Ahojte, z coho sa najlepsie naucim zaklady fotenia ? Je nejaka dobra kniha, prip. niekde na webe ? Ale aby to bolo pisane zrozumitelne aj pre blondiny :-))) Dakujem
Knihy od National Geographic (hlavne ta vseobecna), a potom uz uvidis, co ta bude bavit.
Zo série NG mám 3 knihy. Sú písané takým svojským spôsobom. Ten štýl mi niekedy pripadal byť že to patrí do časopisu Slovenka :-)
Keď som sa na v jednej z nich dočítal, že treba nastaviť vyššiu citlivosť pamäťovej karty, tak som si povedal že tadeto cesta nevedie.
No hej tie casti o technike su dost vtipne :D
Teraz neviem ci by mi vyhovoval styl akym je to pisane, ked som to cital mal som trinast rokov :)) Tie od Buriana a Caputa sa dali, ale tu ciernobielu pisal niekto iny, to som tusim ani nedocital.
Naposledy som cital Fotografujeme kreativne s filtry, to bolo super...ale ked som zacal ratat, ze ake filtre by sa mi hodili, to uz take super nebolo :D:D
Ahojte neviem kam by som to pridal a novú tému nechcem vytvárať.Vie mi niekto poradit prečo sa mi na fotke objvily dva poloblúky vpravo a vľavo??Slnečnú clonu som nemal nahodenú,ani polarizák, iba uv filter.Slnko bolo za mojím chrbtom.
NIKON D300
F/5,6
1/200s
Iso:500
Ohni.vzdial:105.
Dakujem za Vaše názory.Inde som tie poloblúky to zatial nepostrehol.
Scott Kelby, ´Digitalni fotografie 1 a 2´. Velmi lahke citanie, rady, navody, odporucania. Ziadne zlozite technicke vyrazy. Scott pise tak, aby to pochopila aj blondina. http://zonerpress.cz/kniha/pro-grafiky-a-fotografy/
Na zaciatok myslim velmi dobre citanie. Ale je dobre, ked uz mas zrkadlovku doma, aby si mohla hned testovat a skusat.
aky to bol objektiv ? a myslis tie tmavsie muesta na fotek ako obluky ? ak hej tak to je vinetacia :)
Objektiv Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR.Videl som neake testy ohladom tej vinetacie ale nebol som si 100 pro istý no :-/
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/410-nikkor_18105_3556vr?start=1
Ale dakujem za utvrdenie sa v nej.
Otazka od laika :-)
...malo by to byt aj pre blondakov. ak to nepomoze skus internet ;-)
pokroku určuje aký je človek blázon do fotenia:-)
Keď som sa na v jednej z nich dočítal, že treba nastaviť vyššiu citlivosť pamäťovej karty, tak som si povedal že tadeto cesta nevedie.
Teraz neviem ci by mi vyhovoval styl akym je to pisane, ked som to cital mal som trinast rokov :)) Tie od Buriana a Caputa sa dali, ale tu ciernobielu pisal niekto iny, to som tusim ani nedocital.
Naposledy som cital Fotografujeme kreativne s filtry, to bolo super...ale ked som zacal ratat, ze ake filtre by sa mi hodili, to uz take super nebolo :D:D
NIKON D300
F/5,6
1/200s
Iso:500
Ohni.vzdial:105.
Dakujem za Vaše názory.Inde som tie poloblúky to zatial nepostrehol.
Na zaciatok myslim velmi dobre citanie. Ale je dobre, ked uz mas zrkadlovku doma, aby si mohla hned testovat a skusat.
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/410-nikkor_18105_3556vr?start=1
Ale dakujem za utvrdenie sa v nej.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa