním k inému telu.
Tamron mal taký problém, že meral síce dobre, ale keď som urobil fotku na f 5,6 bola svetlá o 1,5 EV, tak som skrutkami nastavil prenos clony tak, aby viac priclonil...toť vsio. Stál ma 20 Eur a teraz fotí perfektne.
Tamron mal taký problém, že meral síce dobre, ale keď som urobil fotku na f 5,6 bola svetlá o 1,5 EV, tak som skrutkami nastavil prenos clony tak, aby viac priclonil...toť vsio. Stál ma 20 Eur a teraz fotí perfektne.
no ten môj bol kuščok o 900e drahší ale asi to bude tou "nekompatibilitou" ako spomenul ASTRALEK
Zdravím vás. Mám problém na canon 5D mark ii. pri nulovej korekcii expozície mi robí veľmi svetlé fotky. Normálne začína robiť až, keď uberiem 2 až 3EV. Viete mi niekto poradiť či sa to dá nakalibrovať , alebo nejak nastaviť? Za rady vám vopred ďakujem.
Nechcem podcenovat, ale podla coho si zistolm ze mas vsetko svetlejsie? Kazdy aparat totizto do sparvnej expozicie triafa, raz z hora, raz z dola. Takze by si mal mat nieco tmavsie, nieco svtelejsie. AK mas ale svetlejsie vsetko, moze byt na vine objektiv, ale i zle nastveny monitor. Skus sem nejaku hodit aj s histogramom.
Ešte pre upresnenie. telo je canon 5D mark ii. Skúšal som objektívy canon 24-105 a 100 až 400. Chybu mi robilo pri obidvoch objektívoch kým na inom tele fungujú dobre. V prílohe sú fotky, ktoré som fotil -2EV pri normálnej expozícii bolo vidno všetko biele. Fotky začína vypadať normálne pri -2,8EV. meranie expozície bolo celoplošné.
Čidlo na meranie expozície meria svetelné pomery scény cez otvorenú clonu. Po stlačení spúšte sa na dobu expozície clona na objektíve zatvorí na hodnotu, ktorú foťák určil a toto sa robí mechanickou páčkou v komore, ktorá zatlačí na výstupok v objektíve a zavrie clonu. Aspoň na NIKON telách to je tak. Ak je táto páčka ohnutá alebo poškodená, pri uzavretí sa nastaví nesprávna hodnota clony, čo už telo nevie ovplyvniť = fotka je zle exponovaná, obvykle vždy rovnako. Ak je poškodená páčka v tele, tak to robí s každým objektívom, ak na objektíve, tak to robí len s tým jedným kusom.
Ešte pre upresnenie. telo je canon 5D mark ii. Skúšal som objektívy canon 24-105 a 100 až 400. Chybu mi robilo pri obidvoch objektívoch kým na inom tele fungujú dobre. V prílohe sú fotky, ktoré som fotil -2EV pri normálnej expozícii bolo vidno všetko biele. Fotky začína vypadať normálne pri -2,8EV. meranie expozície bolo celoplošné.
Ano, vidim. Pre pokoj duse ale vyskusaj nejaku origo Canonacku 50-ku. Prenos hodnot do objektivu sa este da vylucit tak, ze na 5Dcke manualne navolis expoziciu stanovenu niecim inym - expozimetrom, inym aparatom. Ak toto nevedie k zlym vysledkom, chyba by mala byt v merani, nie v cipe. To vsetko samozrejme za predpokladu, ze si povypinal vsetky "kurvitka" v menu aparatu. Co hovori RAW?
Čidlo na meranie expozície meria svetelné pomery scény cez otvorenú clonu. Po stlačení spúšte sa na dobu expozície clona na objektíve zatvorí na hodnotu, ktorú foťák určil a toto sa robí mechanickou páčkou v komore, ktorá zatlačí na výstupok v objektíve a zavrie clonu. Aspoň na NIKON telách to je tak. Ak je táto páčka ohnutá alebo poškodená, pri uzavretí sa nastaví nesprávna hodnota clony, čo už telo nevie ovplyvniť = fotka je zle exponovaná, obvykle vždy rovnako. Ak je poškodená páčka v tele, tak to robí s každým objektívom, ak na objektíve, tak to robí len s tým jedným kusom.
Canon prenasa kontaktami info, objektiv si "zaskakuje" sam. Otazka je teda na cistotu a funknost kontaktov.
Kalibrovanie expozície
Mám problém na canon 5D mark ii. pri nulovej korekcii expozície mi robí veľmi svetlé fotky. Normálne začína robiť až, keď uberiem 2 až 3EV.
Viete mi niekto poradiť či sa to dá nakalibrovať , alebo nejak nastaviť?
Za rady vám vopred ďakujem.
2. Presnost merania alebo kontrolu casov zavierky ti urobia v servise
pokiaľ by som si to dal opraviť je možné vymeniť aj obrazový snímač?
pokiaľ by som si to dal opraviť je možné vymeniť aj obrazový snímač?
a problém nieje v nastavení ale v tom že je meranie cez neho posunuté až o 0,7
ale asi to bude tou "nekompatibilitou" ako spomenul ASTRALEK
Mám problém na canon 5D mark ii. pri nulovej korekcii expozície mi robí veľmi svetlé fotky. Normálne začína robiť až, keď uberiem 2 až 3EV.
Viete mi niekto poradiť či sa to dá nakalibrovať , alebo nejak nastaviť?
Za rady vám vopred ďakujem.
V prílohe sú fotky, ktoré som fotil -2EV pri normálnej expozícii bolo vidno všetko biele. Fotky začína vypadať normálne pri -2,8EV. meranie expozície bolo celoplošné.
V prílohe sú fotky, ktoré som fotil -2EV pri normálnej expozícii bolo vidno všetko biele. Fotky začína vypadať normálne pri -2,8EV. meranie expozície bolo celoplošné.
Prenos hodnot do objektivu sa este da vylucit tak, ze na 5Dcke manualne navolis expoziciu stanovenu niecim inym - expozimetrom, inym aparatom. Ak toto nevedie k zlym vysledkom, chyba by mala byt v merani, nie v cipe.
To vsetko samozrejme za predpokladu, ze si povypinal vsetky "kurvitka" v menu aparatu.
Co hovori RAW?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa