Fórum » Canon fórum

Canon EOS 60D a bulb rezim

quintes
2012-01-15 12:29:38+01
Ahojte,

kto z vas bude vediet pomoct mi s malym, hm, problemom?? Vcera som sa konecne dostal k nocnemu foteniu s 60D, nastavil som si bulb na dlhe expozicie, urobil cvak s dialkovym, a tma... Nikde na displeji ziadne pocitanie sekund, akurat na stavovom displeji, kde po par sekundach podsvietenie zhasne....
Nenasiel som nic v navode, ani v menu, dokonca mi nevedeli poradit ani zbehli kamarati...
Je fakt mozne, ze pri mojej starej 400d to slo v pohode, a v triede kde je 60d to nie je?? Neda sa nikde nastavit ani to, aby svietilo stale podsvietenie aspon na stavovom displeji???

banus
2012-01-15 13:02:35+01
mam taky pocit, ze ti odpocitavanie casu pojde ak budes fotit cez live view. neviem overit. musis skusit.

lowenature
2012-01-15 13:07:48+01
Kúp si odpaľovač s displejom , inak to asi nepôjde popr. stopky.

upir13
- moderator
2012-01-15 13:23:07+01
Skusil si hodinky alebo stopky na mobile???? a navyse pri bulb expoziciach ti je jedno ci to ma 1806 sekund alebo 1800 sekund.... pri takychto extremnych expoziciach si to aj dost tazko sam vypocitas spravnu dlzku expozicie, takze skor pokus omyl..

rbr69
2012-01-15 13:28:29+01
ja som presiel z 400D na 50D a rovnako som bol prekvapeny, ze to nema ... riesil som ebayom
http://www.ebay.com/itm/Timer-Remote-Shutter-Canon-450D-550D-1100D-600D-60D-/320734698597?pt=Camera_Camcorder_Remotes&hash=item4aad471c65#ht_4723wt_954

rbr69
2012-01-15 13:44:54+01
mozes si aj napr. stiahnut firmware Lantern Magic a tam mas v rozsirenom menu napr. intnervalometer, kde si nastavis interval pre bulb
http://magiclantern.wikia.com/wiki/Unified/UserGuide

quintes
2012-01-15 15:44:27+01
príspevok od: rbr69
mozes si aj napr. stiahnut firmware Lantern Magic a tam mas v rozsirenom menu napr. intnervalometer, kde si nastavis interval pre bulb
http://magiclantern.wikia.com/wiki/Unified/UserGuide
A pamatujte, že tento software může poškodit nebo zničit Váš fotoaparat....

To myslis vazne

quintes
2012-01-15 15:47:25+01
príspevok od: rbr69
ja som presiel z 400D na 50D a rovnako som bol prekvapeny, ze to nema ... riesil som ebayom
http://www.ebay.com/itm/Timer-Remote-Shutter-Canon-450D-550D-1100D-600D-60D-/320734698597?pt=Camera_Camcorder_Remotes&hash=item4aad471c65#ht_4723wt_954
nie je normalne, aby canon takto nutil zakaznikov kupovat si dalsie a dalsie zariadenia do kelu... ale ine mi asi neostava, len vyriesit ten casovac...

quintes
2012-01-15 15:47:53+01
btw, dakujem vsetkym, ktori mi odporucili hosinky ci stopky... Inteligenti

quintes
2012-01-15 15:49:48+01
príspevok od: upir13
Skusil si hodinky alebo stopky na mobile???? a navyse pri bulb expoziciach ti je jedno ci to ma 1806 sekund alebo 1800 sekund.... pri takychto extremnych expoziciach si to aj dost tazko sam vypocitas spravnu dlzku expozicie, takze skor pokus omyl..
co mi pomoze, ci to ma 15s, ci 20s???? ze to nemyslis vazne?? neviem ci som to zle opisal, ale pri foteni v noci hovno vidim, nie to este kolko to ma sekund.... nebudem si predsa svietit baterkou pred objektiv aby som videl na displej kolko mam sekund

calven
2012-01-15 16:19:19+01
príspevok od: quintes
co mi pomoze, ci to ma 15s, ci 20s???? ze to nemyslis vazne?? neviem ci som to zle opisal, ale pri foteni v noci hovno vidim, nie to este kolko to ma sekund.... nebudem si predsa svietit baterkou pred objektiv aby som videl na displej kolko mam sekund
To chce hlavne kľud a nohy v teple.
Ak si si všimol, tak sa spomínali extrémne časy, kde je fakt jedno či je čas T alebo T+10s. Napríklad pri fotení hviezd je to úplne jedno či fotíš už spomínaných 1800 alebo 1806 sekúnd.
Sám mám 40D a tam tiež to podsvietenie zhasne a asi tomu nebudeš veriť, ale vyriešil som to stopkami na iPODe ktorý mám skoro furt zo sebou.
Alebo jednoducho kúpiť to, čo bolo odporúčané vyššie - a rozhodne to nemusí byť originál Canon. Myslím že 15 USD majiteľa niekoľko sto Eurového foťáka (bez objektívov) nezabije.
Osobne si myslím, že je to z dôvodu šetrenie energie. Ale pokojne sa môžem mýliť.

quintes
2012-01-15 16:26:57+01
príspevok od: calven
To chce hlavne kľud a nohy v teple.
Ak si si všimol, tak sa spomínali extrémne časy, kde je fakt jedno či je čas T alebo T+10s. Napríklad pri fotení hviezd je to úplne jedno či fotíš už spomínaných 1800 alebo 1806 sekúnd.
Sám mám 40D a tam tiež to podsvietenie zhasne a asi tomu nebudeš veriť, ale vyriešil som to stopkami na iPODe ktorý mám skoro furt zo sebou.
Alebo jednoducho kúpiť to, čo bolo odporúčané vyššie - a rozhodne to nemusí byť originál Canon. Myslím že 15 USD majiteľa niekoľko sto Eurového foťáka (bez objektívov) nezabije.
Osobne si myslím, že je to z dôvodu šetrenie energie. Ale pokojne sa môžem mýliť.
ako, ja chapem, o co ide... ale ty nechapes mna ked fotim nocnu panoramu mesta, kde som v uplnej tme, tak hadam dost zalezi na 5 sekundach a ten vyssie spomenuty bazmek, ma vlastne podsvietenie???

uncle_roxor
2012-01-15 16:48:18+01
A pamatujte, že tento software může poškodit nebo zničit Váš fotoaparat....

To myslis vazne
Tak je to zasah do firmware, takze je to varovanie celkom namieste, pokial nevies co robis, ina je to ale celkom bezpecne. Chcel som si dat Magic Lantern do svojho fotaku a hladal som staznosti od ludi, ktorym to fotak poskodilo, ale nenasiel som nic, max staznosti na starsie verzie ML, ze mrzli, takze by som tomu celkom veril. Nakoniec som od toho (aspon nacas) upustil, lebo takymto zasahom do firmware pada zaruka a o tu som nechcel prist.

... a ked nechces nic kupovat, tak hadam nosis pri sebe mobil pri foteni, nie? Stopky ma snad kazdy (ale hej, nieje to take pohodlne, ako keby za to zobrazovalo priamo na displeji fotaku)

quintes
2012-01-15 17:02:24+01
príspevok od: uncle_roxor
Tak je to zasah do firmware, takze je to varovanie celkom namieste, pokial nevies co robis, ina je to ale celkom bezpecne. Chcel som si dat Magic Lantern do svojho fotaku a hladal som staznosti od ludi, ktorym to fotak poskodilo, ale nenasiel som nic, max staznosti na starsie verzie ML, ze mrzli, takze by som tomu celkom veril. Nakoniec som od toho (aspon nacas) upustil, lebo takymto zasahom do firmware pada zaruka a o tu som nechcel prist.

... a ked nechces nic kupovat, tak hadam nosis pri sebe mobil pri foteni, nie? Stopky ma snad kazdy (ale hej, nieje to take pohodlne, ako keby za to zobrazovalo priamo na displeji fotaku)
tu nejde o pohodlnost, teda, v zime urcite ano, ide o to, ze nizsi model to mal, a toto?? teraz aby som kupil ten casovac....

inkubbus
2012-01-15 17:11:33+01
tu nejde o pohodlnost, teda, v zime urcite ano, ide o to, ze nizsi model to mal, a toto?? teraz aby som kupil ten casovac....
inteligenti dobre radia stopky na mobile. preco by ti to malo furt svietit? lebo ty chces? ak urobis par sekund viac alebo menej absolutne si to ani nevsimnes.

upir13
- moderator
2012-01-15 17:13:24+01
ako, ja chapem, o co ide... ale ty nechapes mna ked fotim nocnu panoramu mesta, kde som v uplnej tme, tak hadam dost zalezi na 5 sekundach a ten vyssie spomenuty bazmek, ma vlastne podsvietenie???
Ako by som ti to povedal... pokial si v takej uplnej tme, ze si nevidis na display, tak aj tak musis tahat extremne dlhy expozicny cas a tam ti je plus minus pol minuty uplne na hovno.
Aby som ti prilozil dokaz, fotka bola fotena cca 15 MINUT, clona bola tusim iba 7.1 a ISO 500-640.
Aby som tam natrieskal vsetko co chcem, by som musel rubat ISO 100-200, clona 11 a potom by mi vysiel cas asi hodina..
sorry, ale vazne nie je problem si dat casovac na telefone (ma ho aj 3310) aby ti za pozadovany cas zapipal a vypnes snimanie. toto su vyhovorky jak od malych deti, ze to nemozem nafotit, lebo tomu chyba to a to a hento. Da sa nafotit vsetko ked chces. Ja som henten snimok robil na silvestra o 4 rano, ked bolo minus 8 stupnov.
Kvoli dobrym fotkam lozim po stromoch, kupem sa v dunajci ci lezem s fotakom v obale priamo pod wakeboard mostik aby som mal pekne zabery a su tu psychopati ktoru zaujdu aj dalej.
Ked zacnes poriadne fotit tak zbadas fotografov, ktori si zabudli doma monopod a kvoli tomu maju 4kilo zavesne cez popruch na strome a podobne uchylaciny. Cize nehladaj problem tam kde nie je a skus si pomoct ako mozes.

quintes
2012-01-15 17:26:50+01
príspevok od: upir13
Ako by som ti to povedal... pokial si v takej uplnej tme, ze si nevidis na display, tak aj tak musis tahat extremne dlhy expozicny cas a tam ti je plus minus pol minuty uplne na hovno.
Aby som ti prilozil dokaz, fotka bola fotena cca 15 MINUT, clona bola tusim iba 7.1 a ISO 500-640.
Aby som tam natrieskal vsetko co chcem, by som musel rubat ISO 100-200, clona 11 a potom by mi vysiel cas asi hodina..
sorry, ale vazne nie je problem si dat casovac na telefone (ma ho aj 3310) aby ti za pozadovany cas zapipal a vypnes snimanie. toto su vyhovorky jak od malych deti, ze to nemozem nafotit, lebo tomu chyba to a to a hento. Da sa nafotit vsetko ked chces. Ja som henten snimok robil na silvestra o 4 rano, ked bolo minus 8 stupnov.
Kvoli dobrym fotkam lozim po stromoch, kupem sa v dunajci ci lezem s fotakom v obale priamo pod wakeboard mostik aby som mal pekne zabery a su tu psychopati ktoru zaujdu aj dalej.
Ked zacnes poriadne fotit tak zbadas fotografov, ktori si zabudli doma monopod a kvoli tomu maju 4kilo zavesne cez popruch na strome a podobne uchylaciny. Cize nehladaj problem tam kde nie je a skus si pomoct ako mozes.
no, nemam 18 rokov, aby si mi tu ukazoval, aky si pan fotograf. Mne je jedno, kde a kedy a za akych okolnosti visis, stojis, ci lezis, a popravde, presla ma chut ti nieco vysvetlovat dalej, lebo aj tak si z toho tu urobis fotoskolku.
alebo vies co, skusim to este raz... potrebujem fotit PANORAMU v noci, kde POTREBUJEM mat presny cas expozicie kazdej fotky, a ked ich robim asi tak 50, tak si pis je chujovina zakazdym tahat mobil (sorry, mam iba dotykovy, velky, a v puzdre) a nastavovat si casovac. A hlavne, ked to robim od desiatej vecer do tretej rana... V takom pripade by si bol aj ty rad, ak by si mal taku stupidnu pomocku ako beziaci cas na dislpeji, a na takom, ktory si mozes permanentne nechat podsvieteny (ako napr Nikon D7000)....

quintes
2012-01-15 17:29:30+01
príspevok od: inkubbus
inteligenti dobre radia stopky na mobile. preco by ti to malo furt svietit? lebo ty chces? ak urobis par sekund viac alebo menej absolutne si to ani nevsimnes.
pozri si tiez posledny prispevok... nebudem sa opakovat

inkubbus
2012-01-15 17:40:14+01
pozri si tiez posledny prispevok... nebudem sa opakovat
kks, ale to je cisto tvoj problem. ak to raz fotak vo svojich funkciach nema tak co chces riesit? silou mocou tu chces nieco dokazovat ze potrebuses vidiet na cas. ked ti tu niekto poradi pouzit stopky na mobile tak ti to nevyhovuje, lebo ty nevies naexponovat tri snimky +/- par sekund na rovnako.to je potom tazko radit.

este raz. fotak tu funkciu neponuka, tak treba asi zvolit ine riesenie. stlacat tacitko na rozsvietenie stavoveho displeja ti radit nebudem, lebo ked si kajlavy, tak by si si to na tom stative zbytocne roztriasol.

alebo inak v tvojom jazyku: kup si lahsi a mensi mobil bez puzdra alebo iny fotak co tuto funkciu bude podporovat.

calven
2012-01-15 17:52:36+01
Ak robíš fotky do 30s použi manuál, ak nad 30s tak Bulb a stopky a alebo časovú spúšť.
FW meniť nechceš, tak iné možnosti nemáš.
Alebo ešte môžeš 60D predať a kúpiť si to, čo bude mať permanentne podsvietený stavový display.
Prečo sa tu každá jedna debata úplne dodrbe... Asi to bude ľuďmi, inak mi to nevychádza.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()