Toto čakam každu chvilu. Ale chcelo by to štrbinu na vymenu low-pass filtra za IR filtre. Možno bezzrkadlovky APS-C, miesto zrkadla priestor prte zasuvaciu štrbinu s uložením pre filter, resp. pre astro filter vybrať.
Toto čakam každu chvilu. Ale chcelo by to štrbinu na vymenu low-pass filtra za IR filtre. Možno bezzrkadlovky APS-C, miesto zrkadla priestor prte zasuvaciu štrbinu s uložením pre filter, resp. pre astro filter vybrať.
pozerám ale že máš dobrú výbavu od PENTAXu, chces prejsť na CANON ?
No ja neviem, to už radšej si nechať modifikovať normálny 60D, viem aspoň čo tam dávam (20Da aj preto nebol veľký hit), týmto priamo predmodifikovaným získam oveľa menšiu priepustnosť v dôležitým častiach spektra. Navyše tých obrovských 18MPx a prťavé pixely poteší málokoho, na to bude treba binning 2x2, ak nie 3x3.
si ma predbehol ,uvediem len ze to nieje prvy astro special od Canonu :http://posec.astro.cz/view.php?cisloclanku=2009051601 http://www.dpreview.com/news/2005/6/1/canon20da napriklad..
Canon je uplne mimo, za túto cenu sa už dajú kúpiť perfektné modifikácie (napr od CentralDS) so 100% priepustnosťou v h-alfa a chladeným čipom. Tento výstrelok by šiel použiť jedine tak pre občasných astrofotografoch, ktorý majú jedno telo na všetko... V podstate je to nevhodné telo z ktorého odobrali low-pass filter a nahradili slabším za nekresťanská cenu 1500 USD. Niečo také by si kúpil iba blázon...
Canon je uplne mimo, za túto cenu sa už dajú kúpiť perfektné modifikácie (napr od CentralDS) so 100% priepustnosťou v h-alfa a chladeným čipom. Tento výstrelok by šiel použiť jedine tak pre občasných astrofotografoch, ktorý majú jedno telo na všetko... V podstate je to nevhodné telo z ktorého odobrali low-pass filter a nahradili slabším za nekresťanská cenu 1500 USD. Niečo také by si kúpil iba blázon...
Ja si myslím že sa to predávať bude aj keď ja si to nekúpim určite sa nájde pár šialencov
Svetla je dosť, no lístia málo. Cez víkend idem na chatu tak uvidím čo sa podarí
No ano, vegetacia. U nas sa rozvija skor. Niektore stromy maju čiastočne rozvinute listy a kvitnú tulipany a zlatý dážd. Z ovocnych stromov dive planky a niektore skore čerešne. Pripájam jednu narychlo fotenu kompaktom po konverzii.
CANON 60Da novinka
Navyše tých obrovských 18MPx a prťavé pixely poteší málokoho, na to bude treba binning 2x2, ak nie 3x3.
http://www.dpreview.com/news/2005/6/1/canon20da
napriklad..
Tento výstrelok by šiel použiť jedine tak pre občasných astrofotografoch, ktorý majú jedno telo na všetko...
V podstate je to nevhodné telo z ktorého odobrali low-pass filter a nahradili slabším za nekresťanská cenu 1500 USD. Niečo také by si kúpil iba blázon...
Tento výstrelok by šiel použiť jedine tak pre občasných astrofotografoch, ktorý majú jedno telo na všetko...
V podstate je to nevhodné telo z ktorého odobrali low-pass filter a nahradili slabším za nekresťanská cenu 1500 USD. Niečo také by si kúpil iba blázon...
Pripájam jednu narychlo fotenu kompaktom po konverzii.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa