Ja by som mala mozno podobnu otazku... ako amater mozno nedam hned na uvod dostatocne vstupne informacie, tak prosim o trpezlivost... ;-)
Chcela by som si zakupit nejaky lepsi objektiv na Canon, v sucasnosti mam 18-55 a 55-250, co mi poradite na doplnenie spektra? Priznam sa, nerozumiem ani tym parametrom svetelnosti, ci je lepsie 2,8 alebo 4, resp. na co je to lepsie.... fotim deti, deti v pohybe, prirodu, v podstate mam najskor asi zalusk na nejaky teleobjektiv, aby som tie deti mohla fotit nenapadne a predsa ´blizko´....
Dakujem.
Je mi ľúto, ale netuším. Podľa parametrov je dosť slabý, aj cena je pomerne nízka = slabší výkon. Je to lacný objektív a asi nebude príliš rýchly. Záleží aj na foťáku, ale ani telá ani objektívy SONY absolútne nepoznám. A nepoznám nikoho, kto šport fotí s touto značkou. Ten objektív poslúži tak asi najviac na pomalšie športy za dobrého svetla...
no az taky lacny sa mi nezda su aj lacnejsie variacie a na zvierata by mal stacit ci nie?
C 70-200/f4.Je to slusny objektiv L rady,kedze si zena nieje zanedbatelne ze je aj lahky,dostatocne vykonny a navyse za velmi prijatelnu cenu
Nasleduje blba otazka, ale... tie parametre ohniskovej vzdialenosti tiez nemam zvladnute... ktorym odfotim do vacsej dialky? Tym 55-250 alebo 70-200? Lebo som si myslela, ze dalsi level by mal mat nejaku hodnotu s 300...
Nasleduje blba otazka, ale... tie parametre ohniskovej vzdialenosti tiez nemam zvladnute... ktorym odfotim do vacsej dialky? Tym 55-250 alebo 70-200? Lebo som si myslela, ze dalsi level by mal mat nejaku hodnotu s 300...
nanahanaj zoom...ale kvalitu...;-) a zvaz ci tych 300mm vyuzijes...ak ano tak potom canon ef 300 f/2,8...v krajom pripade ef 300 f/4 .-)
a naco ti bude objektiv na veci v dialke ked nebudes poriadne vediet odfotit tie, ktore su blizko?
Lebo ked som blizko, deti sa zacnu chovat inak... cize neodfotim to, co som chcela... v kazdom pripade dakujem za komentare, aj za tie rypave... :-)))))
pokial nechodis vyslovene fotit divo zijucu zver,postaci ti naozaj ta 70-200.
Ale aj do lesa v poho..pridas k tomu stativ,dialkovu,alebo kablovu spust..
nebolo to ako rypanie, ja mam sice tiez 2 objektivy, zakladny zoom a svetelne pevne ohnisko, no napriklad miesto makroobjektivu ideme s manzelkou do talianska na dovolenku, miesto blesku som si kupil knihu aby konecne moje fotky nejak vyzerali a podobne... ale drzim ti palce nech sa dari vo foteni, dolezite je nenechat sa odradit komentarmi na internete... a vlastne, zivot netreba brat prilis vazne, aj tak z neho nevyviazneme zivi
nebolo to ako rypanie, ja mam sice tiez 2 objektivy, zakladny zoom a svetelne pevne ohnisko, no napriklad miesto makroobjektivu ideme s manzelkou do talianska na dovolenku, miesto blesku som si kupil knihu aby konecne moje fotky nejak vyzerali a podobne... ale drzim ti palce nech sa dari vo foteni, dolezite je nenechat sa odradit komentarmi na internete... a vlastne, zivot netreba brat prilis vazne, aj tak z neho nevyviazneme zivi
Ja ked vidim vsetky tie Vase fotky, tak sa normalne hanbim, ze naco mi je zrkadlovka, ked neviem vyuzit jej potencial, a ked poviem, ze uz spekulujem nad nejakou vyssou radou, tak asi si to vyhodim z hlavy, ked som sa este nenaucila vsetko, co mi treba... :-)
Nejaka super kniha bola odporucana vedla, ale link mi nefungoval, dala som aj otazku, ale este som nezaregistrovala odpoved, ale aj to mam v plane... prezradis tu Tvoju knihu?
no az taky lacny sa mi nezda su aj lacnejsie variacie a na zvierata by mal stacit ci nie?
Terazky celkom neviem, či mi niečo uniklo, ale mám pocit že bola reč o športe, nie o zvieratách. Nevadí. Všeobecne platí, že všetko sa dá fotiť všetkým. Len sa musíš prispôsobiť tomu, čo máš za techniku. Takže ak máš málo svetelný a pomalý objektív, urobíš pekné fotky športovca a zvieraťa, ak je dosť svetla a príliš sa nehýbu. Ak je málo svetla, tak fotky budú nanič... čím svetelnejší a rýchlejší (a drahší) objektív kúpiš, tým sa Tvoje šance zlepšujú. Pokiaľ si si vedomý hraníc a možností svojej výbavy a prispôsobíš tomu svoje zámery - je to OK. Neskúšaj s lacnou technikou robiť špičkové fotky v hraničných podmienkach ako robia profesionáli s drahou technikou - to nejde. Takže kúp si to najlepšie, čo Ti vrecko dovolí a fotografuj za podmienok, ktoré Ti Tvoja technika umožní. Výsledky sa dostavia :-))) Potom už len trpezlivosť, tá sa bohužiaľ nedá kúpiť :-))))
1. najprv študuj, potom kupuj
2. neznamená, že keď si kúpiš zrkadlovku, tvoje fotky budú lepšie
3. nenaháňaj sa za špičkovou výbavou, pokiaľ nevieš čo to je ohnisková vzdialenosť, ISO, čas, clona....
4. veľa zdaru
Terazky celkom neviem, či mi niečo uniklo, ale mám pocit že bola reč o športe, nie o zvieratách. Nevadí. Všeobecne platí, že všetko sa dá fotiť všetkým. Len sa musíš prispôsobiť tomu, čo máš za techniku. Takže ak máš málo svetelný a pomalý objektív, urobíš pekné fotky športovca a zvieraťa, ak je dosť svetla a príliš sa nehýbu. Ak je málo svetla, tak fotky budú nanič... čím svetelnejší a rýchlejší (a drahší) objektív kúpiš, tým sa Tvoje šance zlepšujú. Pokiaľ si si vedomý hraníc a možností svojej výbavy a prispôsobíš tomu svoje zámery - je to OK. Neskúšaj s lacnou technikou robiť špičkové fotky v hraničných podmienkach ako robia profesionáli s drahou technikou - to nejde. Takže kúp si to najlepšie, čo Ti vrecko dovolí a fotografuj za podmienok, ktoré Ti Tvoja technika umožní. Výsledky sa dostavia :-))) Potom už len trpezlivosť, tá sa bohužiaľ nedá kúpiť :-))))
no dobry postreh mas pravdu rec bola o sporte ale je v tom rozdiel? ak ti diviak bezi alebo skace srnec alebo zajac ti uteka je tam rychlejsi pohyb taktiez si myslim a ak nieje perfektne pocasie tak je to ako keby v hale fotene no budem sa snazit fotit co mi technika dovoli lebo vyvoj stale ide do predu inac dik za radu
Objektivy
Chcela by som si zakupit nejaky lepsi objektiv na Canon, v sucasnosti mam 18-55 a 55-250, co mi poradite na doplnenie spektra? Priznam sa, nerozumiem ani tym parametrom svetelnosti, ci je lepsie 2,8 alebo 4, resp. na co je to lepsie.... fotim deti, deti v pohybe, prirodu, v podstate mam najskor asi zalusk na nejaky teleobjektiv, aby som tie deti mohla fotit nenapadne a predsa ´blizko´....
Dakujem.
Ale aj do lesa v poho..pridas k tomu stativ,dialkovu,alebo kablovu spust..
Nejaka super kniha bola odporucana vedla, ale link mi nefungoval, dala som aj otazku, ale este som nezaregistrovala odpoved, ale aj to mam v plane... prezradis tu Tvoju knihu?
2. neznamená, že keď si kúpiš zrkadlovku, tvoje fotky budú lepšie
3. nenaháňaj sa za špičkovou výbavou, pokiaľ nevieš čo to je ohnisková vzdialenosť, ISO, čas, clona....
4. veľa zdaru
Faktom ostava, ze zo zrkadlovky su lepsie fotky... ked si pozriem moje fotky predtym a potom, tak ano.... :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa