ked som kupoval nikon d300,predajca mi povedal ze mi neodporuca fotografovat ak je vonku pod nulov.zda sa mi to dost zvlastne.hrozi nejake poskodenie aparatu???
V sobotu som bikoval a fotil v chotari dve hodiny pri minus 14 st Celzia. Nikon D300+AF80-200/F2.8. Vsetko v pohode, kapacita plne nabitej bateria klesla podla ukazovatela o cca 20%. Po vrateni sa do vnutra kapacita nabehla na plnych 5 dielikov stupnice. Niekde je na nete aj clanok o arktickej vyprave kde malo 90% clenov z asi 20clennej grupy EOS1D Mk.II a zvysok Nikon D2X. Mnohi Canonisti tam mali technicke problemy pri minus 35 st.Celzia, Nikonisti riesili fotenie, technicke problemy nemal ziaden. Ale nutno povedat ze boli v mensine, tak statisticky to nie je az tak silno preukazatelne.
Otazka: Firma Canon sa chvali ze ich teleobjektivy su sede koli priamemu slnecnemu svetlu a proti prehrievaniu sa v teple. Ja som nikdy nepocitoval s ciernym objektivom problem jeho povrchovej teploty, ktora by mala byt privysoka a znemoznovala dotyk. Naopak, teraz pri minus 14 st. Celzia bolo velmi prijemne ze na priamom slnku ruky o objektiv neprimrzali..
ja som bol v sobotu, keď vonku bolo v noci mínus 19, doma a hral som settlers. A foťák bol opäť v brašni a baterky v tanku na diaľkové ovládanie, kde ich vybíjam.
ja som bol v sobotu, keď vonku bolo v noci mínus 19, doma a hral som settlers. A foťák bol opäť v brašni a baterky v tanku na diaľkové ovládanie, kde ich vybíjam.
Aký máš tank? Máš doma model, alebo sa hráš s nejakým z roboty? :-)
Aký máš tank? Máš doma model, alebo sa hráš s nejakým z roboty? :-)
nie, je to len model, pre syna, bavilo ho to tak dve hodinky, a tak to pouzivam ako vybijacku, kedze to soudruzy z ndr vyrobili pre jadrovy blok v bohuniciach.
Mam 50D, s 2 baterkami a 5 objektivmi medzi inym aj 150-500 ktory zere jak slak vdaka stabilizatoru vydal pred 2 tyzdnami na kubinsku holu a fotil som cely den v -15 stupnoch, a to som chodil aj na caj s rumom takze sa striedavo technika parila a odparovala kedze som zabudol sacok :-) nic sa nedeje, vsetko islo ako malo a neminul som ani prvu baterku... par fotiek http://www.enable.sk/pictures/projekty/fotografia/126_kubinskaracibor.jpg
fotografovanie pod nulov..
Otazka: Firma Canon sa chvali ze ich teleobjektivy su sede koli priamemu slnecnemu svetlu a proti prehrievaniu sa v teple. Ja som nikdy nepocitoval s ciernym objektivom problem jeho povrchovej teploty, ktora by mala byt privysoka a znemoznovala dotyk. Naopak, teraz pri minus 14 st. Celzia bolo velmi prijemne ze na priamom slnku ruky o objektiv neprimrzali..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa