Svoje fotky fotim výhradne do raw a nasledne spracovávam (jas, farby, kontrast, odšumenie, zostrenie atd.) v PS. Zaujímalo by ma aké nastavenie digic procesora používate (doporučujete)? Ide mi hlavne o nastavenie, Picture Style, Potlačenie šumu pri vysokom ISO, Priorita zvyraznenia tonov, Optimalizácia jasu... Pri Pic.Style Neutral nechávate hodnoty na pôvodnych 0 alebo jemne zvysite aspon ostrosť?
Pokial fotis do RAW, tak je to suma fuk. Prejavilo by sa to len v nastaveni spracovania v DPP. V PS a LR3 ti to aj tak vsetko vynuluje a hodi do vlastneho Adobe profilu.
cize ak snimame do pic syle - "ciernobiely" tak je to zbytocne lebo prevod do BW si vieme spravit aj v pp, kedže sa nam v LR alebo PS aj tak otvori farebný raw..
Aha, takže akekolvek nastavenie tychto volieb v menu na vplyv iba pri fotení do jpg, pri foteni do raw dostavam na 100% surové dáta?
Áno, RAW sú 100% surové dáta a ktomu naviac informácia o nastavení fotoaparátu a možno nejaký ten náhľad. V RAW môže byť tých náhľadov viac a v rôznych veľkostiach, a práve tento (dosť komprimovaný) náhľad môže byť spracovaný podľa nastavení vo fotoaparáte.
ahojte a ako nastavit fotak ak sa foti do jpg? myslim ake nastavenie je najvyhodnejsie na dalsie spracovanie fotky. (picture style, korekcia jasu a kontrastu, potlacenie sumu pri velkom ISO)
ahojte a ako nastavit fotak ak sa foti do jpg? myslim ake nastavenie je najvyhodnejsie na dalsie spracovanie fotky. (picture style, korekcia jasu a kontrastu, potlacenie sumu pri velkom ISO)
to zalezi od toho co fotis. Inak to bude pri krajine a inak pri portrete. na jpg v postprocese uz nemozes robit nejake velke upravy s jasom a tienami.
sak si nastav ako sa tebe paci..ja mam vzdy nastavene saturacia apson plus 3 a color tone mam tiez zmeneny..ostrost mam na tusim plus 3 a nejake blbe nastavovanie v raw editore neriesim...do jpeg mi to foti nadherne a ked fotim do raw a chcem jpeg tak tiez len dam konvertovat bez nejakych nastaveni..samozrejme ked fotis niekde kde je totalne blby whitebalance je najlepsie si nastavit WB na nejakom sedom materiale hned pri foteni... otazka do plena,,podporuje konecne ten blby lightroom picture style??
skus v JPEG zmenit vyvazenie bielej ... taka malickost ale napr. pri foteni sportu v hale, alebo podvodnej fotografii potesi ... som cital
Mrco ahoj. Ja mam iba PS CS3 (ale v novsich verziach to musi tiez fungovat), a JPEG si dam "Otvorit ako", a potom si vyberiem "Camera raw". Normalne mi ten jpeg otvori v Camera raw module, a potom si mozem kludne zmenit nastavenie bielej.
sak si nastav ako sa tebe paci..ja mam vzdy nastavene saturacia apson plus 3 a color tone mam tiez zmeneny..ostrost mam na tusim plus 3 a nejake blbe nastavovanie v raw editore neriesim...do jpeg mi to foti nadherne a ked fotim do raw a chcem jpeg tak tiez len dam konvertovat bez nejakych nastaveni..samozrejme ked fotis niekde kde je totalne blby whitebalance je najlepsie si nastavit WB na nejakom sedom materiale hned pri foteni... otazka do plena,,podporuje konecne ten blby lightroom picture style??
Develop -> camera calibration -> profile. V LR3 to je urcite, nepamatam si ci to bolo uz v LR2...
Kazdopadne, na dalsie spracovanie fotky je najvyhodnejsie pouzit raw, nie jpg. Nemas s tym co stratit, karty su lacne a disky pomerne tiez... Ak zrovna nie su zaplavy.
Mrco ahoj. Ja mam iba PS CS3 (ale v novsich verziach to musi tiez fungovat), a JPEG si dam "Otvorit ako", a potom si vyberiem "Camera raw". Normalne mi ten jpeg otvori v Camera raw module, a potom si mozem kludne zmenit nastavenie bielej.
aj v LR sa vyvyzenie v jpg da v pohode nastavit . Nie zeby som to robil ale da sa .
Nastavenie Digic proc. pri foteni do raw + post-processing v PS
Ide mi hlavne o nastavenie, Picture Style, Potlačenie šumu pri vysokom ISO, Priorita zvyraznenia tonov, Optimalizácia jasu...
Pri Pic.Style Neutral nechávate hodnoty na pôvodnych 0 alebo jemne zvysite aspon ostrosť?
myslim ake nastavenie je najvyhodnejsie na dalsie spracovanie fotky.
(picture style, korekcia jasu a kontrastu, potlacenie sumu pri velkom ISO)
myslim ake nastavenie je najvyhodnejsie na dalsie spracovanie fotky.
(picture style, korekcia jasu a kontrastu, potlacenie sumu pri velkom ISO)
Kazdopadne, na dalsie spracovanie fotky je najvyhodnejsie pouzit raw, nie jpg. Nemas s tym co stratit, karty su lacne a disky pomerne tiez... Ak zrovna nie su zaplavy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa