Fórum » Canon fórum

RAW+JPEG

Denisa1420
2011-02-02 22:12:25+01
Dobrý večer, poprosila by som o radu...mám Canon 7D . Skúsila som fotiť snímku vo dvoch formátoch súčasne RAW+JPEG. Po stiahnutí fotiek do PC sa mi z fotky RAW automaticky natiahne JPEG. Aj pri použití Adobe Conventer mi RAW fotku nenájde. Ako mám stiahnuť fotky do PC aby mi zostala fotka aj JPEG aj RAW? Dakujem. Denisa

miki33
2011-02-02 22:57:28+01
a ked das fotit iba v RAW su tam?

gintonik
2011-02-02 23:06:38+01
Jediné čo ma napadá, je že si nepotvrdila voľbu RAW a JPEG tlačidlom SET. Mne sťahuje z karty do PC obidva.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-03 00:01:25+01
použi program od Canonu čo máš v balení na CD spolu s fotákom mne to funguje aj na Macu aj na W7, - mi to vytvorí priečinok s dátumom a stiahne fotky aj RAW aj JPEG. Prípadne čítačku kariet. W7 bez nainštalovanej Canon Utility či čo to je nevie stiahnuť RAW. okrme toho d Eos utility vieš fotiť priamo do PC cez USB čo je fasa.

bonifacko
2011-02-03 06:46:51+01
A manualne naťahovanie nefunguje?

b.a.f.o.a.r.t.
2011-02-03 08:21:22+01
ja mam zoner 12 prof a nemam problem uklada aj jedno aj druhe

simo
2011-02-03 08:38:03+01
mne to s EOS Utility funguje na 100% na W7 aj na WXP. Jednoduchy a uzitocny program, urcite odporucam naistalovat.

Cako
ocenenie redakciou 2011-02-03 08:57:09+01
skus nainstalovat ten EOS utility. Mne sa totiz tiez stavalo presne toto iste. Fotil som do JPEG a RAW a mal som obe fotky v JPEG ked som ich dal do pc cez kabel

Alebo jednoduchsie, vyberaj kartu a davaj ju do citacky, RAWko by tam malo byt uz stale....

PeCh
2011-02-03 10:14:42+01
príspevok od: Denisa1420
Dobrý večer, poprosila by som o radu...mám Canon 7D . Skúsila som fotiť snímku vo dvoch formátoch súčasne RAW+JPEG. Po stiahnutí fotiek do PC sa mi z fotky RAW automaticky natiahne JPEG. Aj pri použití Adobe Conventer mi RAW fotku nenájde. Ako mám stiahnuť fotky do PC aby mi zostala fotka aj JPEG aj RAW? Dakujem. Denisa
Z tvojho popisu tu všetci iba hádajú v čom môže byť problém. Skús to popísať ešte raz, lepšie a detailnejšie. Čo je to stiahnutie fotiek, čo natiahnutie JPG? Ako to robíš, čo používaš...? Ak to nevieš vysvetliť, tak ti ťažko pomôžeme. Prípadne si zavolaj niekoho, kto rozumie počítačom.

kecal
2011-02-03 10:25:16+01
príspevok od: Denisa1420
kúp si čítačku ( nesťahuj to cez USB kábel z foťáku ) ... a tak to jednoducho iba prekopíruješ ( z karty vloženej do čítačky ) do nejakého adresára v PC ... a je to 100 pro OK ..

napríklad:

http://www.slovakiacomp.sk/msi-starreader-combo-52-in-1-citacka-kariet-3-port-usb-2-0-hub_d108322.aspx

BRODOZZ
2011-02-03 10:37:58+01
Dobre ti tu radia,ak usb z fotaka tak EOS utilit.z pril.CD,ak z citacky tak ti RAW nacita aj Win.,no neotvori.na otvaranie uz potreba bud ten EOS,al lighr.al,PS s patricnym camera RAW plug.

andysalay
2011-02-03 10:38:58+01
Neskúšal niekto prepnúť v nastaveniach foťáku sôsob USB komunikácie?
Ak netreba thethered shooting, je úplne zbytočne nastavené PtP (PointToPoint). Práve vtedy foťák či software (windowsu) robí pri kopírovaní niečo \"navyše\", čo užívateľ vôbec nechce.

Treba prepnúť foťák do MassStorage režimu, vtedy sa správa ako obyčajná čítačka, a poskytne operačnému systému štandardný prístup na pamäťovú kartu na úrovni súborového systému.
Takže sa dajú stiahnuť RAW a JPG ako samostatné súbory. Úplne rovnako, ako cez bežnú čítačku.

Predpokladám, že keď to je možné prepnúť na Nikonoch, tak snáď Canony nebudú v tomto pozadu. (Nemám Canon).

Denisa1420
2011-02-03 14:35:07+01
Ďakujem všetkým za pomoc, fotky sťahujem z foťáku cez USB..takže tam bude problém, nedávam kartu do čítačky...a nemám ani ten originál program od canonu...už som volala predajcovi, nech mi pošle link na stiahnutie... lebo CD nemôžem nájsť...dúfam, že pomôže...Dakujem!!

Denisa1420
2011-02-03 14:35:32+01
príspevok od: andysalay
Neskúšal niekto prepnúť v nastaveniach foťáku sôsob USB komunikácie?
Ak netreba thethered shooting, je úplne zbytočne nastavené PtP (PointToPoint). Práve vtedy foťák či software (windowsu) robí pri kopírovaní niečo \"navyše\", čo užívateľ vôbec nechce.

Treba prepnúť foťák do MassStorage režimu, vtedy sa správa ako obyčajná čítačka, a poskytne operačnému systému štandardný prístup na pamäťovú kartu na úrovni súborového systému.
Takže sa dajú stiahnuť RAW a JPG ako samostatné súbory. Úplne rovnako, ako cez bežnú čítačku.

Predpokladám, že keď to je možné prepnúť na Nikonoch, tak snáď Canony nebudú v tomto pozadu. (Nemám Canon).
super, to som nevedela, pozriem sa či aj canon niečo také má...dakujem

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()