Fórum » Canon fórum

zalepene/obliate tlacitka na CANON 600D

SICKsupreme
2011-07-04 21:39:48+02
caute

cez vikend som spravil (takmer) osudnu chybu a vzal svoj 600d do krcmy. po x pivach a 2och absinthoch som zial zacal byt menej opatrny a stalo sa to, co sa nemalo - fotak dostal pivnu sprsku.
nastastie, jedine co sa stalo je to, ze 2 tlacitka vlavo hore nad displayom (MENU a INFO) zacali mierne lepit. ide o to ze uz tak "nepukaju" a treba mierne pritlacit aby plnili funkciu...

chcem sa teda spytat, co by som s tym mohol spravit? da sa to nejako vycistit bez porusenia plomby a teda aj zaruky? spravia mi to povedzme v autorizovanom servise s tym, ze zaruka bude platna?

vdaka za radu

Big Lebowski
2011-07-04 21:45:42+02
Obliatie pivom a v rámci záruky?

inkubbus
2011-07-04 21:59:51+02
ale tak jasne ze zaruka bude platit... kluuudne ho najprv pod tecucou vodou jarou poumyvaj a ked nepomoze tak potom servis.

SICKsupreme
2011-07-04 22:02:28+02
ftipny ste, berem to ;p
ale ked nemate daco k teme tak sa plz nato vys*rte, vdaka ;p

SICKsupreme
2011-07-04 22:06:36+02
ftipni * ;p

inkubbus
2011-07-04 22:09:44+02
príspevok od: SICKsupreme
ftipny ste, berem to ;p
ale ked nemate daco k teme tak sa plz nato vys*rte, vdaka ;p
ty si zacal ftipkovat

viking81
2011-07-04 22:11:32+02
a co cakas ze ti poradime ? oblial si to pivom...mas to zatecene vo vnutri...a ked sa na to hoc aky chuj v servise kukne tak mu je jasne ze ti zaruka na to pada nemas chlastat ale radsej fotit a nemal by si podobne problemy....btw....nechj ho poriadne vysusit a pokial vsetko funguje ako ma tak nereis...ked to prestane fungovat....servis a priprav sa ze to nebude najlacnejsie

SICKsupreme
2011-07-04 22:16:52+02
po slovensky...pytal som sa ci mi to otvoria a vycistia v autorizovanom servise a ci mi padne zaruka napriek AUTORIZOVANEMU servisu, na sumu som sa nepytal...ci?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-04 22:17:20+02
Sty krat sa niekto obracia najprv na forum a az potom na servis. Akoby sme hlasovanim mali rozhodnut, ci to servis musi opravit v zaruke alebo nie. Nech tu povieme cokolvek, na vyjadreni servisu to nic nezmeni.
Ak uzivatel poskodi pristroj tym, ze ho nespravne pouziva, nevztahuje sa na to zaruka. Takze je jasne, ze budes platit. Nepytaj sa ale, co to bude stat. To je opat otazka na servis. Nikto z nas to nevie.
P.S. Odporuca poponahlat sa do sevisu. Ztecenie moze postupovat a pachat cim dalej vacsie skody. Dlhsia otalanie, vacsie skody.

Fatty
2011-07-04 22:23:41+02
ja by som tie tlacitka skusil poliat cistym liehom aby rozpustil to svinstvo ktore ich zlepilo...viac sa asi bez otvarania fotaku urobit neda

Emilio
2011-07-04 22:38:29+02
Podľa mňa by to malo vyzerať asi takto: pôjdeš do značkového servisu, priznáš čo si vyviedol, oni to opravia, ak sa to dá vyčistiť - za čo zaplatíš. Záruka od dńa kúpy platí ďalej lebo tá mimozáručná oprava bola vykonaná značkovým servisom. V prípade že ti budú meniť niečo, záruka je iba ďajších 6 mesiacov na vymenené súčiastky a opravu.

keko
2011-07-04 23:22:35+02
Len ma napadlo, ci nexistuje iny portal. Nejaky taky, kam prasata, gramblosi a ludia, ktori si kupuju drahe hracky mimo svije financne moznosti za peniaze vydrancane od rodicov, co si nevedia nic poriadne vazit.
Mam jedny hodinky, su vodotesne, desne rad si ich hadzem do piva a zospodu sa pozeram, kolko je hodin. Nikdy by ma to nenapadlo robit s fotoaparatom. Kup si aj ty nejaku podobnu pigovinu. Ak potrebuje fotak v krcme, kup si vodotesnu jednorazovku.
Vec sa ma tak, ze ked sa raz vlhko dostalo do elektroniky, ani po servisnom zasahu uz aparat nebude taky, ako ked ho zmontovali v japonsku v tovarni. Kup si novy a henetn predaj dakomu pod rukou za cenu, za ktoru mu tie zalepene tlacitka nebudu vadit.

planco
2011-07-04 23:28:37+02
vies fotak to mas ako s autom: bud ides do mesta pit, alebo fotit/autom nikdy nie oboje naraz..
drz sa tohto do buducna a nic sa nestane tebe ani tvojej fototechnike

SICKsupreme
2011-07-05 07:24:56+02
príspevok od: Emilio
Podľa mňa by to malo vyzerať asi takto: pôjdeš do značkového servisu, priznáš čo si vyviedol, oni to opravia, ak sa to dá vyčistiť - za čo zaplatíš. Záruka od dńa kúpy platí ďalej lebo tá mimozáručná oprava bola vykonaná značkovým servisom. V prípade že ti budú meniť niečo, záruka je iba ďajších 6 mesiacov na vymenené súčiastky a opravu.
vdaka, taketo nieco som potreboval

SICKsupreme
2011-07-05 07:25:51+02
príspevok od: keko
Len ma napadlo, ci nexistuje iny portal. Nejaky taky, kam prasata, gramblosi a ludia, ktori si kupuju drahe hracky mimo svije financne moznosti za peniaze vydrancane od rodicov, co si nevedia nic poriadne vazit.
Mam jedny hodinky, su vodotesne, desne rad si ich hadzem do piva a zospodu sa pozeram, kolko je hodin. Nikdy by ma to nenapadlo robit s fotoaparatom. Kup si aj ty nejaku podobnu pigovinu. Ak potrebuje fotak v krcme, kup si vodotesnu jednorazovku.
Vec sa ma tak, ze ked sa raz vlhko dostalo do elektroniky, ani po servisnom zasahu uz aparat nebude taky, ako ked ho zmontovali v japonsku v tovarni. Kup si novy a henetn predaj dakomu pod rukou za cenu, za ktoru mu tie zalepene tlacitka nebudu vadit.
tebe rodicia mozno veci kupuju , mne nie...tak prosim nesud podla seba...nabuduce pis k teme a nestrapnuj sa "vtipnym" komntom

SICKsupreme
2011-07-05 07:27:47+02
príspevok od: planco
vies fotak to mas ako s autom: bud ides do mesta pit, alebo fotit/autom nikdy nie oboje naraz..
drz sa tohto do buducna a nic sa nestane tebe ani tvojej fototechnike
niekedy fotis aj akciu v pube ;p
ja som ho neoblial, proste to priletelo neviem odkial...par kvapiek ktore zalepili "len" 2 tlacitka
vsetci ste mudri, a okrem Emilia ste nenapisali nic...

SICKsupreme
2011-07-05 07:40:11+02
za prve - nebol som opily jak prasa, len som prestal venovat vacsiu pozornost okoliu, fotak som drzal v ruke a spoza laveho pleca to nejak preletelo...to sa stane j triezvemu, tak prosim ak neviete nic k teme tak nekomentujte

za druhe - dal som jasne otazky, na ktore som chcel odpovede od SKUSENYCH ludi, nie infantilne komenty ktore si postujete so svojimi dementnymi kamaratmi na fejsbuku

za tretie - zial toto vlakno sa neda zmazat/zablokovat, tak uz sem prosim NIC NEPISTE

chudas12
2011-07-05 08:07:08+02
príspevok od: SICKsupreme
za prve - nebol som opily jak prasa, len som prestal venovat vacsiu pozornost okoliu, fotak som drzal v ruke a spoza laveho pleca to nejak preletelo...to sa stane j triezvemu, tak prosim ak neviete nic k teme tak nekomentujte

za druhe - dal som jasne otazky, na ktore som chcel odpovede od SKUSENYCH ludi, nie infantilne komenty ktore si postujete so svojimi dementnymi kamaratmi na fejsbuku

za tretie - zial toto vlakno sa neda zmazat/zablokovat, tak uz sem prosim NIC NEPISTE
No každopádne si nahral chlapom na smeč, oni sa tu radi pozabávajú. Ostatné ak nemáš zatečené, ak sa pivo dostalo len cez tie dve tlačítka a hneď si to utrel, tak sa podľa mňa nič nestalo, neodporúčam zapínať. Za predpokladu, že pivo stečie hneď, sa do tlačidiel dostane málo tekutiny, ona musí stiecť, nechce sa úmyselne dostať do tlačidiel (fyzika ne . Malé množstvo tekutiny zmáča len miesto plošáku okolo tlačidiel a na kontaktoch. To môže vyvolať, ak bol aparát zapnutý logický rozpor v procesore čo foťák ustojí, servisáci Ti vyčistia kontakty pod tlačidlami a tlačítka a fičíš ďalej. Ale ak si ho zmáčal celý, pivo vo vnútri foťáku, tak to si neviem predstaviť, sú súčiastky, ktoré pivo určite neznášajú, úplne super je taký kondenzátor.

A už sa viac nepýtaj, šup do servisu a hlavne im povedz čo sa stalo, aby vedeli do čoho idú. No a bude to niečo stáť.

TTL
2011-07-05 08:22:35+02
Vidim, zaciatok tyzdna, vsetci maju velmi dobru naladu na pomahanie.

Servis je teoreticky dobry napad. Vtip je ten, ze KED je elektronika zatecena vnutri, tak autorizovany servis to typicky odmietne opravit aj mimo zaruky. Pretoze zatecena elektronika moze zoxidovat a hocikedy odist. Ale servis MUSI davat na svoju opravu zaruku a to v takomto pripade proste nemoze. Takze to ani neopravi.

Mal som raz taketo skusenosti s mobilnym telefonom. Mal som ho prvy den (!) a dovolil som si byt take prasa, ze som siel von kratko po dazdi. Samozrejme, nejaky dobrak sa velmi ponahlal na BMW (asi do nemocnice) cez velku mlaku a celeho ma aj s mobilom kvalitne osprchoval. V kazdom autorizovanom servise ma s tym poslali do haja, az potom som sa s jednym dohodol ze mi to vycistia ako bokovku (bez dokladu atd.). Neviem ci nieco take robia Canonaci - asi podla toho, kolko maju prace (v lete tipujem ze viac).

Kazdopadne fotaky, aj tie dnesne, toho vydrzia velmi vela a maly splech im neublizi. Trochu polepene tlacidla by malo stacit vycistit mokrou vreckovkou, najlepsie namocenou v destilke. Moze to dat trochu prace, ale malo by sa to dat vycistit. Ak to bol naozaj iba maly splech, tak by sa tekutina vobec nemala dostat dovnutra (ani ta povodna, ani cistiaca) a nemalo by to mat nasledky.

Ak sa pivo dostalo dovnutra, moze to byt horsie.

Ja som takto cistil viacere svoje fotaky, napr. tie ktore z ebay, ktore boli proste zanesene spinou, ziadnemu sa nic nestalo.

TTL
2011-07-05 08:24:38+02
A este - ano, je dobry napad fotak nezapinat, vybrat na 2 dni baterku a nechat vysusit, aj po tom cisteni.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()