Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Prosim o kritiku fotografii (Andrej1405)

Andrej1405
Andrej1405 2012-07-12 19:30:33+02
Prosim vas mohlib by ste ohodotit moje fotografie a poredit comu ba som sa mohol nybuduce vyvarovat??? Znesiem aj tvrdu kritiku len smelo do mna!!!!! dakujem

drummer54
2012-07-12 22:10:20+02
popozeral som, na tych infrafotkach je dost velky chaos, snazis sa mat toho vela na fotke, radsej sa sustred na jeden hlavny motiv, cim jednoduhsie, tym krajsie a lepsie, casto fotis vtedy ked je slnko najvyssie, skus fotit skor rano alebo vecer, ked su tiene dlhsie, svetlo teplejsie, pri krajinkach pouzivaj polarizacny filter, prechodove filtre, ak chces fotit detaily, makro, zaobstaraj si specialny objektiv a blesk, ak na to nemas, radsej fot krajinky a snaz sa to robit dobre, pozera si fotoskoly a hlavne pozeraj vela fotografii znamych fotografov a skus studovat ako to robia oni, tak to hadam tak na uvod staci, dobre svetlo hlavne

total empty
2012-07-12 23:21:39+02
príspevok od: rk.
Vsak my ta chapeme, ale co myslis, ze sa budu ludia s nadsenim vrhat do komentovania, ked prides ako velka voda, behom 15 minut nahadzes 20 fotiek a potom si ani nedas tu pracu, aby si spravne napisal jeden prispevok v ktorom ziadas o kritiku. Na pohovor tiez neprides v roztrhanych gatiach o hodinu neskor.

... tymto sa ospravedlnujem tym, ktorym sa zle cita text bez diakritiky, ale pisem to na pc bez nainstalovanej slovenskej klavesnice
skús otvoriť mapu znakov, tam najdeš nietaké diakritiky a znaky.

ààâäåã

total empty
2012-07-12 23:48:27+02
Najrýchlejšia cesta ako sa rýchlo všetko naučiť je:
1.-pozri film Vikingovia 2
2.-zožeň si ten prístroj čo mal mimozemský humanoid a naprogramuj doňho potrebné data.
3.-nasmeruj si vysielač na oko a vpaľ si tam všetko šupi-šup.

WoodyBA
2012-07-13 04:37:26+02
príspevok od: RoboK
Fotky Ti zhodnotil Karol Srnec, ostatní gramatiku. Gramatika sa zlepšila teraz popracuj na fotografovaní. Ber to z humorom.
hups ... S kým S čím?

RoboK
2012-07-13 07:11:13+02
príspevok od: WoodyBA
hups ... S kým S čím?
Ďakujem, doštudujem.

velecky
2012-07-13 08:52:41+02
príspevok od: Andrej1405
No dobre dosť bolo hodiny slovenčiny ja som len chcel aby ste mi ohodnotili pripadne okomentovali fotky a poradili ako sa zlepšiť a nie aby ste mi tu písali ako sa ma správne písať. Ďakujem za pochopenie.
To je pekný príklad na to, prečo treba v komunikácii používať spisovný jazyk. Pretože inak sa ľudia sústreďujú na odchýlky od jazykovej normy (na chyby) a nie na samotný obsah. Myslel som si, že taktp "postihnutých" nás nie je veľa, zdá sa, že som sa mýlil.

atariak
2012-07-13 10:25:19+02
nesed za PC, ale chod von a fot. Snaz sa, aby bola fotka dobra sama osebe, nie az ked ju spracujes Photoshopom...

MarianDLL
2012-07-13 11:00:43+02
Chlape, najprv sa nauc SK gramatiku na uroven Expert. Potom sa douc vsetky ostatne predmety na tejto urovni. Potom sa nauc fotografovat a dosiahni level 7 podla KenRockwella. A ked uz budes najlepsi, az potom si pridi na toto forum pre kritiku. Snad obides bez vysmechu.
Ale nie, srandujem, toto je dobre forum, len muzi tu maju casto "svoje dni".

combat113
2012-07-13 11:09:25+02
to je riadna úzkoprsosť šikanovať ľudí za pravopis, raz mi to spravila sestra a dlho sme si potom nepísali...

combat113
2012-07-13 11:15:23+02
Keď zistím že mi niečo nejde tak aby som s tým bol spokojný poviem si že krásna na tom je práve tá cesta a že výsledok je už iba konečný produkt mojej snahy. To ma vždy posilní, lebo čo sa týka fotiek som stále na ceste a to riadne dlhej...

combat113
2012-07-13 11:17:39+02
príspevok od: Stratený Stano
Celkom na 100% to nie je... Ušla ti jedna hrubka, tri čiarky a jeden mäkčeň... Ako vidíš, aj takéto záležitosti sú tu pod drobnohľadom...
mimochodom nechcem moc spamovať, ale choď si sfotiť Kôprovú, lebo lykožrút už má pripravený bager a za chvíľu nebude čo fotiť...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2012-07-13 11:27:47+02
príspevok od: combat113
mimochodom nechcem moc spamovať, ale choď si sfotiť Kôprovú, lebo lykožrút už má pripravený bager a za chvíľu nebude čo fotiť...
Dá sa lykožrút fotiť aj bez filtrov...?

denySK
2012-07-13 12:21:24+02
Riesit gramatiku vo foto forach, na FB, ICQ apod. je podla mojho nazoru uplne irelevantne...Autor temy ziadal o kritiku - preco mu kazdy aspon ku jednej fotke nenapisete Vas nazor? Keby kazdy namiesto off-topic prispevkov komentuje fotografie, vyzeralo by cele forum inak. Ked si chcete pokecat, skuste to radsej na socialnych sietach

rk.
2012-07-13 16:36:56+02
príspevok od: denySK
Riesit gramatiku vo foto forach, na FB, ICQ apod. je podla mojho nazoru uplne irelevantne...Autor temy ziadal o kritiku - preco mu kazdy aspon ku jednej fotke nenapisete Vas nazor? Keby kazdy namiesto off-topic prispevkov komentuje fotografie, vyzeralo by cele forum inak. Ked si chcete pokecat, skuste to radsej na socialnych sietach
Vidím, že sa nerozumieme. Ja nechcem nikoho buzerovať kvôli dvom čiarkam a dĺžňu, niesom žiadny prudič ani grammar nazi. No nehnevaj sa, napísať príspevok s takými chybami, že celé slová vyzerajú inak, to už je ignorácia. Ja som sa pozastavil nad tým, že autor niečo chce (chce sa poučiť), čo je fajn ... ale zároveň ukazuje, že si vôbec neváži tých, ktorým to píše.

Asi budem za zlého, ale budem pokračovať. Doba je rýchla, ľudia chcú všetko a najlepšie hneď ... na internete umocnené na druhú. Užívatelia píšu do fóra v domnienke že "veď niekto už odpíše a bude to fajn". A nabudúce napíšem zas ... veď niekto už odpíše. A takto stále dookola, len brať a nechcieť nič dať. Radšej napísať, ako porozmýšlať (toto píšem už všeobecne). A keď na to niekto poukáže, tak argument off-topicu je vždy po ruke ...

Toť môj názor na vec, kľudne ma rozdupte pod čiernu zem cez mínusky. Peace.

tinja_s
2012-07-13 18:40:28+02
príspevok od: fatality
vacsia polovica neexistuje
Ľudia, ja si tu občas nepripadám ako na foto fóre, ale ako v nejakej jazykovo-matematickej poradni, čo je úplne od veci. Nemôžte riešiť radšej danú problematiku ? Toto nie je jediná diskusia, kde sa s tým stretávam :/

brancin
2012-07-13 19:45:51+02
Uz by tu na ephoto konecne mohol pribudnut softverovy kutik s odkazmi na foto software, pluginy abo v tomto pripade nejake tie automaticke "korekturovace" gramatiky do prehliadacov. Tak aby som len nekecal tu je nieco na tu gramatiku, kus to moze pomoct. Tiez nie som 100% gramatikar, osobne rad pisem na fora bez diakritiky, niekomu to moze prekazat ale ci o tom toto forum je alebo nie to uz necham na fotoslovencinarov a ich ziakov tuno

Pouzivam Operu tam zacne tu. Ma zabudovanu kontrolu gramatiky uz po instalacii, staci si navolit slovniky ktore chceme pouzivat. Daju sa vsak pouzivat aj externe slovniky:

http://www.opera-prehliadac.com/prehliadac-opera/clanky-a-navody/159-kontrola-pravopisu-ajax.html

Na Firefox som nieco nasiel tu, urcite budu aj ine moznosti:

http://www.mozilla.sk/doplnky/#pravopis

Do Internet Exploreru je vraj naj Speckie. Speckie je pridavkom pre Internet Explorer od 6 po 9, ktory po svojej instalacii pridava funkcionalitu kontroly pravopisu pocas pisania. Podporuje aj slovencinu.

http://www.speckie.com/

A pre Chrome som nasiel nieco tuno:

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=sk&answer=95604

Bacha na to, bo ani tieto "kontrolovace" tiez neopravia vsetko 100% ne, tak ako ani fotka nebude vyzerat super len po kliknuti na autokontrast.

fatality
2012-07-14 01:23:08+02
príspevok od: tinja_s
Ľudia, ja si tu občas nepripadám ako na foto fóre, ale ako v nejakej jazykovo-matematickej poradni, čo je úplne od veci. Nemôžte riešiť radšej danú problematiku ? Toto nie je jediná diskusia, kde sa s tým stretávam :/
to bol vtip,precitaj si prosimta aj prispevok hned za tym,na ktory reagujes malo to dovetok
btw.ja som ten posledny ktory by tu opravoval matematiku,gramatiku a pod.
takisto mi to vadi a este viac mi vadi arogancia a bohorovnost niektorych prispievatelov..
kto semtam navstivi aj zahranicne fora,vie ze to je trosku ina uroven,najma co sa slusnosti tyka..

brki
2012-07-14 09:25:22+02
myslím, že Karol Srnec Ti to napísal výstižne. Ľudia, čo už nejakú dobu fotia, vedia, že to rýchlo nejde. A nemôžeš očakávať, že prídeš na portál, kde denne pasívne, alebo aktívne nazrú stovky užívateľov, že Ti budú každú fotku hodnotiť a radiť. Radiť ku všetkým, kde máš psíčkov, krajinky, kvety je nezmysel a nepomohlo by Ti to. Máš na nich zlý výber motívov, zlý výber ohniskovej vzdialenosti, expozíciu, zlé svetlo, fotky sú bez myšlienky, bez atmosféry, emócie, estetiky. Neber to v zlom, ďalej intenzívne foť, veľa pozeraj fotiek tých, ktorí to už vedia, ale aj tých ktorých fotky sa Ti nepáčia a premýšľaj, prečo sa Ti páčia a prečo nepáčia. Aj na tomto portáli je veľa užitočných materiálov, informácií.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()