Pekne zdravím a prosím o rady. Mám canon 600d a mám problém s výdržou batérie resp. možno bude problém aj niekde inde. 1) Ide o to že, nabijem baterku, iba ju vložím do vypnutého foťáku, nezapnem ho, neurobím ani jeden záber, neskôr ho chcem zapnúť a nič, baterka úplne vybitá, ani ho nezapnem. 2) Robí ešte to, ako som napísala v prvom bode, že keď ju dám nabitú do foťáku a nechám ju v ňom, idem ho zapnúť, no nezapne ho, tak som skúsila baterku len tak povytiahnúť, potom som ju hneď dala naspať a potom mi ho zaplo... potom som ho vypla a išla som ho znova zapnúť a nič.. tak som zasa vybrala baterku, dala hneď naspať a zaplo ho.. 3) Nabitú baterku dám do foťáku, hneď fotím a keď dofotím baterku vyberiem. A keď chcem zasa fotiť a dám ju naspať tak fotí bez problémov, nevybije sa, ale akonáhle ju tam nechám troška dlhšie, tak sa vybije.
Dúfam, že som to nenapísala moc zložito, ale neviem ako by som to inak opísala. Foťák má inak 1 rok a pár mesiacov, tak isto aj baterka, bol používaný iba párkrát, je úplne ako nový.
Vylucenie chyby baterky: Skusit inu baterku pouzit do fotaku, ci bude robit to iste. Potom tvoju baterku vlozit do dalsieho tela. Ak je moznost, tak premerat baterku po nabiti a po vytiahnuti z fotoaparatu.
****************** Avsak podla popisu spravania sa aparatu to bude servis fotoaparatu.
Ďakujem. Chystám sa vyskúšať inú batériu, avšak obávam sa, že to bude problém aparátu :/ Ešte ďalšia podozrivá vec, ktorú robí je, že keď mám vyklopenú obrazovku a aparát vypnem, tak na obrazovke mi ostanú pásiky. Vtedy musím vytiahnuť batériu, aby zmizli. Čiže aparát musím vypínať iba so zaklopenou obrazovkou.
Toto nevyzerá na chybu akumulátora. To bude jednoznačne na servis. Tipoval by som možno niečo s vypínačom, akoby sa foťák nevypol, tak potom sa ani nemôže zapnúť. Až po vytiahnutí baterky sa vypne. Je ešte v záruke, tak to reklamuj, kým ti nevyprší záručná doba.
No bohužiaľ reklamácia asi nebude možná, keďže e-shop odkiaľ som foťák kupovala, už nefunguje. Vedeli by ste mi poradiť nejaký servis? A nemáte predstavu koľko môže stáť taká oprava? Ďakujem.
No bohužiaľ reklamácia asi nebude možná, keďže e-shop odkiaľ som foťák kupovala, už nefunguje. Vedeli by ste mi poradiť nejaký servis? A nemáte predstavu koľko môže stáť taká oprava? Ďakujem.
skús napísať pánovi matunákovi tu je link http://www.matunak.sk/ je v tom celkom šikovný a nie je ani taký drahý
ja mám 600D a som až prekvapený týmto prispevkom.. Fotak mam asi mesiac-dva spravil som dokopy približne 600-800 fotiek (video ani jedno) a kedykoľvek chytím fotak do ruky aj po fotení na horách v -10 až -15 stupňoch batéria je stále plna. Raz sa mi stalo že bola na 3/4 aj to vtedy keď som mal za sebou dva výlety spojené s fotenim. Dnes som vytiahol fotak po cca 8mich dnoch a kapacitu batérie mi ukazuje 100%. Naposledy keď bol z brašne vonku spravil som cca 30 zaberov mesta a mesiaca. Typ batérie je určite ten istý.
Tak tak, mam sice 600D len par dni, po nafoteni par desiatok fotiek je baterka stale 4/4 - cize takmer uplne plna. Podla mna bol problem bud v tom ze bateria nebola originalna, alebo uz mala co to za sebou. Znova som sa nedocital, ako to dopadlo. Podla mna ked je fotiek kupeny v e.shope, ten aj ked krachne, zaruka by mala platit, ak to nebolo brane z nejakych rozvojovych trhov, a teda v EU bez zaruky... Inac, tie pasiky na displeji mi robil aj starsi Canon S3 IS, ked boli slabe baterky /tuzkove nabijatelne/.
Canon EOS 600D - problémy
1) Ide o to že, nabijem baterku, iba ju vložím do vypnutého foťáku, nezapnem ho, neurobím ani jeden záber, neskôr ho chcem zapnúť a nič, baterka úplne vybitá, ani ho nezapnem.
2) Robí ešte to, ako som napísala v prvom bode, že keď ju dám nabitú do foťáku a nechám ju v ňom, idem ho zapnúť, no nezapne ho, tak som skúsila baterku len tak povytiahnúť, potom som ju hneď dala naspať a potom mi ho zaplo... potom som ho vypla a išla som ho znova zapnúť a nič.. tak som zasa vybrala baterku, dala hneď naspať a zaplo ho..
3) Nabitú baterku dám do foťáku, hneď fotím a keď dofotím baterku vyberiem. A keď chcem zasa fotiť a dám ju naspať tak fotí bez problémov, nevybije sa, ale akonáhle ju tam nechám troška dlhšie, tak sa vybije.
Dúfam, že som to nenapísala moc zložito, ale neviem ako by som to inak opísala. Foťák má inak 1 rok a pár mesiacov, tak isto aj baterka, bol používaný iba párkrát, je úplne ako nový.
Skusit inu baterku pouzit do fotaku, ci bude robit to iste.
Potom tvoju baterku vlozit do dalsieho tela.
Ak je moznost, tak premerat baterku po nabiti a po vytiahnuti z fotoaparatu.
Avsak podla popisu spravania sa aparatu to bude servis fotoaparatu.
Ešte ďalšia podozrivá vec, ktorú robí je, že keď mám vyklopenú obrazovku a aparát vypnem, tak na obrazovke mi ostanú pásiky. Vtedy musím vytiahnuť batériu, aby zmizli. Čiže aparát musím vypínať iba so zaklopenou obrazovkou.
Ďakujem.
Ďakujem.
je v tom celkom šikovný a nie je ani taký drahý
Inac, tie pasiky na displeji mi robil aj starsi Canon S3 IS, ked boli slabe baterky /tuzkove nabijatelne/.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa