Fórum » Canon fórum

Problém s neostrosťou v hľadáčiku

miluska1998
miluska1998 2011-04-24 21:57:06+02
Dobrý deň, som začiatočníčka. Mám canon 50D a obj. 24-105mm. Nefotím dlho, ale fotoaparat má asi 3 a pol roka, z čoho asi rok a pol nebol používaný. V poslednom čase chodím často fotiť do prírody, ale až včera sa mi stala menšia zavadka. Po stisnutí spuste do polovice - zaostrení som mala objekt v hladaciku stále neostrý aj po opakovanom zaostrovani na objekt. Po spraveni fotografie bol daný objekt na fotografii omnoho osrejší, takmer úplne oproti vtedajsiemu pohladu do hladacika. Nevedela som, co s tym. Najprv ma napadlo, že stracam zrak alebo je špinavý filter atd. Ked som sklá vycistila, bolo to rovnake. Nemam ani len najmensie ponatie, co moze fotaku byt. Akakoľvek rada alebo odkaz na inu stranku sa mi bude pocitat... Vopred vdaka

roakmorg
2013-04-26 19:27:59+02
príspevok od: WildSammy
to priesvitne lcd ma docinenia aj s tym kolko dof vidis v hladaciku.. neviem ako nikon(neskusal som), ale napr. canon 7d, co ma tiez taketo lcd vedel zobrazit rozdiel az od f/3.2.. takze to lcd(okrem matnice) do nejakej miery tiez obmedzuje kolko dof vidis a tym padom bez elektriny je to este horsie.. je to dake zvlastne lcd moc som sa tym nezaoberal, lebo mam vo fotaku baterku stale
zaujimave. nikomu neprajem take soky pred nejakym dolezitym fotenim ponaucenie: vzdy treba pouzivat plne nabite baterky a naformatovane karty

buto
2013-04-26 20:40:39+02
príspevok od: miluska1998
Dobrý deň, som začiatočníčka. Mám canon 50D a obj. 24-105mm. Nefotím dlho, ale fotoaparat má asi 3 a pol roka, z čoho asi rok a pol nebol používaný. V poslednom čase chodím často fotiť do prírody, ale až včera sa mi stala menšia zavadka. Po stisnutí spuste do polovice - zaostrení som mala objekt v hladaciku stále neostrý aj po opakovanom zaostrovani na objekt. Po spraveni fotografie bol daný objekt na fotografii omnoho osrejší, takmer úplne oproti vtedajsiemu pohladu do hladacika. Nevedela som, co s tym. Najprv ma napadlo, že stracam zrak alebo je špinavý filter atd. Ked som sklá vycistila, bolo to rovnake. Nemam ani len najmensie ponatie, co moze fotaku byt. Akakoľvek rada alebo odkaz na inu stranku sa mi bude pocitat... Vopred vdaka
No neviem ako canon 50D, ale moj 500D ma pri hladaciku malicke koliesko na korekciu neviem ako by som ho nazval spravne na korekciu hladaciku niekedy sa mi stane ze nechtiec snim pootocim a obraz sa mi v hladaciku rozostri. Vlasne sluzi nato ako v dalekohladoch na zaostrenie.
Tam neviem ale ked to ma moja 500D tak to asi musi mat podla mna urcite 50D

buto
2013-04-26 20:43:00+02
príspevok od: buto
No neviem ako canon 50D, ale moj 500D ma pri hladaciku malicke koliesko na korekciu neviem ako by som ho nazval spravne na korekciu hladaciku niekedy sa mi stane ze nechtiec snim pootocim a obraz sa mi v hladaciku rozostri. Vlasne sluzi nato ako v dalekohladoch na zaostrenie.
Tam neviem ale ked to ma moja 500D tak to asi musi mat podla mna urcite 50D
Heh az teraz som si to vsimol, ze je to uz druha strana treadu, takze uz to bolo rozobrate na prvej strane

keko
2013-04-27 08:41:05+02
príspevok od: buto
Heh az teraz som si to vsimol, ze je to uz druha strana treadu, takze uz to bolo rozobrate na prvej strane
Zmeskal si pohreb. Nevadi, bude dalsi.

buto
2013-04-27 12:57:16+02
príspevok od: keko
Zmeskal si pohreb. Nevadi, bude dalsi.

wmatko
2013-04-27 16:17:11+02
príspevok od: miluska1998
Laserova operacia oci

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()