Fórum » Canon fórum

Nefunguje vstavaný blesk

simka7192
2012-02-01 10:21:06+01
Mám canon 40d a mi nefunguje vstavaný blesk.Neviem že či ja som si to tam zle nastavila,.. ale blesk sa vôbec nevyklopí,..Mohla by som vás poprosiť o radu.... kedže canon 40d je moja prvá zrkadlovka...). ako by sa mi ten blesk vyklopil?Už som z toho zúfalá... skúšala som už všetko možné....,

inkubbus
2012-02-01 10:26:54+01
v sankach na externy blesk je taky drobny pliesok a pod nim mikrospinac. ten pliesok sa asi zasekol a spinac je stlaceny, co signalizuje zasunuty externy blesk. opatrne ten pliesok uvolni a malo by to byt ok.

Fatty
2012-02-01 13:23:44+01
príspevok od: inkubbus
v sankach na externy blesk je taky drobny pliesok a pod nim mikrospinac. ten pliesok sa asi zasekol a spinac je stlaceny, co signalizuje zasunuty externy blesk. opatrne ten pliesok uvolni a malo by to byt ok.
presne, je tam spínač ...ja som sa takto tiež divil prečo prestal fungovať blesk v Canon G10 ked som do hot shoe dal ten plastový chránič z Nikona

simka7192
2012-02-07 16:29:30+01
príspevok od: inkubbus
dakujem za odpoved.. ..len neviem že ako ho mám uvolnit..to je ten stredný pliesok taký väčší alebo ten menší nad ním??

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-02-07 16:31:20+01
príspevok od: simka7192
dakujem za odpoved.. ..len neviem že ako ho mám uvolnit..to je ten stredný pliesok taký väčší alebo ten menší nad ním??
Ked nevies, tak neries. Zanes do servisu. Mozno to v ziadnom pliesku nebude.

Strana 1 z 1

Inzercia