Dobrý deň, chcem sa spýtať ako praktizujete fotenie nevesty a jej šiat? Niekedy sa mi stane hlavne v letnom slnečnom počasí, že sú moc presvetlené a niekedy nie sú čisto biele... Ďakujem za radu S pozdravom Lucia
Niekedy nepomoze ani RAW ak je prilis velky expozicny rozdiel medzi šatami, tvarou a pozdaim. Ak nie je mozne skryt do tiena tak treba zvolit co je dolezite na scene a tej casti zamerat expoziciu
Ved pisem ze som zaciatocnik. A svadby nefotim. A zenil som sa raz. A fotim do RAW. A na scene je dolezita nevesta ...
Čas je to,čo pri fotení svadby nemáš. Vždy je lepšie podexponovať o jedno EV ako preexponovať o jedno EV. Aspoň ja mám také skusenosti.
Fotim s D700 a ten fotoaparat resp. full frame vseobecne ma slusny dynamicky rozsah takze sa nic vazne nestane, ak fotku aj preexponujem.. v rawe to spravim. Samozrejme to nesmiem preexponovat za jasneho slnka, to by som z nej uz vela nevytiahol. Ale ved uz mam par svadieb odfotenych, nestava sa mi to
Svadobné šaty nevesty
chcem sa spýtať ako praktizujete fotenie nevesty a jej šiat? Niekedy sa mi stane hlavne v letnom slnečnom počasí, že sú moc presvetlené a niekedy nie sú čisto biele...
Ďakujem za radu
S pozdravom
Lucia
Vždy je lepšie podexponovať o jedno EV ako preexponovať o jedno EV.
Aspoň ja mám také skusenosti.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa