Fórum » Mirrorless fórum

Hasselblad Lunar nový mirrorless

termitix
termitix 2012-09-20 09:07:31+02
Neviem či ste to niekto zachytili, ale už aj Hasselblad sa dal na kategóriu mirrorless fotoaparátov. Pridal sa tam svojim novým modelom Hasselblad Lunar. Vyzerá ako zo sci-fi filmu má bajonet Sony NEX a bude pravdepodobne stáť asi milión no veď potešte sa ak na to máte.

http://www.hasselblad-lunar.com/index.php/home/

viking81
2012-09-20 13:11:19+02
príspevok od: branislavbuzek
presne o tomto hovorím...potrebuješ si prečítať názor niekoho iného, aby si si utvoril vlastný...
myslim ze je celkom bezne, ze si v relanom zivote utvaras vlastny nazor podla toho co vidis...citas alebo pocujes od ludi vo svojom okoli ci v praci....tak co je na tom ked si utvoris obraz o tom na zaklade fotiek a niekolkych vyjadreni ?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-09-20 13:17:03+02
Hasselblad sa snazi rozsirit svoje portfolio a vyuziva ten lahsi postup. Partnerstvo so zavedenym vyrobcom. Roky to robi Leica s Panasonicom. Tam sa ale jedna len o drobne zmeny. Tu je zmena dizajnu radikalna a zjavne sa vacsine nepaci. Osobne nevidim na vyuzity Sony nic zleho. Fotaky robia v poslednom case vyborne, ked bude viac Carl Zeiss objektivov, tak ani o spickove skla nebude nudza. Nemozno ocakavat, zeby Hasselblad dokazal priniest v triede APS-C, nieco co tu este nebolo. Zvykli sme si, ze BMW a Mercedes robia aj male auta, zvykneme si, ze pod znackou Hasselblad najdeme aj ine ako stredoformatove fotaky. Prospel by im ale striedmejsi dizajn, fotak je hlavne pracovny nastroj a dizajn by mal byt funkcionalisticky. Pre zberatelov potom nech urobia obmedzene serie s krokodiliou kozou, zlatom a Swarovski kamienkami.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-09-20 13:17:30+02
príspevok od: viking81
myslim ze je celkom bezne, ze si v relanom zivote utvaras vlastny nazor podla toho co vidis...citas alebo pocujes od ludi vo svojom okoli ci v praci....tak co je na tom ked si utvoris obraz o tom na zaklade fotiek a niekolkych vyjadreni ?
jedna vec je spraviť si vlastný názor a druhá vec je kydať na niečo čo nepoznám, lebo kydajú aj iný.

Marcel Rebro
2012-09-20 13:17:46+02
presne o tomto hovorím...potrebuješ si prečítať názor niekoho iného, aby si si utvoril vlastný...
Pri vsetkej ucte ... ty sa potrebujes napit metanolu, alebo ti staci ked si precitas o jeho blahodarnych ucinkoch na fotograficke videnie u susedov v CR?

viking81
2012-09-20 13:21:53+02
jedna vec je spraviť si vlastný názor a druhá vec je kydať na niečo čo nepoznám, lebo kydajú aj iný.
uplne zatracovanie nie je dobre...ale ked poviem ze sa mi to nepaci na zaklade toho co som videl a cital, tak to je polda mna ine....ked som si kupoval akukolvek novu techniku, tak som sa zvacsa spoliehal na recenzie....tiez som neodskusal, lebo som nemal kde....veril som ze su objektivne a z troch ci styroch som si spravil aky taky vlastny nazor a podla toho kupil alebo nie

viking81
2012-09-20 13:23:01+02
príspevok od: Marcel Rebro
Pri vsetkej ucte ... ty sa potrebujes napit metanolu, alebo ti staci ked si precitas o jeho blahodarnych ucinkoch na fotograficke videnie u susedov v CR?

wlad
2012-09-20 13:24:32+02
príspevok od: Karol Srnec
Hasselblad sa snazi rozsirit svoje portfolio a vyuziva ten lahsi postup. Partnerstvo so zavedenym vyrobcom. Roky to robi Leica s Panasonicom. Tam sa ale jedna len o drobne zmeny. Tu je zmena dizajnu radikalna a zjavne sa vacsine nepaci. Osobne nevidim na vyuzity Sony nic zleho. Fotaky robia v poslednom case vyborne, ked bude viac Carl Zeiss objektivov, tak ani o spickove skla nebude nudza. Nemozno ocakavat, zeby Hasselblad dokazal priniest v triede APS-C, nieco co tu este nebolo. Zvykli sme si, ze BMW a Mercedes robia aj male auta, zvykneme si, ze pod znackou Hasselblad najdeme aj ine ako stredoformatove fotaky. Prospel by im ale striedmejsi dizajn, fotak je hlavne pracovny nastroj a dizajn by mal byt funkcionalisticky. Pre zberatelov potom nech urobia obmedzene serie s krokodiliou kozou, zlatom a Swarovski kamienkami.
ta paralela s autami vyrazne pokryvkava - BMW a Mercedesy si nekupuju profesionalni vodici, ale bohat(s)i ludia. Su to luxusne auta, nie auta pre profesionalov.

Na druhej strane Hasselblad si ako hracku nekupi ziaden clovek pri zmysloch. Aj ked nejaky miliardar nevie co s peniazmi, nebude si kupovat fotak s tak obmedzenym vyuzitim, a radsej si zoberie nejaku limitovanu titanovu Leicu za porovnatelne peniaze.
Limitovana Leica bude rozhodne lepsi status symbol ako nejaka strednoformatova krava s ktorou bez pridavnych svetiel nespravi ani zaber.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-09-20 13:25:17+02
Uz ho testovali v presovskom fotoklube zalozenom pri Zdruzeni nezavislych liehovarnikov. Tiez maju krasne nocne zabery.

tomis.ales
2012-09-20 13:26:56+02
Cakam, kedy pride Rolls Royce s hatchbackom alebo Louis Vuitton s nakupnymi igelitkami.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-09-20 13:29:47+02
napíšem ti to takto...to, že politik vyjadrí svoj názor automaticky neznamená, že má pravdu resp že ju nemá, ale skôr než ho odsúdim resp. mu dám za pravdu, sa nad tým jeho vyjadrením aspoň zamyslím, prípadne si overím fakty. Metanolu zdar.

wlad
2012-09-20 13:35:01+02
napíšem ti to takto...to, že politik vyjadrí svoj názor automaticky neznamená, že má pravdu resp že ju nemá, ale skôr než ho odsúdim resp. mu dám za pravdu, sa nad tým jeho vyjadrením aspoň zamyslím, prípadne si overím fakty. Metanolu zdar.
myslim ze ten jediny podstatny fakt bol priamo v tlacovej sprave - Sony APS-C senzor.
Dalsie fakty su irelevantne.

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-09-20 13:37:56+02
príspevok od: wlad
myslim ze ten jediny podstatny fakt bol priamo v tlacovej sprave - Sony APS-C senzor.
Dalsie fakty su irelevantne.
prečo potom nenadávaš na sony nex-7? Ten predsa patrí v csc segmente k špičke...

haplo602
2012-09-20 13:39:28+02
niekto ti stupil na hasselblad alebo preco citis potrebu a ku tomuto vyjadrovat ked ziaden nazor nemas ?

wlad
2012-09-20 13:42:28+02
prečo potom nenadávaš na sony nex-7? Ten predsa patrí v csc segmente k špičke...
nezaregistroval som ze by si zanho sony pytalo 7 tisic eur

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-09-20 14:02:25+02
príspevok od: haplo602
niekto ti stupil na hasselblad alebo preco citis potrebu a ku tomuto vyjadrovat ked ziaden nazor nemas ?
"preco citis potrebu a ku tomuto vyjadrovat ked ziaden nazor nemas ?"
Keby som nemal vlastný názor, tak by som sa k tomu nevyjadroval...akurát sa nevyjadrujem k Hasselbladu ale k (prepáč, už to musím napísať) ovciam, ktorý majú potrebu niečo za každú cenu skritizovať. Som presvedčený o tom, že každý z kritikov by bol poctený, ba priam nadšený, ak by s Lunarom mohli 1 deň pracovať a vôbec nepochybujem o tom, že svoj názor by zmenili o 180°.

slinti
2012-09-20 14:06:37+02
Keby som nemal vlastný názor, tak by som sa k tomu nevyjadroval...akurát sa nevyjadrujem k Hasselbladu ale k (prepáč, už to musím napísať) ovciam, ktorý majú potrebu niečo za každú cenu skritizovať. Som presvedčený o tom, že každý z kritikov by bol poctený, ba priam nadšený, ak by s Lunarom mohli 1 deň pracovať a vôbec nepochybujem o tom, že svoj názor by zmenili o 180°.
Ďakujem...

afkaa.i
2012-09-20 14:25:38+02
"ja nie som ovca. lebo mam nazor opacny ovciam, aj ked vlastne neviem preco, lebo produkt nikto este neodskusal a ja uz tym duplom nie"

uz na to kasli, zbytocne obhajujes v tomto momente neobhajitelne.

haplo602
2012-09-20 14:36:32+02
aha, takze som ovca lebo som si utvoril vlastny nazor z dostupnych informacii a dokonca som ho aj vyjadril niekde. super. podla tohto si ovca takisto. vlastny nazor si musis nejak utvorit. jedine ze by si ziaden nemal, ale to tebe nehrozi ze ?

dalay-lamma
2012-09-20 16:43:06+02
príspevok od: tomis.ales
Cakam, kedy pride Rolls Royce s hatchbackom alebo Louis Vuitton s nakupnymi igelitkami.
Nieco taketo: http://www.astonmartin.com/cars/cygnet ?

quintes
2012-09-20 17:12:57+02
uz se perte kluci

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()