Fórum » Canon fórum

prvé fotenie v ateliéri

Michaela_Z
2011-11-14 20:08:55+01
Zdravím!
Chystám sa prvý kráť fotiť v nie domácom ateliéri s Canonom 600D a potrebovala by som poradiť.
1. Aký objektív by bol vhodný pre módnu fotografiu, portréty ?
2.Vystačím si aj bez externého blesku, keď mám ateliér dostatočne osvetlený a vybavený ?
3.Aký filter je vhodný pre takéto fotenie ?

Ďakujem

MudrNikon
2011-11-14 20:34:52+01
príspevok od: Michaela_Z
Zdravím!
Chystám sa prvý kráť fotiť v nie domácom ateliéri s Canonom 600D a potrebovala by som poradiť.
2.Vystačím si aj bez externého blesku, keď mám ateliér dostatočne osvetlený a vybavený ?

Ďakujem
Hm, objektív taký aby si sa "zmestila" a aby si objekt deformovala, alebo nedeformovala tak ako žiada tvoj zámer. Vystačíš si bez blesku ak máš dosť svetla. Filtre nepotrebuješ, pokial nefotíš lesklé predmety.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-11-14 20:41:39+01
Hrnut sa do atelieru bez ak\ychkolvek vedomosti, tomu sa hovori trufat si. Odporucam najprv absolvovat aspon zakladny workshop. Na Foto SLovakia si sa mohla nieco naucit. Atelier tam bezal dva dni v kuse.

szabo.martin
2011-11-14 20:47:23+01
nepochopim... ludia, napite techniku, prenajmete atelier a nas sa pytate o rady a pomoc ked nemas ani zakladne vedomosti co cches fotit, vybavenie atelieru, aku mas techniku... nepochopim... to je tak , ked si kupi zrkadlovku clovek a ide struhat machra...

LuboNR
2011-11-14 20:47:51+01
Zdravím!

Ďakujem
1. to je fuk
2. ano
3. InfraRed

..............
1. najvhodnejsie su pevne skla...
2. dostatocne osvetleny nie je vzdy...
3. zbytocnost

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-11-14 20:51:45+01
Najlepšia rada: nerob to. Radšej najskôr študuj, študuj a študuj.

Imiy
2011-11-14 20:53:29+01
Ďalší psyxopat ... vítaj

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-11-14 20:59:49+01
Miska neber to osobne, ak ta tu sprdnu. Ale vsetci tu maju dlhorocne skusenosti s fotenim a vedia, ze ist do atelieru bez znalosti nic neprinesie. Atelier je vyssia skola fotografie. Najprv treba vystudovat zakladnu a strednu.

Michaela_Z
2011-11-14 21:02:01+01
príspevok od: Martin Brojo
Najlepšia rada: nerob to. Radšej najskôr študuj, študuj a študuj.
Fotila som už dosť, analóg, zrkadlovky, všelijaké domáce ateliéri a podobne. Teraz mám k dispozícii profesionálny atelíer, tak prečo by som sa nemohla učiť už tam ?
Také rady, to je mi tak na dve veci
Len táto zrkadlovka je nová, tak hlavne preto
Svoj názor na to mám spravený, len som chcela od iných počuť

Michaela_Z
2011-11-14 21:02:44+01
príspevok od: LuboNR
1. to je fuk
2. ano
3. InfraRed

..............
1. najvhodnejsie su pevne skla...
2. dostatocne osvetleny nie je vzdy...
3. zbytocnost
ĎAKUJEM !!

Michaela_Z
2011-11-14 21:04:33+01
príspevok od: MudrNikon
Hm, objektív taký aby si sa "zmestila" a aby si objekt deformovala, alebo nedeformovala tak ako žiada tvoj zámer. Vystačíš si bez blesku ak máš dosť svetla. Filtre nepotrebuješ, pokial nefotíš lesklé predmety.
Hej no ja som skôr chcela konkrétne overené objektívy alebo filtre Ale hej hej, som rada, že konečne počujem aj to, že si vystačím bez ex.b.
Diky moc

Fatty
2011-11-14 21:06:28+01
náhodou, filter je dôležitý...kto má vdychuvať všetok ten decht a svinstvo?
Zory už nie sú v móde

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-11-14 21:07:29+01
Fotila som už dosť, analóg, zrkadlovky, všelijaké domáce ateliéri a podobne. Teraz mám k dispozícii profesionálny atelíer, tak prečo by som sa nemohla učiť už tam ?
Také rady, to je mi tak na dve veci
Len táto zrkadlovka je nová, tak hlavne preto
Svoj názor na to mám spravený, len som chcela od iných počuť

Sorry, ale pýtať sa na:

Tak, to mi nepríde, že ide o fotografa so skúsenosťami s fotením portrétov, fashion či ľudí vo všeobecnosti. Moja rada bola mienená dobre, lepšie neísť ako byť potom zbytočne sklamaný (á).

MudrNikon
2011-11-14 21:16:12+01
príspevok od: Martin Brojo
Sorry, ale pýtať sa na:

Tak, to mi nepríde, že ide o fotografa so skúsenosťami s fotením portrétov, fashion či ľudí vo všeobecnosti. Moja rada bola mienená dobre, lepšie neísť ako byť potom zbytočne sklamaný (á).
konečne nie som ja ten zlí

inkubbus
2011-11-14 21:17:26+01
Hej no ja som skôr chcela konkrétne overené objektívy alebo filtre Ale hej hej, som rada, že konečne počujem aj to, že si vystačím bez ex.b.
Diky moc
overenych objektivov je vela a isto nebudes kupovat vsetky. mne sa naposledy overil aj fisheye 8mm. je to len na tvojej kreativite a zrucnostiach ako dokazes vyuzit techniku ktoru mas k dispozicii. dostatocne vysvieteny a vybaveny atelier mam aj ja ale aj tak mam najradsej to svetlo ktorym som svietil tuto fotku.

JOK3R
2011-11-14 21:21:22+01
príspevok od: inkubbus
overenych objektivov je vela a isto nebudes kupovat vsetky. mne sa naposledy overil aj fisheye 8mm. je to len na tvojej kreativite a zrucnostiach ako dokazes vyuzit techniku ktoru mas k dispozicii. dostatocne vysvieteny a vybaveny atelier mam aj ja ale aj tak mam najradsej to svetlo ktorym som svietil tuto fotku.
Vidím že máš z tej fotky radosť, za chvíľu na nás vyskočí aj z chladničky

inkubbus
2011-11-14 21:24:03+01
príspevok od: JOK3R
Vidím že máš z tej fotky radosť, za chvíľu na nás vyskočí aj z chladničky
z chladnicky nie, nemam rad zimu... mozno tak z pracky

JOK3R
2011-11-14 21:24:16+01
Zdravím!

Ďakujem
1. pevné - 35mm, 50mm, 85mm,...
2. načo ti je externý blesk, v dobrom vybavenom ateliéri budeš mať zábleskové svetlá
3. žiadny

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-11-14 21:28:05+01
príspevok od: MudrNikon
konečne nie som ja ten zlí
ale ja nie som zlý, ja jej chcem len dobre. aj keď to nevidí. takže vlastne možno z jej pohľadu som ten zlý

Michaela_Z
2011-11-14 21:31:22+01
príspevok od: Karol Srnec
Miska neber to osobne, ak ta tu sprdnu. Ale vsetci tu maju dlhorocne skusenosti s fotenim a vedia, ze ist do atelieru bez znalosti nic neprinesie. Atelier je vyssia skola fotografie. Najprv treba vystudovat zakladnu a strednu.
Ja to vôbec neberiem nejak zle.
Len vidím, že aj tí úžasne skúsení fotografi sa úplne líšia v názoroch.
Popravde, nečakala som iné reakcie.

A len tak mimochodom. NIe som samovrahyňa, aby som si prenajímala ateliér a išla do toho bez skúsenosti.
Atelíiér mám celkom zadarmo k dispozícii aj s ''učiteľom'', tak prečo to nevyužiť ?
Mám celý koncept, modelku, tak využívam čo sa dá.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()