Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Svadobné šaty nevesty

2012-10-18 14:29:00+02
Dobrý deň,
chcem sa spýtať ako praktizujete fotenie nevesty a jej šiat? Niekedy sa mi stane hlavne v letnom slnečnom počasí, že sú moc presvetlené a niekedy nie sú čisto biele...
Ďakujem za radu
S pozdravom
Lucia

Marcel Rebro
2012-10-18 19:49:13+02
príspevok od: markus
Niekedy nepomoze ani RAW ak je prilis velky expozicny rozdiel medzi šatami, tvarou a pozdaim. Ak nie je mozne skryt do tiena tak treba zvolit co je dolezite na scene a tej casti zamerat expoziciu
Ved pisem ze som zaciatocnik. A svadby nefotim. A zenil som sa raz. A fotim do RAW. A na scene je dolezita nevesta ...

markus
2012-10-18 19:57:10+02
príspevok od: Marcel Rebro
Ved pisem ze som zaciatocnik. A svadby nefotim. A zenil som sa raz. A fotim do RAW. A na scene je dolezita nevesta ...
Mrco to ani nemala byt odpoved tebe ale tej dievcine co zalozila vlakno

Marcel Rebro
2012-10-18 20:00:32+02
príspevok od: markus
Mrco to ani nemala byt odpoved tebe ale tej dievcine co zalozila vlakno
Viem, ale mam klasicke vzdelanie a ked ma niekto oslovi, reagujem. Aj ked na niektore odpovede nie su otazky ...

Ferdo
2012-10-18 20:22:47+02
príspevok od: total empty
Čas je to,čo pri fotení svadby nemáš.
Vždy je lepšie podexponovať o jedno EV ako preexponovať o jedno EV.
Aspoň ja mám také skusenosti.
Fotim s D700 a ten fotoaparat resp. full frame vseobecne ma slusny dynamicky rozsah takze sa nic vazne nestane, ak fotku aj preexponujem.. v rawe to spravim. Samozrejme to nesmiem preexponovat za jasneho slnka, to by som z nej uz vela nevytiahol. Ale ved uz mam par svadieb odfotenych, nestava sa mi to

Seemann Martin
2012-10-19 07:48:42+02
príspevok od: Blackman
Nechcem rypat, ale aky ma suvis svetelny objektiv s prepalom siat?
radšej do tieňa a použiť svetelný objektív .. toť vsjo

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()