Neviem či je dobry názov, ale tak k veci. Mám Canon 500D 18-55 a 75-300... ak zaostrim, tak niekedy mi to nechce odfotiť proste, stlačim uzavierku a nič, tak prepnem na manualne a potom spat na automatiku, a pohode cvaka dalej. Najviac mi to robi pri tej 75-300. Nemate nejake skusenosti s tým? že čo s tým alebo tak.
Aj mne sa to stáva na mojom seťáku k D5000 ale mne to robí preto že sa snažím ostriť na blizku vzdialenosť než dokáže odfotiť, preto mi necvakne.Možno máš chybu na objektíve.
Neviem či je dobry názov, ale tak k veci. Mám Canon 500D 18-55 a 75-300... ak zaostrim, tak niekedy mi to nechce odfotiť proste, stlačim uzavierku a nič, tak prepnem na manualne a potom spat na automatiku, a pohode cvaka dalej. Najviac mi to robi pri tej 75-300. Nemate nejake skusenosti s tým? že čo s tým alebo tak.
A nie si moc blizko objektu ktory fotis? Tie objektivy dokazu zaostrit az od nejakej vzdialenosti (u kazdeho inak). U 75-300 to kludne moze byt napriklad od 80cm... (neviem presne, nechce sa mi to hladat). Michal to popisuje.
A nie si moc blizko objektu ktory fotis? Tie objektivy dokazu zaostrit az od nejakej vzdialenosti (u kazdeho inak). U 75-300 to kludne moze byt napriklad od 80cm... (neviem presne, nechce sa mi to hladat). Michal to popisuje.
pri 75-300 je to 150 cm. takze ak ide o minimalnu zaostrovaciu vzdialnost, proste len 3 kroky dozadu
Ak je to tou minimalnou vzdialenostou, tak potom by to pri manualnom ostreni nemalo robit. Skus prepnut na manual a cvakaj a ostri... Ked sa to na manuale vobec neprejavi, tak to bude ta vzdialenost...
Skusal som ten manual na manualy mi to nerobi lenže ked mi to spravilo tka som mal obraz zaostreny, no nevime našťastie stalo sa to len zopar krat zatial fakči dobre..tak uvidime...
Dnes pri foteni mi vyskočil jeden problem, mal som tam 18-55 - čo bolo v pohode prehodil som obejktivy... dalm osm tu 75-300 mal som zapnute AF, a foťak mi ukazoval že je manualne ostrenie a nechcel ostrtiť, je to možne že by bola len špina na kontaktoch na objektive, alebo niečo podobne? Prosim mate nejake skusenosti?
Dnes pri foteni mi vyskočil jeden problem, mal som tam 18-55 - čo bolo v pohode prehodil som obejktivy... dalm osm tu 75-300 mal som zapnute AF, a foťak mi ukazoval že je manualne ostrenie a nechcel ostrtiť, je to možne že by bola len špina na kontaktoch na objektive, alebo niečo podobne? Prosim mate nejake skusenosti?
Canon 500D a problemy s ostrenim
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa