Fórum » Canon fórum

Canon d60 a error CF

MishoZovo
2012-04-21 01:24:56+02
Ahojte znama ma toto hore spomenute starsie telo canonu a mame taky problem s cf-kou vyrobca udava ze podporuje max 2gb. Mam 1gb a 512 a myslim este 128mb ale ziadnu nechce citat vzdy pri zapnuti fotaku napise err CF ale mam este 64mb cf a ta ide vzdy ..

-viete mi poradit kde robim chybu ked nejde ani 128mb ani 512mb a ani 1gb cf karta ?
-kartu som fomatoval ako v PC tak aj v tele a nic ...je tam najnovsi firmware 1.0.4 stiahnuty orig z canon stranky
myslim ze rychlost kariet je podobna a preto v tom nevidim chybu skor niekde ine ale kde ?

Dakujem za kazdu odpoved

markato1
2012-04-21 15:10:50+02
príspevok od: MishoZovo
Ahojte znama ma toto hore spomenute starsie telo canonu a mame taky problem s cf-kou vyrobca udava ze podporuje max 2gb. Mam 1gb a 512 a myslim este 128mb ale ziadnu nechce citat vzdy pri zapnuti fotaku napise err CF ale mam este 64mb cf a ta ide vzdy ..

-viete mi poradit kde robim chybu ked nejde ani 128mb ani 512mb a ani 1gb cf karta ?
-kartu som fomatoval ako v PC tak aj v tele a nic ...je tam najnovsi firmware 1.0.4 stiahnuty orig z canon stranky
myslim ze rychlost kariet je podobna a preto v tom nevidim chybu skor niekde ine ale kde ?

Dakujem za kazdu odpoved
neviem v com je problem,mne napriklad 2Gb karta zo 400D nefunguje na ziadnom novom tele,len na starsom ,problem som zistil ked som bol na jednej canonackej akcii a chcel som tuto kartu pouzit do mkII..neslo to pisalo to toiste co tebe,pritom na 400D ide bez problemov a ani by som to inak nezistil

denySK
2012-04-21 16:08:41+02
príspevok od: markato1
neviem v com je problem,mne napriklad 2Gb karta zo 400D nefunguje na ziadnom novom tele,len na starsom ,problem som zistil ked som bol na jednej canonackej akcii a chcel som tuto kartu pouzit do mkII..neslo to pisalo to toiste co tebe,pritom na 400D ide bez problemov a ani by som to inak nezistil
d60 je vsak dost stary fotak...teda ak autor nemysli 60d.
Ku staremu fotaku teda stara karta, skus este pozicat nejaku novu, mozno vznike zazrak a pojde

MishoZovo
2012-04-21 16:30:23+02
60D ma slot na SD karty nie na cf ako popisujem.

takze mam canon d60 teda fakt stare telo ...mam do neho karty ktore by mali byt kompatibilne ....

tie karty co mam su tak isto stare a zhanal co ich prave na toto telo tak je zvlastne ze ich nechce brat...
-nie je mozne nejako zmenit ich rychlost ?

keko
2012-04-21 18:03:21+02
Mozno si to uz skusal, ale formatoval si ich (CF-ky) v externej citacke pomocou PC na FAT-8, na rozdiel od FAT-32, ktore sa bezne pri formatovani vo Windows ponuka?

peterXC
2012-04-21 19:05:16+02
príspevok od: keko
Mozno si to uz skusal, ale formatoval si ich (CF-ky) v externej citacke pomocou PC na FAT-8, na rozdiel od FAT-32, ktore sa bezne pri formatovani vo Windows ponuka?
myslis asi FAT-16, vo windows je oznacovane ako FAT a jeho limit je 2GB a to je prave file system, ktory potrebuje Canon D60... tak si asi udrel klinec po gebuli

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-04-21 20:38:28+02
1. Stare tela nepodporuju novsie karty s vyssou kapacitou. Nie je tam firmware, ktory spolupracuje s kartami s vacsou kapacitou
2. Toto vacsinou riesi novy firmware, ktory dokaze rozsirit kompatibilitu
3. U takzo stareho fotaku ale necakaj, ze by ten firmware niekto urobil
4. Mas jedine riesenie, kupovat pouzite karty s takou kapacitou, ktoru fotak podporuje. Ta je uvedena v navode na pouzitie.

keko
2012-04-21 22:07:05+02
Ale o to ide, ze jemu nechce citat ani tie starsie ...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()