Hore
Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ
 

Hromadne spracovanie RAW?

RadoT
RadoT 2009-04-09 21:55:33+02
Zdravim... Vie mi niekto poradit nejaky postup na hromadnu konverziu NEFu do JPGu? Na party som pozical fotak kamoske stym ze nech foti ako najata (kedze ja ako oslavenec som sa musel venovat dolezitejsim veciam ;))a ona fotila... Hmmm... No moju hlavku uz vtedy trochu podnapitu ani nenapadlo zmenit vystup na JPEG... Takze mam 340 suborov NEF (momentky) ktore sa ocividne pacia vsetkym zucastnenym... Helpne mi prosim vas niekto??? PLZ... :( Pouzivam PS CS3ku No nejako som snou nic nevykumstoval... Googlit som skusal (neuspesne)... Vopred vdaka...
 
matta308
2013-03-24 07:22:34+01
príspevok od: slavmiro
Urcite, ako Nikonacke Ti doporucujem NX Capture, kde na referencom rawe urobis potrebne upravy, tie cez batch zreplikujes na seriu (adresar) aj s exportom do jpg. Ked chces potlacat sum, tak si musis pripravit zhruba rovnako zasumene serie aby bol vysledok efektivny a aby si neodsumovala tam kde netreba a tam kde treba, odsumovala primerane. ISO800 ak vobec, vyzaduje velmi malo odsumovat, ISO3200 vyrazne viac. Ked to prezenies, vysledok je umely, neprirodzeny.
Ďakujem, mám na všetkých fotkách rovnaké ISO,takže šum cca rovnaký.. vyskúšam..
 
matta308
2013-03-24 07:23:43+01
príspevok od: kaFOtka
hromadne upravy zvlada lightroom, ale aj camera raw plugin.. otvoris v nom fotky das sect all nastavis parametre napr. mieru odsumenia alebo cokolvek ine.. ale to robispo etapach, oznacis niekolko fotiek upravis ich alebo podla jednej synchronizujes dalsie.. moznosti je vela, zalezi od toho co ocakavas.. a nasledne len export do jpeg..
nooo,ak to zvláda camera raw,to by som bola šťastná...tam už ako tak viem odhadnúť,do akej miery ten šum odstrániť, asi skúsim najskôr tam.. ďakujem..
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()