zdar ephotaci, fotím už druhy rok s Canon EOS 1000D, používam seták EF-S 18-55mm + širokáč EF-S 10-22mm. Chcem sa spýtať čo by ste mi poradili doplniť túto zostavu o EF 28-135 alebo vymeniť telo 1000D za 550D. Ja osobne sa priklanam k doplneniu zostavy o nove sklo....ved na vysledok fotografie sa viac podpisuje sklo ako telo...ci sa mýlim?
objektiv pomoze viac, ale 28-135 je uz dost stara vykopavka a asi nebude lepsi ako ten setak. Neviem, co je tvoj zaner, takze tazko nieco odporucat, ale do uvahy pripadaju makroobjektiv, nejaky svetelnejsi objektiv, teleobjektiv, alebo svetelnejsi zakladny objektiv.
zdar ephotaci, fotím už druhy rok s Canon EOS 1000D, používam seták EF-S 18-55mm + širokáč EF-S 10-22mm. Chcem sa spýtať čo by ste mi poradili doplniť túto zostavu o EF 28-135 alebo vymeniť telo 1000D za 550D. Ja osobne sa priklanam k doplneniu zostavy o nove sklo....ved na vysledok fotografie sa viac podpisuje sklo ako telo...ci sa mýlim?
objektiv pomoze viac, ale 28-135 je uz dost stara vykopavka a asi nebude lepsi ako ten setak. Neviem, co je tvoj zaner, takze tazko nieco odporucat, ale do uvahy pripadaju makroobjektiv, nejaky svetelnejsi objektiv, teleobjektiv, alebo svetelnejsi zakladny objektiv.
drvivá väčšina mojich fotiek je krajina a architekruta ale nepohrdnem ani portretmi "makro" alebo fotkami mojich dvoch psov pri hrach
10-22, 18-55 a 28-135 je výrazný overkill ohnísk. Ak už, tak potom sa zbaviť seťáku a mať pokryté 10-22 a 28-135. Ale tiež by som sa skôr prihováral k doplneniu rozsahu, napríklad Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS je výborný telezoom pre crop a ideálne ti to dopĺňa existujúce sklá. Pritom stojí sotva polovicu tvojho rozpočtu. Ak ale telezoom vyslovene nepotrebuješ, tak skôr by som šiel do výmeny tela než do kúpy 28-135.
do 500 eciek kupis 70-200 f/4 pripadne ako ti radia nejaky makrac....ziskas svetelnost...makro...aj na portret to bude...a ked zoberies 100 macro od canonu tak aj na tych psikov....neskutocne rychlo ostri
do 500 eciek kupis 70-200 f/4 pripadne ako ti radia nejaky makrac....ziskas svetelnost...makro...aj na portret to bude...a ked zoberies 100 macro od canonu tak aj na tych psikov....neskutocne rychlo ostri
no a na mojom 100/2:8 L sa AF nejak j.....e nemozem uverit, ale nie som prvy s touto skusenostou...
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS mi príde cca už od 200mm ak nie menej dosť blato, ale ten IS II som ešte nevidel tak nesúdim ho do 500 € máš 70/200 F/4 USM ako písali nad. z druhej ruky a ten objektív je dobrý stále keďže znesie trochu viac ako obyčajný plasťák za stovku.
Máš pravdu, že objektív roví viac ako telo. Ale v tvojom prípade získaš lepšie fotky prechodom na 550D. Je o lepší ako tvoje telo zato s objektívom 28-135 nezískaš oveľa viac ako máš teraz.
Určite by sa ti zišiel aj nejaký svetelný objektív s clonou od 2,8 nižšie. Odporúčam canon 50 mm f 1,8 za okolo 100 eur, teraz je jar, veľa kvietkov, dáš 1,8 clonu a môžeš sa vonku pekne hrať, alebo aj na portréty je super, ten objektív je podľa mňa základ výbavy. A ďaľší objektív, záleží od toho, čo chceš fotografovať. Ak ti zatiaľ 1000D stačí, tak ho nemusíš meniť.
28-135 nieje zle sklo ale ani nijak zazracne . oproti setaku to je sice krok vpred ale stale to nebude "ono" . radsej pouvazuj nad tamronom 17-50/2.8 alebo canonackou 70-200/4 (bazarova staci) ak ti ostanu nejake prasule tak investuj do 50/1.8 - posluzi ti velmi dobre . nepisal si co vlastne fotis tak je tazke posudit co by sa ti hodilo viac
a na základe čoho Ti máme radiť keď tu nemáš žiadnu foto,takže ťažko zhodnotiť čo by bolo lepšie,možno ani jedno,to ako dlho to máš to nič neznamená... mám Maserati GrandTurismo a na nom zodraté gumy,čo mi poradíte,nové auto či nové gumy...!?
Výmena objektívu alebo nové telo?
Neviem, co je tvoj zaner, takze tazko nieco odporucat, ale do uvahy pripadaju makroobjektiv, nejaky svetelnejsi objektiv, teleobjektiv, alebo svetelnejsi zakladny objektiv.
Neviem, co je tvoj zaner, takze tazko nieco odporucat, ale do uvahy pripadaju makroobjektiv, nejaky svetelnejsi objektiv, teleobjektiv, alebo svetelnejsi zakladny objektiv.
Ale tiež by som sa skôr prihováral k doplneniu rozsahu, napríklad Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS je výborný telezoom pre crop a ideálne ti to dopĺňa existujúce sklá. Pritom stojí sotva polovicu tvojho rozpočtu.
Ak ale telezoom vyslovene nepotrebuješ, tak skôr by som šiel do výmeny tela než do kúpy 28-135.
mám Maserati GrandTurismo a na nom zodraté gumy,čo mi poradíte,nové auto či nové gumy...!?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa