mám ten istý problém... CS3 a Camera RAW 4.1 a co je zaujimave, ze zo 450tky mi nechce otvorit RAW subory ale pri otvoreni JPEGU mi ho otvori v v tom Camera RAWE :D :D :D
To bude asi tým, že RAW nie je štandardizovaný a formát má každý výrobca svoj a ešte k tomu sú rozdiely od foťáku k foťáku, takže s každým novým foťákom treba aktualizovať soft na RAW. Posledná verzia ACR pre CS3 je 4.6
a ako to je možné veď jpeg je niečo úplné iné ako raw. alebo to mám chápať že to len prejde cez camera raw?
Normálka. ACR je naprogramovaný tak, aby vedel otvoriť aj JPEG. Žiadna veda :-)
To máš podobné ako keď ti MS Word vie otvoriť aj obyčajný plain text súbor.
jasné tomu chápem, ale určite nemôžem robiť z fotkou to čo v raw formáte
Ale urcite mozes. . . preco by si nemohol??? len to ma na fotku uplne iny dopad, kedze sa jedna o subor s farebnou hlbkou iba 8 bit.
Ale vsetky upravy na nej mozes urobit, ktore camera raw ponuka a vraj co sa tyka stiahnutia prepalov, vie to lepsie ako keby si sa s tym piplal priamov PS :-)
tiez mam podobny problem...mam uz dost starucky comp, doteraz som pracovala v ps7, no teraz som dostala zrkadlovku a veselo som nafotila stovky fotiek v raw. vedela som ze v ps7 to asi nepojde, tak som dala CS, lebo CS4 by som neriskla davat do compu...ale potom som prestudovala to vsetko s tym camera raw a plug-inmi, hladala som starsie verzie, ale asi ani tie nebudu dobre na 450D...v lightroome by sa dalo s rawkom pracovat a pripadne tam to poupravovat a lightroom dokonca ani nie je tak narocny, alebo ma niekto nejaky iny napad/dotaz ? dakujem
zaujímalo by ma ako vyvažujete bielu vo photoshope keď fotíte v raw stačí dať auto vyváženie,alebo je lepšie vybrať Z možností, ktoré sú tam. pretože keď to robím vždy sa mi pozdáva viac možností. ďakujem za odpovede
Načo fotografuješ do RAW, keď potom dáš voľbu auto? Začni fotiť do JPG a nastav na foťáku AUTO. Ušetríš si kopu miesta na disku a kopu roboty :-)))
tiez mam podobny problem...mam uz dost starucky comp, doteraz som pracovala v ps7, no teraz som dostala zrkadlovku a veselo som nafotila stovky fotiek v raw. vedela som ze v ps7 to asi nepojde, tak som dala CS, lebo CS4 by som neriskla davat do compu...ale potom som prestudovala to vsetko s tym camera raw a plug-inmi, hladala som starsie verzie, ale asi ani tie nebudu dobre na 450D...v lightroome by sa dalo s rawkom pracovat a pripadne tam to poupravovat a lightroom dokonca ani nie je tak narocny, alebo ma niekto nejaky iny napad/dotaz ? dakujem
Lightroom ze nie je narocny?. . na starom PC som umieral :-)))
Lightroom ze nie je narocny?. . na starom PC som umieral :-)))
neviem dnes som si oba nainstalovala a veru lightroom mi nechcel brat, tak si mal pravdu :D len som mala taky pocit, mylila som sa. uz mi to bere raw, dala som cs3 aj plugin, ale dost tazko, tak asi zatial budem fotit do jpgcka, ine mi neostava.
Help Photoshop+RAW
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4033
Pri JPEG-u je to inak. Keďže ten je štandardizovaný, tak z každého foťáku vychádzajú rovnaké a preto nie sú problémom pre rozličné softy.
ACR v pohode otvorí aj JPEG.
To máš podobné ako keď ti MS Word vie otvoriť aj obyčajný plain text súbor.
Ale vsetky upravy na nej mozes urobit, ktore camera raw ponuka a vraj co sa tyka stiahnutia prepalov, vie to lepsie ako keby si sa s tym piplal priamov PS :-)
http://rapidshare.com/files/186994239/Camera_Raw_4_6.zip.html
ked to rozbalis, tak si ten subor skopiruj do
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats
A nemusite kradnut.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie