neviete poradit neaku stranku kde by som nasiel tutoriali ohladne Photoshop Lightroom 2 ? ohladom upravy fotiek pripadne finticky co a ako ...
na photoshop je toho vela z Lightroom 2 mam nieco problem najst :(
1. Ja som si precital tuto knihu: http://www.amazon.com/Adobe-Photoshop-Lightroom-Book-Photographers/dp/0321555619 Nie som si ale istý, či je lepšia ako online kniha priamo od Adobe: http://help.adobe.com/en_US/Lightroom/2.0/
2. Ale este lepsie su videa: www.thedigitalphotographyconnection.com
3. Co sa tyka otazky na vlozenie textu, tak to sa da asi iba ako watermark pri exporte
dost podstatne je kolko tych fotiek ides takto odsumovat. Ak jednu dve, tak to mozes rovno cele urobit v PS. Ak stovky, tak to by som nad PS neuvazoval, jedine nejakym skritpom. Nemozes predsa 500 fotiek prevadzat do tiffu a znova otvarat.
Vďaka, a ešte otázka - teda ak idem jednu odšumovať, tak prekonvertovať do TIFFU a odšumiť na záver? Lebo sa mi lepšie robia niektoré úpravy v LR a vždy to importujem tade, nech v tom mám poriadok.
Vďaka, a ešte otázka - teda ak idem jednu odšumovať, tak prekonvertovať do TIFFU a odšumiť na záver? Lebo sa mi lepšie robia niektoré úpravy v LR a vždy to importujem tade, nech v tom mám poriadok.
v PS mas nejaky odsumovaci plugin? Ved nejake odsumenie urobi aj LR. Ako pracovny subor mozes pouzit aj psd, nie len tiff. Asi by som to urobil tak, ze vsetko co sa da by som spravil v LR, vyexportoval do TIFF, v PS potrebne retuse, odsumenie, zmensenie, doostrenie export do jpg.
v PS mas nejaky odsumovaci plugin? Ved nejake odsumenie urobi aj LR. Ako pracovny subor mozes pouzit aj psd, nie len tiff. Asi by som to urobil tak, ze vsetko co sa da by som spravil v LR, vyexportoval do TIFF, v PS potrebne retuse, odsumenie, zmensenie, doostrenie export do jpg.
Podľa tohto som to robil - http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/redukcia-sumu/
V LR je len jeden posuvník na šum, tu je to prepracovanejšie.
Ja odkedy pouzivam Lightroom 3 beta, tak v PS uz nic neodsumujem. Odstranovanie sumu je o triedu lepsie v LR 3 v porovnani s LR 2. Vlastne PS uz takmer vobec nepouzivam, 95% veci urobim priamo v LR. Je to podstatne rychlejsie, hlavne ak sa foti do RAW.
dost podstatne je kolko tych fotiek ides takto odsumovat. Ak jednu dve, tak to mozes rovno cele urobit v PS. Ak stovky, tak to by som nad PS neuvazoval, jedine nejakym skritpom. Nemozes predsa 500 fotiek prevadzat do tiffu a znova otvarat.
V APS je mozno si vytvarat ´akcie´ predsa.
Ak by som mal robit stovku, ci stovky, tak echt volim APS
nevravel som o sume...;))) Vseobecne o tom, ze ak mam robit akekolvek opakujuce sa operacie tak APS je na nezaplatenie
to teda je na nezaplatienie, silne pochybujem, ze ho mas legalny :-) Ked uz tak ten LR je podstatne produktivnejsi. Predsa len PS je v prvom rade graficky nastroj a ze ho fotorafi pouzivaju, to je len vedlajsi produkt.
to teda je na nezaplatienie, silne pochybujem, ze ho mas legalny :-) Ked uz tak ten LR je podstatne produktivnejsi. Predsa len PS je v prvom rade graficky nastroj a ze ho fotorafi pouzivaju, to je len vedlajsi produkt.
Myslim, ze akakolvek dalsia diskusia straca zmysel...
ja rozumiem, ze hovoris o akciach, ktore automatizuju pracu. Samozrejme, ze su k nezaplateniu. Len si skusam zivo predstavit, v com su lepsie ako LR. Myslim v realnom zivote fotografa. Ak das typ, rad si ho zapamatam
Photoshop Lightroom 2
2. Ale este lepsie su videa: www.thedigitalphotographyconnection.com
3. Co sa tyka otazky na vlozenie textu, tak to sa da asi iba ako watermark pri exporte
V LR je len jeden posuvník na šum, tu je to prepracovanejšie.
Ak by som mal robit stovku, ci stovky, tak echt volim APS
A to tym nemyslim legalnost mojho SW...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie