Fórum » Canon fórum

canon 60d - zmena funkcie dialu

matus69g
2012-06-12 00:29:07+02
ahojte, mam problem s c 60d. V manualnom mode ma velky dial funkciu nastavenia clony a maly dial nastavenie uzavierky. To mi vyhovuje.
Lenze ked dam do modu, kde nastavujem clonu a uzavierka sa pocita automaticky, tak sa funkcia sa presunie na maly dial, t.j. clona je zrazu na malom diali a to mi vadi.
viem to nejako zmenit? V manuali som to nenasiel

diky
Matus

viking81
2012-06-12 06:49:15+02
príspevok od: matus69g
ahojte, mam problem s c 60d. V manualnom mode ma velky dial funkciu nastavenia clony a maly dial nastavenie uzavierky. To mi vyhovuje.
Lenze ked dam do modu, kde nastavujem clonu a uzavierka sa pocita automaticky, tak sa funkcia sa presunie na maly dial, t.j. clona je zrazu na malom diali a to mi vadi.
viem to nejako zmenit? V manuali som to nenasiel

diky
Matus
neviem ci aj na canone 60d ale na 7D to je niekde v custom menu...pohrab sa tam a hlavne sa kukni co na to hovori manual respektive googel

matus69g
2012-06-12 09:19:21+02
keby som to na googli alebo v manuali nasiel, nepisal by som sem

gintonik
2012-06-12 09:49:53+02
Určite to tam je napísané
Na str 41, 42 a 111 a ďalej, kde máš opísané Tv Av M a ako sa na nich ovláda nastavenie času a clony. Predným kolečkom sa nastavujú hodnoty času a clony pri Av aTv, zadným kompenzácie atď a pri M ako píšeš

matus69g
2012-06-12 10:16:03+02
asi som sa v prvej otazke nepresne vyjadril, preto este raz: pri Av mode sa clona nastavuje malym dialom. Ja chcem aby som to nastavoval velkym dialom.
da sa to? ako? dakujem

gintonik
2012-06-12 10:37:57+02
60 D nemám,mám 7, ale stiahol som si manuál k 60 . Po nahliadnutí do manuálu som ti našiel text ktorý by zodpovedal tvoj dotaz, Možno si to zle prečítal čo som napísal. Lepšie bude keď si prečítaš čo píšu v manuáli, kde máš napísané ako sa používa predné a zadné kolečko. Podľa mňa keď je jednoznačne napísané kedy a ako sa používajú. tak sa prehodiť ovládanie nedá.

steve2211
2012-06-12 11:12:34+02
príspevok od: matus69g
asi som sa v prvej otazke nepresne vyjadril, preto este raz: pri Av mode sa clona nastavuje malym dialom. Ja chcem aby som to nastavoval velkym dialom.
da sa to? ako? dakujem
Vyjadril si sa zrozumiteľne. Len reakcie neboli najskôr mierené tam, načo si sa pýtal... Žiaľ táto zmena ovládania, na ktorú sa pýtaš pri Tv režime podľa mňa nie je možná. Už dávnejšie som to tiež hľadal. V manuály sú spomenuté zmeny ovládania iných funkcií ale táto tam nie je, takže zrejeme si budeš musieť zvyknúť. Ja som si zvykol Tlačidlá ktoré je možné meniť nájdeš v custom menu, ako spomínal Viking. tuším len Cfn-III. a IV. , ale to už určite vieš.. Dobré svetlo zelám.

matus69g
2012-06-12 12:26:37+02
dakujem za odpoved - sice ma nepotesila, ale aspon mam jasno

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()