Fórum » Canon fórum

error pri natacani videa na EOS 550D

banix
2012-04-06 19:24:38+02
Mám Canon EOS 550D a kartu Kingston 32GB SMDC CardClass 10 G2

"Movie recording has been stopped automatically". - Toto mi vždy píše keď nahrávam HD alebo Full HD videá. Nikdy mi nanahrá viac ako 13 minút, vždy sa to zasekne medzi 12 - 13 minútou. Keď nahrávam videá o veľkosti 640x480 tak nie je problém.

Prosím poraďte mi, prečo mi takto nahráva HD a Full HD videá. Je to kartou? Myslel som si že keď má zápis minimálne 10mb/s a je class 10 tak by nemal byť prblém s videami.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-04-06 19:27:56+02
Pozri si manual. Zistis, ze video je obmedzene dlzkou. Maximalnu dlzku (vacsinou do cca 20 minut), ale nemusis natocit, ak prekrocis velkostny limit (vacsinou 4GB). Predpokladam, ze tebe sa stalo prave to, ze si prekrocil velkostny limit.

viking81
2012-04-06 19:32:55+02
a nebude to zlym formatom karty ? teda ze to mas sformatovane na FAT32 a ziadalo by sa NTFS ?

schenker
2012-04-06 19:41:14+02
príspevok od: banix
Mám Canon EOS 550D a kartu Kingston 32GB SMDC CardClass 10 G2

"Movie recording has been stopped automatically". - Toto mi vždy píše keď nahrávam HD alebo Full HD videá. Nikdy mi nanahrá viac ako 13 minút, vždy sa to zasekne medzi 12 - 13 minútou. Keď nahrávam videá o veľkosti 640x480 tak nie je problém.

Prosím poraďte mi, prečo mi takto nahráva HD a Full HD videá. Je to kartou? Myslel som si že keď má zápis minimálne 10mb/s a je class 10 tak by nemal byť prblém s videami.
No myslím že je to zavinene pravdepodobne prehrievaním čipu. Pri dlhšom nahrávani zvykne sa objaviť aj merač. Dá sa to čiastočne eliminovať nastaveniami a hlavne pomôže Magic latern kde sú možnosti širších nastavení. Kartou to asi nebude.

banix
2012-04-06 19:55:34+02
Karta bola nafomátovaná najprv na FAT32 a potom som skúsil exFAT, ale stále to isté. Áno, nejaký merač mám vpravo a bliká mi predtým ako sekne video.

schenker
2012-04-06 20:15:39+02
Karta bola nafomátovaná najprv na FAT32 a potom som skúsil exFAT, ale stále to isté. Áno, nejaký merač mám vpravo a bliká mi predtým ako sekne video.
Pokud používáte kartu s nízkou rychlostí zápisu, může se
během snímání filmu zobrazit v pravé části obrazovky
pětiúrovňový indikátor. Tento indikátor ukazuje, kolik dat ještě
zbývá zapsat na kartu (zbývající kapacita interní vyrovnávací
paměti). Čím nižší bude rychlost zápisu na kartu, tím rychleji se
bude indikátor pohybovat směrem nahoru. Jestliže indikátor
dosáhne nejvyšší úrovně, snímání filmu se automaticky zastaví.
Pokud se jedná o kartu s vysokou rychlostí zápisu, indikátor
se buď nezobrazí, nebo jeho úroveň (pokud se zobrazí) téměř neporoste
Skus este raz plny format karty vo fotaku.

banix
2012-04-06 22:41:47+02
príspevok od: schenker
Pokud používáte kartu s nízkou rychlostí zápisu, může se
během snímání filmu zobrazit v pravé části obrazovky
pětiúrovňový indikátor. Tento indikátor ukazuje, kolik dat ještě
zbývá zapsat na kartu (zbývající kapacita interní vyrovnávací
paměti). Čím nižší bude rychlost zápisu na kartu, tím rychleji se
bude indikátor pohybovat směrem nahoru. Jestliže indikátor
dosáhne nejvyšší úrovně, snímání filmu se automaticky zastaví.
Pokud se jedná o kartu s vysokou rychlostí zápisu, indikátor
se buď nezobrazí, nebo jeho úroveň (pokud se zobrazí) téměř neporoste
Skus este raz plny format karty vo fotaku.
Naformatoval som vo fotaku kartu ale opat mi zastavilo nahravanie videa po 12-tej minute.

schenker
2012-04-07 07:34:11+02
Naformatoval som vo fotaku kartu ale opat mi zastavilo nahravanie videa po 12-tej minute.
Tak vo full HD a HD ti asi viac aj tak nenahraje kedze je to zhruba okolo 4 giga.Ale ved to nie je problem hned nahodit dalsie nahravanie a potom to v PC spojit.Ak vsak chces dlhsie plynule pasaze tak ako som pisal vyssie pouzit Magic Latern kde sa da nastavit bitrate.

total empty
2012-04-07 09:09:18+02
Na video potrebuješ kartu z 25M/s ,vätšina prístrojov,či už foťaky alebo kamery sú obmedzený časom zápisu či na kartu alebo hardisk.
U foťakov do 15 min, plus minus, u kamery 30min,lenže kamera spravý asi 1-2 sec pauzu a točí ďalej novú sequenciu., foťak asi potrebuje viac času,alebo je potrebné znova stisnuť record.
Preštuduj manuál alebo použí inú kartu.

Paulie
2012-04-07 10:53:23+02
Foťáky používajú FAT32 súborový systém, kde je limit pre maximálnu velkosť súboru 4GB. S rýchlosľou samotnej karty to nemá nič spoločné.

total empty
2012-04-07 11:55:50+02
príspevok od: Paulie
Foťáky používajú FAT32 súborový systém, kde je limit pre maximálnu velkosť súboru 4GB. S rýchlosľou samotnej karty to nemá nič spoločné.
Takže vzhľadom na formát AVCHD full HD je to len 20 min a koniec.Rýchlosť karty pri ukladaní videa má veľký význam,píšu o tom aj v manuály k niektorým prístrojom. Pomalá karta môže spôsobiť,že prístroj nevyužije limit z nejakého dôvodu.

Paulie
2012-04-07 12:25:37+02
príspevok od: total empty
Takže vzhľadom na formát AVCHD full HD je to len 20 min a koniec.Rýchlosť karty pri ukladaní videa má veľký význam,píšu o tom aj v manuály k niektorým prístrojom. Pomalá karta môže spôsobiť,že prístroj nevyužije limit z nejakého dôvodu.
V tomto prípade sa zrejme nejedná o problém s rýchlosťou zápisu na kartu. Lapecovi urobí video o velkosti 4GB a koniec, je to limit súborového systému. Pri NTFS by to bolo o inom, bohužial aparát si s NTFS neporadí. Či je to 12 alebo 20 či 30 minút je len otázkou dátového toku.

keko
2012-04-07 12:49:57+02
Na rozdiel od fotoapararov maju kamery vyssie clo. Rozdiel medzi kamerou a fotoaparatom je podla EU prave dlzka nahravania. Preto kazdy fotoaparat raz zaznam zastavi. Malo by to byt okolo 10 min.
Ak je problem s velkostou suboru, pokracuje sa v zazname v dalsom subore.
Osobne by som nevydrzal pozerat video napadne ponasajuce sa na sovietky velkofilm Velikaja otecestvennaja s polhodinovymi zabermi. Bezne zaber trva 3 az 10 sekund, potom zacina nudit.
Ci?

total empty
2012-04-07 13:12:25+02
príspevok od: keko
Na rozdiel od fotoapararov maju kamery vyssie clo. Rozdiel medzi kamerou a fotoaparatom je podla EU prave dlzka nahravania. Preto kazdy fotoaparat raz zaznam zastavi. Malo by to byt okolo 10 min.
Ak je problem s velkostou suboru, pokracuje sa v zazname v dalsom subore.
Osobne by som nevydrzal pozerat video napadne ponasajuce sa na sovietky velkofilm Velikaja otecestvennaja s polhodinovymi zabermi. Bezne zaber trva 3 az 10 sekund, potom zacina nudit.
Ci?
Kamera má 30 min na hardisk,potom urobí 2-3 sek. pauzu a pokračuje normálne sama ďalej ale už je to ďalší súbor z ďalším číslom.Občas potrebuješ natočiť20-30 min sety ale tie potom aj tak prestriháš,je to hlavne pri obradoch. Ak to vieš,nuda nebude,hlavne ak si natom dáš záležať.

Jeddy
2012-12-31 16:20:31+01
Zdravím

Mám canon 600D s magic lantern 2.3 Dnes som chcel skusit natocit timelapse ale nerobil som o s intervalometrom ale tocil som video aby som si setril uzavierku. FPS override som nastavil 1 obrazok za sekundu. No po spusteni videa mi po par sekundach napisalo ze Natacanie filmu sa automaticky zastavilo. Ani neukazovalo ten indikator rychlosti zapisu. Na kartu neulozilo ani tych par sekund. Kartu mam class 10. Neslo to ani po viacerych pokusoch.

Ak niekto vie poradit tak budem rad Vdaka

Jeddy
2012-12-31 16:45:09+01
Tak teraz som si vsimol ze tam ten indikator vlastne ukazuje ale sa tam len mihne tak ho ani nevidno. A ked som vypol ML tak video normalne fungovalo :/

Strana 1 z 1

Inzercia