uz sa tesim na buduci rok do NY, konecne si budem moct skusit street foto :D Toto by u nas fakt neslo, by ti rychlo niekto dal po hube alebo fakt rozbil fotak :(
uz sa tesim na buduci rok do NY, konecne si budem moct skusit street foto :D Toto by u nas fakt neslo, by ti rychlo niekto dal po hube alebo fakt rozbil fotak :(
takze sa tesis ako to budes robit v NY a urcite nedostanes po hube? :) no neviem ci spravis ci jednu fotku sposobom ako on
Ale kompoziciu,ak sa o nej da hovorit,ma vzdy vymyslenu cca za 1 sekundu od okamziku ked ho nieco zaujme. Nedokazal by som tak fotit a asi by aj mne vadilo ak by ma niekto takym sposobom zvecnil...
hmm....no nič podobné som v živote nevidel...toto už je fakt iná káva...
Neriskoval by som takto LEICU a jednu po hlave...
Ale klobúk dole za sekundu vymyslieť kompozíciu je už niečo....
Je značne vidieť, že on už má niečo za tie roky nacvakané :)
Je arogantny,to ano,ale prave preto ma take zabery ako ma!!!Ono by to nebolo az take strasne pre tych ludi,ale blesk robi svoje :-)))Je tam viac odkazov,stoji to zato vidiet tychto fotografov pri praci...
je to trocha USA exhibicia lebo mat krok za sebou stab, reps. minimalne kameramana dava celkom oporu. Navyse ak je ten profi camcorder Betacam, co z youtube nezistim, tak to je nielen moralna ale i fyzicka podpora zo zalohy. Flashovat na ulici je poza, upozornit na seba, co autor chcel. Chcel asi dosiahnut bezprostredne reakcie ludi a navyse nefotil ziadny Bronx. S Leica fotit street flashom iny vyznam nema. Jej optika podava vyborne vykony, da sa povedat ze az sceny vykresluje v 3D.
Neminajte na letenky do NYC, ak chce niekto street a adrenalin, presne o tyzden tu: http://www.protiprudu.info/aaa32.jpg
Mam osobnu zkusenost, ze fotograf nezostane nepovsimnuty, dokonca casto oboma stranami, ultra ako aj antifa. To je moja adrenalinova davka.
fotit s bleskom ma jasny ciel - dosvetlit tiene a pripadne vypichnut fotografovanu osobu pocas pohybu. tu vobec nejde o leicu. alebo mi chces povedat, ze zachyti svetlo aj v tieni tak, aby pozadie nebolo vypalene a pritom tvar osoby (skryta tienom budov) dostatocne svetla? :-D :-D :-D
fotit s bleskom ma jasny ciel - dosvetlit tiene a pripadne vypichnut fotografovanu osobu pocas pohybu. tu vobec nejde o leicu. alebo mi chces povedat, ze zachyti svetlo aj v tieni tak, aby pozadie nebolo vypalene a pritom tvar osoby (skryta tienom budov) dostatocne svetla? :-D :-D :-D
-zbytocne sa skriepit. Blesk je presne na to co pises, ale fotit street portrety s flashom a Leicou som este nevidel. Ale mozno je to Bruceova pracovna metoda. Leica je zvycajne o spontannej nenapadnosti a o expozicnej pruznosti kvalitneho analogoveho materialu.
Videl som fotit nazivo Tibora Huszara ci Alana Hyzu ale flash som u nich nevidel. Sam Huszar hovori o svojich pociatkoch, ze ked ziskal Asahi Pentax tak prvu vec co predal z vybavy bol prave blesk..
Huszar a dalsi sa snazia zachytit komplex, ked si pozries fotky Gildena, je tam vacsinou jedna postava a nie je priestor na hru so svetlom. to je ako fotenie v atelieri, len je to spontanne a drze ;)
inak si neviem predstavit hlavne v usa, kde sa hadaju a zaluju kvoli pozretiu na dceru, ze ich niekto takto foti...
chlapci...naozaj netreba ist nikam za velku mlaku aby sa fotil street. ja fotim street u nas a bez problemov. je to cele len o prekonani pociatocneho ostychu a obav z utrzenia ako vy hovorite \´cez hubu\´.
Moje prve fotenie bolo medzi tlupou motorkarov na jednom zraze. Fotil som to este svojou Can 30D s nasadenym objektivom 50/1,4. Kazdy jeden zaber mam foteny zblizka. Ziadne \´ukradnute\´ zabery zoomom. Su to krasne momenty zo zivota tejto komunity pekne zblizka. Viete si predstavit aki ludia sa na takom zraze nachadzaju a v akom stave sa nachadzaju v podvecer po jazdach? ... Isiel som tam presne s tymito obrazkami.. ako mi jeden \´zmontovany\´ 120kilovy chlap jednu uvali ked sa mu vopcham svojim fotakom na pol metra pred tvar a necakane. Vysledok? Presny opak. Ako som toho dosiahol ze som tu supu do nosa nekupil? Cvakol som ho, usmial, podakoval a siel dalej...a niekedy ani to nebolo treba. Ide o to, ze uz z vasho postoja, vyzarovania sebaistoty preukazujete nakolko ste si isti tym co robite. Tu platia rovnake zakonitosti ako v prirode. Akonahle preukazes ze sa bojis tak sa znasobuje sanca ze budes aj tou obetou. Takze, zozbierajte odvahu, vyrazte do mesta a sup na to.
Ak mate nejake otazky ohladom streetu kludna sa ozvite. Zazitkov mam kopec, skusenosti by sa tiez nejake nasli. Rad poradim, lebo ani ja som nezacinal bez pomoci dobre mienenych rad.
Ako fotí street Bruce Gilden
ps: som zvedavy, ako by to dopadlo v BA :-D asi by clovek dostal po hube velmi rychlo :-D :-D :-D
ako on povedal, it´s about ethics, i have no ethics...
Neriskoval by som takto LEICU a jednu po hlave...
Ale klobúk dole za sekundu vymyslieť kompozíciu je už niečo....
Je značne vidieť, že on už má niečo za tie roky nacvakané :)
Neminajte na letenky do NYC, ak chce niekto street a adrenalin, presne o tyzden tu: http://www.protiprudu.info/aaa32.jpg
Mam osobnu zkusenost, ze fotograf nezostane nepovsimnuty, dokonca casto oboma stranami, ultra ako aj antifa. To je moja adrenalinova davka.
Videl som fotit nazivo Tibora Huszara ci Alana Hyzu ale flash som u nich nevidel. Sam Huszar hovori o svojich pociatkoch, ze ked ziskal Asahi Pentax tak prvu vec co predal z vybavy bol prave blesk..
inak si neviem predstavit hlavne v usa, kde sa hadaju a zaluju kvoli pozretiu na dceru, ze ich niekto takto foti...
Moje prve fotenie bolo medzi tlupou motorkarov na jednom zraze. Fotil som to este svojou Can 30D s nasadenym objektivom 50/1,4. Kazdy jeden zaber mam foteny zblizka. Ziadne \´ukradnute\´ zabery zoomom. Su to krasne momenty zo zivota tejto komunity pekne zblizka. Viete si predstavit aki ludia sa na takom zraze nachadzaju a v akom stave sa nachadzaju v podvecer po jazdach? ... Isiel som tam presne s tymito obrazkami.. ako mi jeden \´zmontovany\´ 120kilovy chlap jednu uvali ked sa mu vopcham svojim fotakom na pol metra pred tvar a necakane. Vysledok? Presny opak. Ako som toho dosiahol ze som tu supu do nosa nekupil? Cvakol som ho, usmial, podakoval a siel dalej...a niekedy ani to nebolo treba. Ide o to, ze uz z vasho postoja, vyzarovania sebaistoty preukazujete nakolko ste si isti tym co robite. Tu platia rovnake zakonitosti ako v prirode. Akonahle preukazes ze sa bojis tak sa znasobuje sanca ze budes aj tou obetou. Takze, zozbierajte odvahu, vyrazte do mesta a sup na to.
Ak mate nejake otazky ohladom streetu kludna sa ozvite. Zazitkov mam kopec, skusenosti by sa tiez nejake nasli. Rad poradim, lebo ani ja som nezacinal bez pomoci dobre mienenych rad.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa