Zdravím všetkých foto fanúšikov. Chcem sa spýtať, či niekto z Vás porovnával alebo mal možnosť skúsiť tieto softwary na spracovanie RAW. Adobe Lightroom 2, Silkypix Developer Studio a Bibble PRO. Ja som zatiaľ pracoval s LR2, ale zaimponoval mi Silkypix, nakoľko na mojom PC je LR2 pomaly a zo Silkypixu som dostal dokonca ešte lepší výstup. Zaujímalo by ma teda či niekto z Vás používa aj Silkypix a či náhodou nevie o nejakých tutoriáloch pre tento program. Tiež ma zaujíma porovnanie uvedených programov. Ďakujem za odpovede.
Vyskúšal som Raw Therapee a musím povedať, že aj keď je free, množstvom funkcii môže konkurovať aj Lightroomu. Ale keďže mám Pentax K200D, skúsil som otvoriť RAW PEF. Akonáhle kliknem na zložku v ktorej mám PEF, celý soft padne. Nevie niekto prečo? V zozname podporovavých modelov je aj Pentax a formát PEF.
mne v CS3 ani CS4 nejde otvorit raw. nainstaloval som kadejake typy ACR a nic s tym nepohlo... nehorazne nervy mam. Zazrak je ze lightroom to otvori ale zase v nom sa nevyznam a radsej by som si fotky upravoval v programe ktory dobre poznam cize CS3 or CS4 no ani za nic otvorit RAW... take neeervy mam ze dovi
Lightroom je na pracu s RAWmi lepsi ako interface Camera Rawu vo Photoshope :) Dobra kniha o Lightroome je tato: http://www.martinus.sk/?uItem=66621&z=najnakup
Programy na spracovanie RAW
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa