Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

šedé počasie

NightFish
NightFish 2012-11-16 20:23:17+01
doteraz som fotila lacným nikonom. prešla som na radu canon. lenze je sychrave pocasie a nemam co fotit. ked fotim vonku, vsetko je take fadne, sede,nudne. mate aj vy tento problem v tomto obdobi?? popripade ak si myslite ze nie pridajte odkazy na vase fotky kde dokazete opak.
p.s pri nikone som to nikdy nepocitila. nemoze ty byt canonom ze nema taku skalu farieb? aj ked citam kopu clankov, knih vsetci ospevuju len nikony a vsetky fotky co ma zaujmu su vacsinou fotene nikonom. ale hadam to nie je znackou prosim poradte,

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-11-17 20:40:18+01
Pod fotkou je ltlacidlo na zdielanie, ktorye vlozi do clipboardu adresu obrazku.

Shooter
2012-11-17 20:42:15+01
príspevok od: NightFish
doteraz som fotila lacným nikonom. prešla som na radu canon. lenze je sychrave pocasie a nemam co fotit. ked fotim vonku, vsetko je take fadne, sede,nudne. mate aj vy tento problem v tomto obdobi?? popripade ak si myslite ze nie pridajte odkazy na vase fotky kde dokazete opak.
p.s pri nikone som to nikdy nepocitila. nemoze ty byt canonom ze nema taku skalu farieb? aj ked citam kopu clankov, knih vsetci ospevuju len nikony a vsetky fotky co ma zaujmu su vacsinou fotene nikonom. ale hadam to nie je znackou prosim poradte,
Sivé - difúzne svetlo dáva scéne veľmi malý kontrast, pretože je všetko rovnomerne osvetlené. Kontrast musíš pridať ty, napr. bleskom, možno odrazkou.

Toto je príklad môjho dnešného fotenia. Úplne zatiahnutá obloha, scéna len s minimálnym kontrastom - pomohol blesk na statíve. Zo sýtosti farieb som dokonca ešte uberal, pretože to viac potrhuje chladnú atmosféru

NightFish
2012-11-17 21:06:16+01
ano shooter mas aj vhodnu modelku ja som dnes fotila ciernovlasku v ciernom kabate medzi tmavymi krykmi...takze zial len cb, co s ale n´modelka nezelala...co uz

zVratko
2012-11-17 22:43:15+01
Dakujem Karol, to som nejak prehliadol asi
Myslel som tuto
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/317990/jednofarebny-svet/

tomis.ales
2012-11-18 01:46:00+01
príspevok od: total empty
Čip nieje ľudské oko,nikdy ti to tak nezchytí,preto sú HDR softy.
Sak hej, ale slecna je antisoft person

NightFish
2012-11-18 10:00:26+01
tak nejak len v nevyhnutnom pripade...inac vy hdr-ko robite zlepenim tych istych fotiek s inou expoziciou alebo do jednej fotky pridavate tento soft??

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()