Ahojte, vedel by mi niekto poradiť pri výbere objektívu. Mám Canon 500D a chcem fotiť hlavne oslavy, deti pri hre (čiže v pohybe) a trochu pri cestovaní (hlavne v meste) a neviem sa rozhodnúť medzi EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM a EF 24-70mm f/2,8 L USM. Za rady vopred ďakujem.
Jeden chlapík má v popise na canonrumors.com fóre:
"EOS 5D Mark II and EOS 7D, with 9 (and counting...) lenses with red rings, an MP-E 65mm, and one EF-S lens because the 17-55mm is just that nice."
Myslím si, že spravíš dobre, ak pôjdeš na EF-S 17-55 f/2.8. A ako písal autocord, je tam L-kové sklo (rozdiel je tiež v utesnení voči prachu a vlhkosti - na to by su ale potreboval aj "weathersealed" telo) a vcelku dobre si to sklo aj drží hodnotu. Pokiaľ to chceš hlavne na bežné fotenie, tak je to super voľba.
Ako si inak spokojný s 50 f/1.8 ???
Ďakujem za radu, už som si ho objednal. 50 f/1,8 je super, doteraz som mal len seťák 18-55 a telezoom 55-250 a je to rozdiel minimálne 3 tried.
Tiež mám ten seťák, ako druhý som si vzal 85 f/1.8, btw super sklo, dnes som ním fotil Devín-BA. Občas fotím kamarátovou 50 f/1.8 II a tiež som bol spokojný. Fotil som ním badminton v NTC a autofocus v pohode stíhal aj na Servo móde. Slušne sa chytal aj v klube, keď som cvakal DJku.
Ja teraz zvažujem Tamron 17-50 f/2.8 bez VC (na APS-C mi to bude stačiť).
pani, rada by som sa spytala vas, znalych, kedze ja som v tejto technike este uplny laik... chcem prejst z kompaktu na zrkadlovku, vybrala som si canon eos 500D. len v tych objektivoch mam trocha zmatok, urcite by som vzala na zaciatok nejaky setovy a potom dokupila pevny. len sa neviem vysomarit z tyhcto dvoch ponuk. mozete mi poradit, co je lepsi vyber, ci:
Canon EOS 500D + objektív EF-S 18-55 IS mm + objektív EF-S 55-250 IS mm
alebo
Canon EOS 500D + objektiv EF-S 18-135 IS
kedze cenovo su tieto dve ponuky skoro rovnake. som na materskej, fotim zatial len svoje deti. dakujem za vase nazory...
pani, rada by som sa spytala vas, znalych, kedze ja som v tejto technike este uplny laik... chcem prejst z kompaktu na zrkadlovku, vybrala som si canon eos 500D. len v tych objektivoch mam trocha zmatok, urcite by som vzala na zaciatok nejaky setovy a potom dokupila pevny. len sa neviem vysomarit z tyhcto dvoch ponuk. mozete mi poradit, co je lepsi vyber, ci:
alebo
kedze cenovo su tieto dve ponuky skoro rovnake. som na materskej, fotim zatial len svoje deti. dakujem za vase nazory...
Ja by som povedal že na začiatok by stačila tá druhá možnosť - s jedným objektívom 18-135. Na to čo fotíš (snáď môžem tykať , čiže detváky, by tie ohniská stačiť mohli a neviem či budeš mať vždy možnosť rýchlo meniť objektívy.
mirosz - dakujem za nazor, jasne, mozes tykat tiez som viac naklonena tomu jednemu 18-135, potrebujem nieco na prechod z kompaktu na zrkladlovku a pri mojich detoch asi naozaj nebude kedy menit. co menit, niekedy nie je kedy ani tofak vytiahnut... ked povyrastu mozno zmenim svoje zaujmy a mozno konecne aj tie ohniskove vzdialenosti pochopim
alebo
...pokiaľ v exteriéry.....v pohode ktorýkoľvek z uvedených...pokiaľ v interiéri pri slabšom osvetlení môže nastať problém, lebo budeš nútená pridať na citlivosti iso, ktorá má svoje limity........tu sa hodia viac svetelnejšie objektívy, t.j. s clonovým číslom f 2,8 a menej....s tými sa však dá fotiť v pohode aj vonku......preto odporúčam radšej hneď svetelnejší objektív....deti nepostoja ,takže s expozičnou hodnotou "čas" veľmi nenaexperimentuješ...treba to preto riešiť inak....nákupom svetelnejšieho skla ...
beholder - hmmmm, nejak som si myslela, ze ta svetlnost pri 18-135 f/3.5 ze by aj mohla stacit... lebo ked uz pozeram potom svetelnejsie, tak su umerne drahsie... vcera som dostala tip na sigmu 17-70, ta ma svetelnost f/2,8 to by uz slo, nie? ma celkom dobre hodnotenie a neni zavratne drahy...
len zase nerozumiem sa tym ohniskovym vzdialenostiam, ci je to objektiv, ktory mozem pouzivat ako univerzalny, ked nebude miesto v taske na dalsie ine ak bude vobec v penazenke miesto na dalsie ine
uvazujem aj o kupe pevneho Canon EF 50mm f/1.8 II len netusim este co to obnasa, kedze prechadzam z kompaktu a som na zoomovanie zvyknuta... sadnem opodial a tak fotim deti, aby ma nevideli, lebo akonahle ma zbadaju, tak sa mi strkaju do objektivu ale zase ta 50-tka nie je tak zavratne draha, ze by som ju nemohla mat popri zoome...
tak teraz ktory? canon 18-135, alebo tu sigmu 17-70?
beholder - hmmmm, nejak som si myslela, ze ta svetlnost pri 18-135 f/3.5 ze by aj mohla stacit... lebo ked uz pozeram potom svetelnejsie, tak su umerne drahsie... vcera som dostala tip na sigmu 17-70, ta ma svetelnost f/2,8 to by uz slo, nie? ma celkom dobre hodnotenie a neni zavratne drahy...
len zase nerozumiem sa tym ohniskovym vzdialenostiam, ci je to objektiv, ktory mozem pouzivat ako univerzalny, ked nebude miesto v taske na dalsie ine ak bude vobec v penazenke miesto na dalsie ine
uvazujem aj o kupe pevneho Canon EF 50mm f/1.8 II len netusim este co to obnasa, kedze prechadzam z kompaktu a som na zoomovanie zvyknuta... sadnem opodial a tak fotim deti, aby ma nevideli, lebo akonahle ma zbadaju, tak sa mi strkaju do objektivu ale zase ta 50-tka nie je tak zavratne draha, ze by som ju nemohla mat popri zoome...
Ja len k tomu pevnému objektívu. Sedením na mieste málokedy urobíš dobrú fotku. Základom je hýbať sa, skúšať rôzne pohľady a kompozície. A na to je pevné sklo veľmi dobré.
... a tak zase tak doslovne som to nemyslela, ze sadnem na jedno miesto a cvakam tie iste zabery do nemoty, jasne, treba sa aj pohnut... ja len teda nepoznam zatial z vlastnej skusenosti rozdiel medzi pevnym a zoomom... a potrebujem byt trocha opodial, nie na detoch nalepena. ked fotim kvetinky, tak sa na ne nalepim aj po bruchu sa plazim
ked budes sediet budes mat vsetky fotky s jednym uhlom dopadajuceho svetla v s pohladom v 1 rovine. ak chces sigmu, tak tu novsiu verziu 17-70/2.8-4 OS so stabilizaciou - vraj je o chlp lepsia. No ako pise Michal, az pevne ohnisko a velka clona urobia svoje
Mycroft - dakujem, precitala som, porovnala, hmmm, zaujimave, na moje naroky by stacil... tak myslite, ze toto je ten objektiv, ktory by som mohla vyuzit ako univerzalny popri pevnej 50-tke?
Aký objektív
vedel by mi niekto poradiť pri výbere objektívu.
Mám Canon 500D a chcem fotiť hlavne oslavy, deti pri hre (čiže v pohybe) a trochu pri cestovaní (hlavne v meste) a neviem sa rozhodnúť medzi EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM a EF 24-70mm f/2,8 L USM.
Za rady vopred ďakujem.
"EOS 5D Mark II and EOS 7D, with 9 (and counting...) lenses with red rings, an MP-E 65mm, and one EF-S lens because the 17-55mm is just that nice."
Myslím si, že spravíš dobre, ak pôjdeš na EF-S 17-55 f/2.8. A ako písal autocord, je tam L-kové sklo (rozdiel je tiež v utesnení voči prachu a vlhkosti - na to by su ale potreboval aj "weathersealed" telo) a vcelku dobre si to sklo aj drží hodnotu. Pokiaľ to chceš hlavne na bežné fotenie, tak je to super voľba.
Ako si inak spokojný s 50 f/1.8 ???
50 f/1,8 je super, doteraz som mal len seťák 18-55 a telezoom 55-250 a je to rozdiel minimálne 3 tried.
Tiež mám ten seťák, ako druhý som si vzal 85 f/1.8, btw super sklo, dnes som ním fotil Devín-BA. Občas fotím kamarátovou 50 f/1.8 II a tiež som bol spokojný. Fotil som ním badminton v NTC a autofocus v pohode stíhal aj na Servo móde. Slušne sa chytal aj v klube, keď som cvakal DJku.
Ja teraz zvažujem Tamron 17-50 f/2.8 bez VC (na APS-C mi to bude stačiť).
alebo
alebo
alebo
http://www.fotoradce.cz/recenze-objektivu-sigma-17-70mm-f2-8-4-5-dc-macro-clanekid36
len zase nerozumiem sa tym ohniskovym vzdialenostiam, ci je to objektiv, ktory mozem pouzivat ako univerzalny, ked nebude miesto v taske na dalsie ine
uvazujem aj o kupe pevneho Canon EF 50mm f/1.8 II len netusim este co to obnasa, kedze prechadzam z kompaktu a som na zoomovanie zvyknuta... sadnem opodial a tak fotim deti, aby ma nevideli, lebo akonahle ma zbadaju, tak sa mi strkaju do objektivu
http://www.fotoradce.cz/recenze-objektivu-sigma-17-70mm-f2-8-4-5-dc-macro-clanekid36
len zase nerozumiem sa tym ohniskovym vzdialenostiam, ci je to objektiv, ktory mozem pouzivat ako univerzalny, ked nebude miesto v taske na dalsie ine
uvazujem aj o kupe pevneho Canon EF 50mm f/1.8 II len netusim este co to obnasa, kedze prechadzam z kompaktu a som na zoomovanie zvyknuta... sadnem opodial a tak fotim deti, aby ma nevideli, lebo akonahle ma zbadaju, tak sa mi strkaju do objektivu
Recenze objektivu Sigma 17-70mm f2.8-4 DC Macro OS HSM -------
http://bit.ly/ghZqdz
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie