Potreboval by som poradit. Kamarát má 7D a vo výsledku má pekne ostré foto a menej šumu na fotkách pri porovnateľnom ISE. Mal som od neho objektív Lkový 70-200 2,8 ale výsledky neboli podla mojho očakávania. Je to telom? Fotil som tance. Ked som pozeral jeho foto má to všetko pekne ostré už pri rawe ja to musím dosť pracne dorábať aby som mal ako taký výsledok. Je to postprocesinge? Jemu stačí málo na úpravu, jemnejšie vyladenie a výsledok je úplne inde.. Vedel by mi niekto z Vás poradiť? Dakujem za Vaše odpovede.
Rozdiel moze byt v presnosti zaostrenia (7D ma lepsi zaostrovaci system), expozicnom case a hlbke ostrosti (pri porovnatelnej kompozicii a expozicnych parametroch ma mensi senzor 7D vacsiu hlbku ostrosti).
Je to skor nevhodnym zanrom pre staru 5D, 7D je na rychlu akciu vhodnejsia. Ma lepsi AF a rychlejsie zrkadlo (objekt sa menej pohne medzi zaostrenim a expoziciou). Pri inom zanri - krajinka, alebo portret by boli vysledky z 5D lepsie.
Nie, ze by sa s 5D nedal fotit sport, da sa, len menej pomaha technika a treba viac vediet ako fotit s danymi obmedzeniami a zvysit sancu na dobry zaber.
Canon 5D mark 1 a Canon 7D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa