Fórum » Canon fórum

Konvertujem z RAW do JPG

Gomezko
2011-12-18 11:28:56+01
Obraciam sa na Vás s jednou otázkou. Fotím výlučne do formátu RAW a mám problém s konvertovaním t.j pri prevedení z formátu RAW do JPG mi tak markantne klesne ostrosť, že je to až strašné sa na to pozerať. Používam 1000d a objektív 17-85. Pri otvorení RAW súboru v canonáckom programe (takisto aj vo photoshope) Digital Photo Professional je východzia fotka ostrá jak delo , a ked to skonvertujem tak sa hned mozem rozplakat nad výsledkom....neviem kolko % mám dávať vinne danej zrkadlovke ale je to neaké zvlášte...

Fatty
2011-12-18 11:34:37+01
príspevok od: Gomezko
Obraciam sa na Vás s jednou otázkou. Fotím výlučne do formátu RAW a mám problém s konvertovaním t.j pri prevedení z formátu RAW do JPG mi tak markantne klesne ostrosť, že je to až strašné sa na to pozerať. Používam 1000d a objektív 17-85. Pri otvorení RAW súboru v canonáckom programe (takisto aj vo photoshope) Digital Photo Professional je východzia fotka ostrá jak delo , a ked to skonvertujem tak sa hned mozem rozplakat nad výsledkom....neviem kolko % mám dávať vinne danej zrkadlovke ale je to neaké zvlášte...
ukáž tie výstupy a pohneme sa ďalej...

inkubbus
2011-12-18 11:41:48+01
100% user fail

vyskusaj doostrit a potom konvertuj... ak zmensujes a nedoostrujes tak to bude makke vzdy

Gomezko
2011-12-18 11:43:26+01
príspevok od: inkubbus
100% user fail

vyskusaj doostrit a potom konvertuj... ak zmensujes a nedoostrujes tak to bude makke vzdy
Neviem či si to zle prečítal, ale spomenul som v príspevku, že fotka je technicky na 100 % zvládnutá a ostrá a ešte aj keď doostrím je výsledok rovnaký.

Gomezko
2011-12-18 11:48:29+01
Neviem či je táto fotka najlepšie ukážka, ale v podstate je tam vidieť rozdiel na brade a aj na rukách (ruky boli v pohybe)

Gomezko
2011-12-18 11:49:59+01
JPG

inkubbus
2011-12-18 11:50:05+01
Neviem či si to zle prečítal, ale spomenul som v príspevku, že fotka je technicky na 100 % zvládnutá a ostrá a ešte aj keď doostrím je výsledok rovnaký.
hej? a ked mas raw ostry a jpeg nie tak potom co myslis kolko % chyby je vo fotaku? iba tak logicky sa skus zamysliet.

takze chyba bude niekde v procese spracovania. konvertujem upravene rawy v lightroome do zmensenych jpeg priamo pre web a este sa mi nestalo ze by neboli ostre ako original. skor je to opacne, ze raw je mierne maksi ako jpeg pokial fotim do oboch formatov zaroven.

Gomezko
2011-12-18 12:04:45+01
Ešte jednu poznámočku, keď otvorím ten JPG v Digital Photo Professional je omnoho ostrejší ako vo windows-áckom prehliadači. Viem, že sa mi bude niekto oponovať načo to otváram v prehliadači, ale tak keď dám niekomu fotky 99% uživateľov si pozerá fotky práve v prehliadači. Asi sa zase budem opakovať, že problém môže byť vo foťáku, len chcem vedieť či je to fakt taký markatný rozdiel a či má niekto s tým skúsenosti...

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-12-18 12:07:30+01
bud su v tom paranormálne predvianočné aktivity alebo veľká kompresia pri konverte do JPEG - aspon podla mna a ten JPEG máš preostrený čo si sem prilepil. Inak ti tam nemá čo kaziť kvalitu a ešte skús vypnúť odšumenia a podobné kraviny, a v DPP je tuším defaultne doostrenie 3. inak máš výstup neostrý. Podobne aj v LR treba pri konverte nastaviť v dialogovom okne sharpen for screen standard a pod.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-12-18 12:10:48+01
A hlavne vsetko pozerat pri 100% zvacseni. Inak sa ti moze zdat aj neostra fotka ostra.

inkubbus
2011-12-18 12:13:03+01
stale mame malo informacii o tom ako mas nastaveny fotak (picture style), co potom robis s tym rawom, co ho doostrujes pri uprave, ci mas nastavene doostrenie pri konverzii do jpeg, ci zmensujes a tie zmensene su malo ostre, alebo pozeras jpeg vo full rozliseni a ten je neostry...

skus sa troska rozpisat a mozno ti niekto poradi.

Daniel.U
2011-12-18 12:34:34+01
JPG
mne to pripada ako ked nastavis vysoku kopresiu JPG a potom to este doostris. Daj link na raw

valec86
2011-12-18 13:17:42+01
pozeras sa na jednu foto ktora je prisposobena do plochy a druha original skus si ich dat obidva do 100 perc zvecseni a uvidis ze budu rovnake. zvecsi raw na 100 perc a bude to to iste

trnavsky
2011-12-18 13:31:54+01
JPG
Netráp sa, je to super ostré - povedala moja manželka

tomis.ales
2011-12-18 16:24:03+01
JPG
A co ze je tu neostre???
Ja vidim preostrenu fotku, ktora je navyse priserne skomprimovana.

DonLa
2011-12-18 17:59:08+01
Prekvapilo ma to doostrenie až na 10 ja v DPP doostrujem max. na 3,4,5 a fotky sú ostré.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()