Fórum » Canon fórum

Canon profesional

mojzis
2011-03-08 08:29:54+01
Pri kúpe Canon 50D som dostal program na úpravu fotografie canon profesional.
Chcem sa vás opýtať ako dobrý je ten program.Je postačujúci pre začiatočnika?
Prípadne načo mam dávať dvôraz pri úprave fotografie.V čom su iné programi napr.
ako je Zoner,nie je to len marketingový ťah?Ten profesional je pre mňa už aj tak dosť náročný.
Za vaše užitočné skúsenosti vopred ďakujem.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-08 08:48:31+01
Canon DPP je na spracovanie RAW - je vhodný hlavne pri spracovani fotiek ked nám ide o dobrú farebnosť prípadne malý šum. Dobrý je EOS utility na fotenie priamo do PC. Pre hromadné úpravy napríklad reportážnych foto kedy nám nejde o uplne presnu farebnosť je lepší LR kvôli ovládaniu.

Marketingový ťah je nové telo fotoaparátu s viacej Mpx ktoré nevie vykresliť 80% objektívov, určite nie softvér.

thrash
2011-03-08 08:57:08+01
S Canon profesional uravis iba bezne veci ako jas, kontrast, farbu - myslim ze na upravu sa tam pozivaju krivky, t.j. taky graf, kde tahas resp. ohybas spominane krivky a tym upravujes vzhlad fotky.

Programi ako Zoner alebo Gimp-(je bezplatny a je to jednoducha a dobra nahrada znameho photoshopu) Adobe photoshop, dokazu uz pokrocilejsie upravy. To znamena mezes s nimi retusovat, upravovat ostrost, vkadat ramceky akolo fotografie a plno dalsich veci. Hlavne photoshop je nato perfektny (casom prejdes urcite na photoshop, spravis v nom vsetko od lahkej uprvy fotografie az po zlozite, kde modelku doslova nalicis zmenis jej drzanie tela a vsetko v 100% kvalite) je to profi program.

Na zaciatok ten Gimp urcite postaci.

markus
2011-03-08 10:20:58+01
Ja robim reportaze kedze ich fotim do raw v tom caon prof. lebo lahko sa spracuvava, ale ak chcem vyvolat raw dokladnejsie a pohrat sa s obrazkom jednoznacne photoshop. Horsi ten original canon soft je v korekcii chyb optiky a zle vyhladenie sumu. Ale oproti zoneru sa mi zda byt vystupom lepsi. Ak si nevies dat rady s vyvolanim z rawu odporucam DXO je to sikovny a jednoduchy soft z vela moznostami.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-08 10:29:58+01
príspevok od: thrash
S Canon profesional uravis iba bezne veci ako jas, kontrast, farbu - myslim ze na upravu sa tam pozivaju krivky, t.j. taky graf, kde tahas resp. ohybas spominane krivky a tym upravujes vzhlad fotky.

Programi ako Zoner alebo Gimp-(je bezplatny a je to jednoducha a dobra nahrada znameho photoshopu) Adobe photoshop, dokazu uz pokrocilejsie upravy. To znamena mezes s nimi retusovat, upravovat ostrost, vkadat ramceky akolo fotografie a plno dalsich veci. Hlavne photoshop je nato perfektny (casom prejdes urcite na photoshop, spravis v nom vsetko od lahkej uprvy fotografie az po zlozite, kde modelku doslova nalicis zmenis jej drzanie tela a vsetko v 100% kvalite) je to profi program.

Na zaciatok ten Gimp urcite postaci.
Zoner je asi najväčšia zlota na komplikovanejšie veci. to je len pre totálnych laikov čo si občas niečo upravia

mojzis
2011-03-08 10:51:05+01

Ďakujem vám všetkým za užitočné rady.Upravovať fotografie chcem hlavne krajinky a
to jednotlivo.Takže ak som z toho rozumel tak na začiatok bude stačiťaj ten
canon DPP.Ešte raz ďakujem.

miki33
2011-03-08 10:51:24+01
ja mozem povedat moju skusenost - pouzival som Aperture na macbooku spolu so Canon 400D. Ale ked som zacal pouzivat Cann 5d Mk II, tak moj macbook + aperture nestiali spracovat take velke fotky. Ked som pustil DPP tak fungoval paradne vzhladom na vykon pocitaca Takze za vyhodu urcite vyzdvihujem rychlost, ale aj kvalitnu konverziu z RAW do tiff resp JPG. Akurat je pomalsi ked potrebujem napr 120fotografii z RAW dostat do JPG (resp. TIF), a chyba mi ze nevie zmensivat fotky s nastavanim dhsej strany.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()