Fórum » Canon fórum

Canon EOS 60D a bulb rezim

quintes
quintes 2012-01-15 12:29:38+01
Ahojte,

kto z vas bude vediet pomoct mi s malym, hm, problemom?? Vcera som sa konecne dostal k nocnemu foteniu s 60D, nastavil som si bulb na dlhe expozicie, urobil cvak s dialkovym, a tma... Nikde na displeji ziadne pocitanie sekund, akurat na stavovom displeji, kde po par sekundach podsvietenie zhasne....
Nenasiel som nic v navode, ani v menu, dokonca mi nevedeli poradit ani zbehli kamarati...
Je fakt mozne, ze pri mojej starej 400d to slo v pohode, a v triede kde je 60d to nie je?? Neda sa nikde nastavit ani to, aby svietilo stale podsvietenie aspon na stavovom displeji???

quintes
2012-01-15 17:52:51+01
príspevok od: inkubbus
kks, ale to je cisto tvoj problem. ak to raz fotak vo svojich funkciach nema tak co chces riesit? silou mocou tu chces nieco dokazovat ze potrebuses vidiet na cas. ked ti tu niekto poradi pouzit stopky na mobile tak ti to nevyhovuje, lebo ty nevies naexponovat tri snimky +/- par sekund na rovnako.to je potom tazko radit.

este raz. fotak tu funkciu neponuka, tak treba asi zvolit ine riesenie. stlacat tacitko na rozsvietenie stavoveho displeja ti radit nebudem, lebo ked si kajlavy, tak by si si to na tom stative zbytocne roztriasol.

alebo inak v tvojom jazyku: kup si lahsi a mensi mobil bez puzdra alebo iny fotak co tuto funkciu bude podporovat.
ze sa nudis???

precital si si cely problem k teme?? teda, ci si si precital moj uvodny prispevok...

Ak ano, tak ako jediny bol uzivatel rbr69, ktory mi odpisal, ze tuto funkciu nema...

Ty si co dokazal hm??? Napisat, ze ty si tak sikovny, ze pri bulb rezime stlacis tlacitko na rozsvietenie bez toho aby si rozochvel stativ sikulka

calven
2012-01-15 17:54:30+01
príspevok od: quintes
no, nemam 18 rokov, aby si mi tu ukazoval, aky si pan fotograf. Mne je jedno, kde a kedy a za akych okolnosti visis, stojis, ci lezis, a popravde, presla ma chut ti nieco vysvetlovat dalej, lebo aj tak si z toho tu urobis fotoskolku.
alebo vies co, skusim to este raz... potrebujem fotit PANORAMU v noci, kde POTREBUJEM mat presny cas expozicie kazdej fotky, a ked ich robim asi tak 50, tak si pis je chujovina zakazdym tahat mobil (sorry, mam iba dotykovy, velky, a v puzdre) a nastavovat si casovac. A hlavne, ked to robim od desiatej vecer do tretej rana... V takom pripade by si bol aj ty rad, ak by si mal taku stupidnu pomocku ako beziaci cas na dislpeji, a na takom, ktory si mozes permanentne nechat podsvieteny (ako napr Nikon D7000)....
Môžeš ukázať panorámu ktorú si fotil 5 hodín a na každej fotke máš rovnaké expozičné hodnoty? Bez rýpania - som zvedavý.

rbr69
2012-01-15 18:26:43+01
A pamatujte, že tento software může poškodit nebo zničit Váš fotoaparat....

To myslis vazne
Mam ho natiahnuty v 50D...

quintes
2012-01-15 18:29:25+01
príspevok od: calven
Môžeš ukázať panorámu ktorú si fotil 5 hodín a na každej fotke máš rovnaké expozičné hodnoty? Bez rýpania - som zvedavý.
mozem.... pockaj chvilu, poslem ti link len to niekde upnem...

michal.fapso
2012-01-15 19:06:47+01
A pamatujte, že tento software může poškodit nebo zničit Váš fotoaparat....

To myslis vazne
Tiež používam Magic Lantern na 600D a som s ním nadmieru spokojný. Jeden z ľudí, čo ten softvér vyvíjajú, má tiež 60D, takže zrovna na 60D je naozaj dobre vyladený. Pravdaže má spústu ďalších užitočných funkcií, tak by som povedal, že je skoro hriech mať 60D bez Magic Lanternu

Peter Svoboda
ocenenie redakciou 2012-01-15 20:54:41+01
Ahojte,

kto z vas bude vediet pomoct mi s malym, hm, problemom?? Vcera som sa konecne dostal k nocnemu foteniu s 60D, nastavil som si bulb na dlhe expozicie, urobil cvak s dialkovym, a tma... Nikde na displeji ziadne pocitanie sekund, akurat na stavovom displeji, kde po par sekundach podsvietenie zhasne....
Nenasiel som nic v navode, ani v menu, dokonca mi nevedeli poradit ani zbehli kamarati...
Je fakt mozne, ze pri mojej starej 400d to slo v pohode, a v triede kde je 60d to nie je?? Neda sa nikde nastavit ani to, aby svietilo stale podsvietenie aspon na stavovom displeji???
Ahoj, ja na 5DM2 som riešil presne to isté,po prechode.., ale neriešim už, nakoľko mám pri sebe stále mobil.., zasvietim si na stavový display aaa je to

markato1
2012-01-15 21:09:02+01
ja pri nocnom foteni pouzivam kablovu spust.Na 400D mi nebolo treba s displejom,lebo to cas ukazovalo,som teda rovnako rozmaznany ako ty ,ale 400D nema SD,takze vsetky info sa ukazovali na zadnom panely.na 7D si tiez idem kupit kablovku s casovacom

markato1
2012-01-15 21:13:10+01
taketo nieco:http://www.photonet.sk/shop/jyc-mc-c3-spust-canon/p_49551.html

rbr69
2012-01-15 21:23:06+01
príspevok od: markato1
ja pri nocnom foteni pouzivam kablovu spust.Na 400D mi nebolo treba s displejom,lebo to cas ukazovalo,som teda rovnako rozmaznany ako ty ,ale 400D nema SD,takze vsetky info sa ukazovali na zadnom panely.na 7D si tiez idem kupit kablovku s casovacom
tie kablovky non Canon z ebaya su za babku, da sa s nimi experimentovat aj na startrail skladacky, ale niektore vedia len 1-99 snimkov, tu co som linkoval vie 1-399 a ostatne nad cvakať, len ich nemeria/neukazuje.... robia aj model bezdratovy s vysielacom.

Anup9
2012-01-15 22:43:30+01
co mi pomoze, ci to ma 15s, ci 20s???? ze to nemyslis vazne?? neviem ci som to zle opisal, ale pri foteni v noci hovno vidim, nie to este kolko to ma sekund.... nebudem si predsa svietit baterkou pred objektiv aby som videl na displej kolko mam sekund
Ja nechcem do nikoho rypat. Chapem tvoj problem, aj mne to napadlo, ze by bolo dobre, keby ten stavovy displej svietil natrvalo pri bulbe. Ale nechapem tvoju reakciu. Ano je rozdiel ci mas 15s alebo 20 sekund. V tom pripade si urcim cas na fotoaparate 20s a je to. Ked dam nad 30, cize bulb, a to niekolko minut, tak tam ma uz sekunda hore dole nezabije. Das 2 sekundovu samospust, jak to dvakne odstartujes stopky alebo daco a ides. ked sa blizi cas, ktory chces tak prides k fotaku a zastavis. To ze vidis na fotaku cas, tiez to vela neriesi. Chces nieco fotit hodinovou expoziciou, tak predsa nebudem hodinu krivo stat pod fotakom a cumiet na displej, lebo tiez musis zastavit tu expoziciu manualne, a tiez sa trafis len do sekunda + - . Ak som sa vyjadril odveci, tak sa ospravedlnujem

viking81
2012-01-15 22:56:26+01
ako, ja chapem, o co ide... ale ty nechapes mna ked fotim nocnu panoramu mesta, kde som v uplnej tme, tak hadam dost zalezi na 5 sekundach a ten vyssie spomenuty bazmek, ma vlastne podsvietenie???
ked ti zalezi na 5 sekundach tak nepotrebujes bulb rezim...inteligent!!! a cuduj sa svete rozdiel medzi expoziciou 30s a 1min je len 1EV....to ked sa aj seknes, tak to v pohode stiahnes v RAW konvertore !!! a kto ti kaze aby si si svietil pred objektiv....ked si z vrchu prisvietis na stavovy displej...na jednu ci dve sekundy... tak sa urcite s fotkou nic nestane....

viking81
2012-01-15 23:02:49+01
no, nemam 18 rokov, aby si mi tu ukazoval, aky si pan fotograf. Mne je jedno, kde a kedy a za akych okolnosti visis, stojis, ci lezis, a popravde, presla ma chut ti nieco vysvetlovat dalej, lebo aj tak si z toho tu urobis fotoskolku.
alebo vies co, skusim to este raz... potrebujem fotit PANORAMU v noci, kde POTREBUJEM mat presny cas expozicie kazdej fotky, a ked ich robim asi tak 50, tak si pis je chujovina zakazdym tahat mobil (sorry, mam iba dotykovy, velky, a v puzdre) a nastavovat si casovac. A hlavne, ked to robim od desiatej vecer do tretej rana... V takom pripade by si bol aj ty rad, ak by si mal taku stupidnu pomocku ako beziaci cas na dislpeji, a na takom, ktory si mozes permanentne nechat podsvieteny (ako napr Nikon D7000)....
smiem este vediet co je to za panoramu ze sa bude skladat z 50 fotiek ? niekedy je menej viac btw...v tom pripade pre teba nic ine ako kablova spust s casovacom neexistuje...kukni origo od canonu alebo ebay a neries nieco co fotak nema...teda ma....na stavovom LCD na ktore si nechces nicim posvietit...btw...a to o tom ze to potrebujes na milisekundu presne pre 50 fotiek si nemohol napisat hned do prveho prispevku ? lebo neviem ako u inych, ale ja telepaticke schopnosti nemam...

quintes
2012-01-16 08:40:23+01
príspevok od: viking81
smiem este vediet co je to za panoramu ze sa bude skladat z 50 fotiek ? niekedy je menej viac btw...v tom pripade pre teba nic ine ako kablova spust s casovacom neexistuje...kukni origo od canonu alebo ebay a neries nieco co fotak nema...teda ma....na stavovom LCD na ktore si nechces nicim posvietit...btw...a to o tom ze to potrebujes na milisekundu presne pre 50 fotiek si nemohol napisat hned do prveho prispevku ? lebo neviem ako u inych, ale ja telepaticke schopnosti nemam...

to bola moja v podstate otazka, kde som cakal fundovanu odpoved....
ano, ma, je to tam a tam...
nie, nema, potrebujes bud kablovu spust alebo...

to bolo cele co som tu cakal... znami mali pravdu, fotka na ephoto straca hodnotu, tak isto aj otazky vo fore...

viking81
2012-01-16 08:55:34+01

to bola moja v podstate otazka, kde som cakal fundovanu odpoved....
ano, ma, je to tam a tam...
nie, nema, potrebujes bud kablovu spust alebo...

to bolo cele co som tu cakal... znami mali pravdu, fotka na ephoto straca hodnotu, tak isto aj otazky vo fore...
otazka vo fore straca hodnotu ak je nespravne polozena....nezdoraznil si ze potrebujes uplne presny cas...aj tak neviem sidce preco....ked sa aj o nejaku tu sekundu seknes tak sa to da zrovnat v postprocese....ale tak ci onak....nevidel som to nikde v menu ako nastavenie ani na 7D takze jedine ta kablova spust

markato1
2012-01-16 14:51:12+01
príspevok od: rbr69
tie kablovky non Canon z ebaya su za babku, da sa s nimi experimentovat aj na startrail skladacky, ale niektore vedia len 1-99 snimkov, tu co som linkoval vie 1-399 a ostatne nad cvakať, len ich nemeria/neukazuje.... robia aj model bezdratovy s vysielacom.
aha,dobre vediet..by som to kupil a potom nadaval,dik

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()