Fórum » Canon fórum

CANON POWERSHOT S5 IS a COKIN FILTRE

akras
2011-05-27 23:09:48+02
kto mi poradí, čo mi všetko treba na to, aby som mohla používať systém cokin fitrov.
hlavný problém je s uchytením, akú veľkosť fitrov zvoliť/ 52mm alebo inú?/, okrúhle/štvorcové?/
mám aj conversion lens adapter LA-DC58E /iné označenie LH-DC 40.
dík za každú radu.

Kaiman81
2011-05-27 23:17:30+02
Tak na čo sa vlastne pýtaš? Cokin sú len štvorcové a Ty sem pletieš aj okrúhle....
máš aj adaptér,tak čo ešte riešiš?

akras
2011-05-28 09:59:52+02
asi nechápem ... ten adaptér je vlastne ochrana pred slnkom. končí rozšírením, nemá nijaký závit, to riešim. stále neviem, či sa filtre dajú použiť priamo pred objektív a aký spôsob uchytenia je najlepší, či magnefix, či pomocou priskrutkovania adaptéra, alebo inak, lebo v tabuľke kompatibility som svoj typ vôbec nenašla ... možno by mi mal poradiť niekto, kto tomu rozumie a nerozčuľujú ho otázky amatérov. chybná kúpa nie je za lacný peniaz.
ale aj tak ti kaiman81 ďakujem za odpoveď, naozaj je hodná tvojho mena...dík
ps: skús sa pozrieť na http://www.mafra.sk/kruhovefiltre.html a možno sa ti rozšíri obzor aj o kruhové filtre cokin...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-05-28 10:11:37+02
LA-DC58E - uz z oznacenia je zrejme, ze ten distancny kruzok ma priemer 58 mm. Takze nan mozes dat filtre a hocico s priemerom 58 mm. Ovse, bez tej slnecnej clony.
Takze su to lubovolne kruhove filtre, alebo stvorcove filtre, ktore sa zasuvaju do univerzalneho drziaka nasadeneho na kruzok 58 mm. V tvojom pripade odporucam Cokin velkosti A.

akras
2011-05-28 12:07:07+02
príspevok od: Karol Srnec
LA-DC58E - uz z oznacenia je zrejme, ze ten distancny kruzok ma priemer 58 mm. Takze nan mozes dat filtre a hocico s priemerom 58 mm. Ovse, bez tej slnecnej clony.
Takze su to lubovolne kruhove filtre, alebo stvorcove filtre, ktore sa zasuvaju do univerzalneho drziaka nasadeneho na kruzok 58 mm. V tvojom pripade odporucam Cokin velkosti A.
dík, konečne rada nad ktorou sa oplatí porozmýšľať. problém je v tom, že ten adaptér je vlasne len akási slnečná clona, takže si myslím, že vzhľadom na to, že nekončí nijakým závitom, bude musieť ísť preč. ostane holý obkektív a teraz čo... asi budem potrebovať ozajstný distančný krúžok ... a potom naň filtre. ja mám foťák s priemerom 52 mm, myslíš si, že tá veľkosť A, čo si mi navrhol zostane? máš typ na najlepšiu cenu ?
stačilo by mi čosi takéto ? http://cgi.ebay.com/52mm-Ring-Adapter-ND2-ND4-ND-8-Filter-Cokin-series-/170539920924?pt=Camera_Filters&hash=item27b4f8ae1c#ht_2651wt_905

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-05-28 21:02:22+02
príspevok od: akras
dík, konečne rada nad ktorou sa oplatí porozmýšľať. problém je v tom, že ten adaptér je vlasne len akási slnečná clona, takže si myslím, že vzhľadom na to, že nekončí nijakým závitom, bude musieť ísť preč. ostane holý obkektív a teraz čo... asi budem potrebovať ozajstný distančný krúžok ... a potom naň filtre. ja mám foťák s priemerom 52 mm, myslíš si, že tá veľkosť A, čo si mi navrhol zostane? máš typ na najlepšiu cenu ?
stačilo by mi čosi takéto ? http://cgi.ebay.com/52mm-Ring-Adapter-ND2-ND4-ND-8-Filter-Cokin-series-/170539920924?pt=Camera_Filters&hash=item27b4f8ae1c#ht_2651wt_905
LA-DC58E je distancny kruzok a na nom je slnecna clona LH-DC40, ktora je odnimatelna.

akras
2011-05-28 21:25:35+02
príspevok od: Karol Srnec
LA-DC58E je distancny kruzok a na nom je slnecna clona LH-DC40, ktora je odnimatelna.
dobre som sa nasmiala ... previedla som podrobný prieskum a fakt sa mi podalia odšrobovať "tá vec nakonci" ja som úplne zabudla, že je to odnímateľné... teraz mi všetko do seba zapadá a
vďaka tebe sa mi v hlave rozsvietilo. fakt dík. už sa teším na filtre.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()