Zdravím, nikde nemôžem nájsť manuál od tohoto programu, mam 1000D a chcem sa opýtať, či sa s ním dá fotiť tak, že to co bude v hľadáčiku bude,m vidiet aj na monitore...samozrejme myslim obraz pred expoziciou neviem n ato prist...ďakujem
Zosen si CD dotane ku canon,tam mas pdf navod,raz som to skusal na notasi al uz ani nepametam ci som videl obraz na displeji,len to viem ze som cvakal na ploske notasu a foto sa dalo hned pozriet na monitore al mali nahlad.
Využijem tému... Dokáže tento program natáčať video?
Nastavil som na kruhovom voliči "kameru", prepojil som PC-DSLR, zapal som živý náhľad, no narazil som na problém, kedy program EOS Utility, síce rozpozná nastavenie na kruhovom voliči, dokonca môžem meniť aj expozíciu videa, no pri snahe zahájiť záznam fotoaparát vyhotový len klasický RAW formát (jednu fotografiu). Dá sa to tam nejako nastaviť, aby sa dala odpáliť aj videosekvencia?
Ide mi hlavne o kľúčovanie, kde aj milimetrové pohnutie fotoaparátu na statíve predstavuje problém, preto to chcem odpaľovať cez USB.
PS: káblovú spúšť som skúšal, dokáže síce ostriť, no tiež video nezapne..
Využijem tému... Dokáže tento program natáčať video?
Nastavil som na kruhovom voliči "kameru", prepojil som PC-DSLR, zapal som živý náhľad, no narazil som na problém, kedy program EOS Utility, síce rozpozná nastavenie na kruhovom voliči, dokonca môžem meniť aj expozíciu videa, no pri snahe zahájiť záznam fotoaparát vyhotový len klasický RAW formát (jednu fotografiu). Dá sa to tam nejako nastaviť, aby sa dala odpáliť aj videosekvencia?
Ide mi hlavne o kľúčovanie, kde aj milimetrové pohnutie fotoaparátu na statíve predstavuje problém, preto to chcem odpaľovať cez USB.
.
mozno Ti pomoze toto http://sourceforge.net/projects/eos-movrec/
Volá sa to Remote Capture, 1000D to umožňuje nájdeš to v menu canon utility na úvodnej stránke ako Camera settings/Remote shooting ak to tam nemáš dajú sa takéto nástroje stiahnuť z internetu .
6D ide ovládať androidom a nejaké podobné nástroje na android som videl už aj na ostatné fotoaparáty možno časom canon uvolní firmware pre 7D popr. to nacpe do nástupcu
Eos utility
Dokáže tento program natáčať video?
Nastavil som na kruhovom voliči "kameru",
prepojil som PC-DSLR, zapal som živý náhľad,
no narazil som na problém, kedy program EOS Utility, síce
rozpozná nastavenie na kruhovom voliči, dokonca môžem
meniť aj expozíciu videa, no pri snahe zahájiť záznam fotoaparát
vyhotový len klasický RAW formát (jednu fotografiu).
Dá sa to tam nejako nastaviť, aby sa dala odpáliť aj videosekvencia?
Ide mi hlavne o kľúčovanie, kde aj milimetrové pohnutie fotoaparátu na
statíve predstavuje problém, preto to chcem odpaľovať cez USB.
.
Dokáže tento program natáčať video?
Nastavil som na kruhovom voliči "kameru",
prepojil som PC-DSLR, zapal som živý náhľad,
no narazil som na problém, kedy program EOS Utility, síce
rozpozná nastavenie na kruhovom voliči, dokonca môžem
meniť aj expozíciu videa, no pri snahe zahájiť záznam fotoaparát
vyhotový len klasický RAW formát (jednu fotografiu).
Dá sa to tam nejako nastaviť, aby sa dala odpáliť aj videosekvencia?
Ide mi hlavne o kľúčovanie, kde aj milimetrové pohnutie fotoaparátu na
statíve predstavuje problém, preto to chcem odpaľovať cez USB.
.
http://sourceforge.net/projects/eos-movrec/
http://sourceforge.net/projects/eos-movrec/
ale diky, nejako to už vyriešim
davam do pozornosti novy tutorial k EOS Utility, nemal som ani sajn, ze to dokaze toto vsetko.
http://www.ebay.com/itm/Aputure-Gigtube-Wireless-II-Remote-Live-Viewfinder-for-Canon-EOS-40D-450D-1000D-/261045334696?pt=US_Viewfinders_Eyecups&hash=item3cc783b2a8
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa