Fórum » Canon fórum

Nečistota za matnicou canon 50D.

mojzis
2011-07-11 11:10:12+02
Chcem vas požiadať o radu.Dostala sa mi nečistota na matnicu canon 50D.Kde mi ju môžu v Košiciach odstrániť alebo dokážem to sam, bez poškodenia?Neviem si už nijako poradiť.
Ďakujem pekne.

viking81
2011-07-11 11:18:37+02
pokial nejde ofuknut tak tam bude prilepena....ak je fotak v zaruke tak cistenie v origo servise a to je prolaika v Ba....inak na to kasli a nauc sa s tym zit

mojzis
2011-07-11 11:25:04+02
príspevok od: viking81
pokial nejde ofuknut tak tam bude prilepena....ak je fotak v zaruke tak cistenie v origo servise a to je prolaika v Ba....inak na to kasli a nauc sa s tym zit
Zaruka nepomôže,do blavy je to ďaleko.Odfuknuť to tiež nejde,ba čo viac dostal som tam viac nečistoty.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-11 11:33:02+02
EOS 50D ma vymennu matnicu. Ta sa da pomerne jednoducho vybrat a vyukanim vycistit aj z druhej strany. Osobne som to nikdy nerobil, ale cez google alebo youtube urcite najdes navod na vybratie matnice. Povrchu matnice sa nesmies dotknut, inak hrozi poskodenie optickych vlastnosti mikrososoviek.
Teoreticky moze byt necistota na hranole a tam uz si sam neporadis a bude to musiet ist do servisu alebo sa s tym budes musiet zmierit.

mojzis
2011-07-11 11:40:28+02
príspevok od: Karol Srnec
EOS 50D ma vymennu matnicu. Ta sa da pomerne jednoducho vybrat a vyukanim vycistit aj z druhej strany. Osobne som to nikdy nerobil, ale cez google alebo youtube urcite najdes navod na vybratie matnice. Povrchu matnice sa nesmies dotknut, inak hrozi poskodenie optickych vlastnosti mikrososoviek.
Teoreticky moze byt necistota na hranole a tam uz si sam neporadis a bude to musiet ist do servisu alebo sa s tym budes musiet zmierit.
Velmi rad bi som to dal niekomu vyčistiť.Na fotkach to nieje vidno.Len to hrozne vadi tie bodky.
Za užitočnu radu pekne ďakujem a prajem pekný deň.

Gurney
2011-07-11 13:30:14+02
Nerieš a foť. Mne to čistili vo Viedni za 30€ a o pol roka je to tam zas. Mal som bordel na hranole. Teraz po roku mám humus aj na 5D. A pod matnicou to nie je. Inak vybrať matnicu je easy.
Tak už nič neriešim a fotím.

mojzis
2011-07-12 08:00:08+02

Veru že mate pravdu.Ta špína je na hranole.Len ten problem mam že či fotim aj špinu lebo bez nej.Neviem si na to niejako zvyknuť. Prajem vám dobrý čas a ďakujem .

Kaiman81
2011-07-12 08:12:28+02
Ak si to nerobil tak matnicu určite nevyberaj,medzi ňou a hranolom je ešte jedno sklíčko a to keď náhodou zasviníš tak to už neočistíš.

Roninus
2011-07-14 22:52:38+02
JJ ja som podobne cistil svoju alfu a dopadlo to velmi zle,Z jednej spinky ktora ma tam dozierala,zostalo pocisteni asi 10 dalsich plus doskriabana matnica.
Co by som dal potom za tu jednu jedinnu

Misoo79
2011-07-14 23:09:26+02
Ďakujem za založenie tejto témy, zrovna som mal v pláne čistiť matnicu...

javelin
2011-07-14 23:58:20+02
Ja už nemóžem....to tu fakt na fóre nie je táto téma rozoberaná aspom desať krát , za posledný rok , že kvôli takejto trivialnej kravine, treba zadrieť nové vlákno........

javelin
2011-07-15 00:09:33+02
jáj , ešte pripomienka.....len tak ďalej....

Misoo79
2011-07-15 00:13:20+02
príspevok od: javelin
Ja už nemóžem....to tu fakt na fóre nie je táto téma rozoberaná aspom desať krát , za posledný rok , že kvôli takejto trivialnej kravine, treba zadrieť nové vlákno........
Veľa vláken sa tu opakuje x krát a každé má väčšinou 20+ príspevkov. Nech si každý vraví čo chce, ja si myslím, že ePhoťákov baví písať do podobných vláken

lu_boss
2011-07-15 00:14:27+02
jáj , ešte pripomienka.....len tak ďalej....
Nebud zly porad... Vies ako to vie nasrat ? Taka spinka na matnici, ktoru nevidno na fotke ? Rovnako ma vzdy rozcerti ten obluk na prednom skle co zostane po stieraci, tiez neviem co s tym.

Misoo79
2011-07-15 00:18:31+02
príspevok od: lu_boss
Nebud zly porad... Vies ako to vie nasrat ? Taka spinka na matnici, ktoru nevidno na fotke ? Rovnako ma vzdy rozcerti ten obluk na prednom skle co zostane po stieraci, tiez neviem co s tym.
To je subjektívne. Niekto môže mať fotoaparát obitý až strach a nevadí mu to, ak to neovplyvňuje jeho funkčnosť. A niekomu zase vadí aj tá najmenšia kozmetická chyba...

javelin
2011-07-15 00:23:12+02
No veď aj to......a diaľkové od telkáča vo fólii si už videl.....?....

lu_boss
2011-07-15 00:25:13+02
príspevok od: Misoo79
To je subjektívne. Niekto môže mať fotoaparát obitý až strach a nevadí mu to, ak to neovplyvňuje jeho funkčnosť. A niekomu zase vadí aj tá najmenšia kozmetická chyba...
...mas pravdu.
Ono to ide aj casom - na zaciatku som lestil filtre do zodratia vsetkych vrstiev, teraz kym to neoblejem opalovacim kremom, neriesim. Prach bol, je a bude. Kto ho nedaval dole z filmu vo zvacsovaku, tazko uveri, ze na matnici ho fakt netreba riesit.

lu_boss
2011-07-15 00:44:08+02
No veď aj to......a diaľkové od telkáča vo fólii si už videl.....?....
...nie, ale uz som pocul
...mna vzdy pobavi jeden znamy, ktory deckam k telefonu nechce dat sluchatka "aby ich nestratili" - rodina ma desiaty mobil, 6 nenavratne rozbitych, ale sluchatiek ma plny suflik. Nerozbalene, nestratene, nezaprasene.

javelin
2011-07-15 00:49:20+02
...nie, ale uz som pocul
...mna vzdy pobavi jeden znamy, ktory deckam k telefonu nechce dat sluchatka "aby ich nestratili" - rodina ma desiaty mobil, 6 nenavratne rozbitych, ale sluchatiek ma plny suflik. Nerozbalene, nestratene, nezaprasene.
modelový príklad , kedy treba vymeniť hlavu rodiny.....
V našej rodine veci neriešime....po Slovensky...nevážime si ich.....lebo že , zdravíčko a peniaze za ktoré si ho kúpime, sú najdôležitejšie....

mojzis
2011-07-15 08:22:56+02

Keď mam špinu vo foťaku tak ako mam vedieť či to fotim alebo nie.A to
može biť kopec radosti keď doma zistim aký pekný záber som urobil so špinou
ktoru som síce videl ale myslel som si že je mimo drahy svetla na snímač.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()