to sa inych pytas, co mas fotit? vari si nesvojpravny? o tom pochybujem, ale pripada to tak...ked nevies, co sa ti paci, tak najskor to zisti a potom zacni fotit...som zvedavy, aku otazku tu budem citat nabuduce...
Jeden tu taký pred časom už bol, čo sa pýtal čo má fotiť.
Keby sa mi chcelo, aj to nájdem. Ale chudák už medzičasom zrušil konto. Asi bol z toho taký zúfalý, že nevie čo má fotiť :-)
Hm, DjGranko, nie si trosku agresivny? andyxo sa pyta aka tema fotenia je pre zaciatocnika najvhodnejsia a Ty sa zmozes na to na co si sa zmohol? Nebolo by lepsie taktne pomlcat ked Ta ta otazocka nasrala, alebo v lepsom pripade poradit. andyxo ,radsej viac porozmyslaj nad formulaciou otazky.
Niečo také ako najlepšia téma pre začiatočníka neexistuje.
Každý nech fotí to, čo ho baví, lebo iba tak to povedie k nejakým výsledkom. Keď chlapec sám nevie, čo chce fotiť, načo sa vôbec do fotenia púšťa.
najlepsiu odpoved na svoju otazku si das sam a to asi tak ze si odpovies na otazku preco si si kupoval fotak
ono to nieje tak ze sa budes ucit fotit na flaske mineralky a ked zvladnes toto tak budes fotit krasne krajinky a portrety, to co chces dobre zvladat musis aj zacat fotit, prve vysledky nebudu nic extra ale ono to casom pride(vsetci v to verime :) )
ja ti to poviem presne...
zacni najprv fotit doma, izbu, umele kvety vo vaze, sestru, (ak nemas tak si zadovaz), potom vylez na strechu, a pofot okolie, ale pozor, aby ta nik nevidel!!!
a ak to vsetko zvladnes bez citania nejakych clankov, alebo knih o foteni, tak sa rooovno vrhi na street foto, to zoberes fotak, pojdes do mesta, najlepsie do ba, nahodis blby usmev a ksicht na ludi, a zacnes ich cvakat. len tak...no a potom chod do parku, a zacni fotit deti... uvidis, kolko radosti si uzijes :))
Hm, DjGranko, nie si trosku agresivny? andyxo sa pyta aka tema fotenia je pre zaciatocnika najvhodnejsia a Ty sa zmozes na to na co si sa zmohol? Nebolo by lepsie taktne pomlcat ked Ta ta otazocka nasrala, alebo v lepsom pripade poradit. andyxo ,radsej viac porozmyslaj nad formulaciou otazky.
a ty si jeho hovorca alebo co? sa uvedom...malokedy reagujem na taketo blbe otazky...ked sa niekto pyta na otazku, co tu uz bola preberana x-krat, da sa pomlcat...ale ked sa niekto pyta, co ma fotit, aby sa naucil fotit, to je uz ubohost...absurdita tej otazky je tak velka, ze si neviem predstavit, co za cloveka ju polozil...chlapec zrejme nic nevie o principe fotenia, o clone, case, o zaklade a druhych sa pyta, co ma fotit...kvoli comu potom existuje tento portal, ked tu budu taketo primitivne otazky? chapem, ked niekto kupuje techniuku a nevie sa rozhodnut...ale toto? opytaj sa niekoho, co si mas obliect, aby si nebol nahy...to je to iste...ale niekedy otazka predbehne autora...potom to svedci o jeho urovni...
priatelu andyxo,
tu na ephoto mas jednu fotku v galerii, cize co fotit urcite vies sam. Co ale treba zlepsit je technika. Fotografia je castokrat vnimana velmi subjektivne, nenechaj sa demotivovat tym, ze si zaciatocnik.
Skus si precitat tuto stranku: http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm
Tato stranka tu bola vysoko odporucana pre vsetkych zaciatocnikov, ja sa sam velmi casto k nej vraciam. Tato stranka je povinne citanie, najdes tam mnoho perfektnych clankov ohladom techniky fotenia, treba pocitat, az potom klast taketo otazky... :-/
DjGranko, ja sa uvedomujem dost, jedinu velmi dobru odpoved tu dal do placu zvonec, ostatni dali odpoved hodnu urovni otazky, zostava otazne kam zaradit Tvoju podrazdenu reakciu. Nepredbehol Ta nahodou andyxo s polozenim rovnakej otazky? To by vsatko vysvetlovalo...
DjGranko, ja sa uvedomujem dost, jedinu velmi dobru odpoved tu dal do placu zvonec, ostatni dali odpoved hodnu urovni otazky, zostava otazne kam zaradit Tvoju podrazdenu reakciu. Nepredbehol Ta nahodou andyxo s polozenim rovnakej otazky? To by vsatko vysvetlovalo...
Nechapem, preco reagujes na moje odpovede...aha, pochopil som to...Olympus...bud si kozmonaut, kozmonautov brat alebo dual nick na autora...Musim ta sklamat, nepredbehol ma...Ja uz mam co-to pofotene, dokonca som skor registrovany ako ty a nepotrebujem sa pytat take primitivne otazky..a rozdiel od autora alebo takych ako si ty, skor ako sa nieco opytam, najskor nad tym porozmyslam, ci to nie je somarina alebo ako v tomto pripade totalna blbost...dufam, ze som ti dal vycerpavajucu odpoved...pokial nie, posli otazku na najblizsiu lamparen alebo kontaktuj svojho obvodneho lekara za ucelom predpisania ucinnejsieho anestetika...
DjGranko, Tvoje reakcie su plne vyrazov ako: somarina, blbost, len skoda ze im chyba aj nejaka myslienka. Natukas sem zhluk pismeniek a myslis si, ze je to prispevok na portal. Musim Ta sklamat, svoje myslienky si nechaj na stvrtok, vtedy sa vyvazaju odpadky. Co sa tyka liekov, doporucujem Ti pouzivanie silnejsich psychofarmak ako si bral doteraz. Neviem v akej suvislosti mam brat anestetika, jedine, ze by som prespal toto stretnutie s Tebou.
DjGranko, Tvoje reakcie su plne vyrazov ako: somarina, blbost, len skoda ze im chyba aj nejaka myslienka. Natukas sem zhluk pismeniek a myslis si, ze je to prispevok na portal. Musim Ta sklamat, svoje myslienky si nechaj na stvrtok, vtedy sa vyvazaju odpadky. Co sa tyka liekov, doporucujem Ti pouzivanie silnejsich psychofarmak ako si bral doteraz. Neviem v akej suvislosti mam brat anestetika, jedine, ze by som prespal toto stretnutie s Tebou.
anestetika sposobuju celkový útlm vedomia, t. j. stratu vzrušivosti...nejaky si na mna nabudeny a mna by zaujimalo preco...preco si reagoval a preco reagujes na moje prispevky? preco ma urazas a prirovnavas moje myslienky k odpadu? pokial nie si autor vlakna, nemas na to najmensie pravo...
Reagoval som na tvoj prispevok, kde si autora oznacil za nesvojpravneho len preto, ze dal podurovnovu otazku, myslim, ze z Tvojej strany to bolo velmi prehnane, stacilo reagovat vtipne ako vacsina. Preto som zareagoval na Teba a potom sme uz len skakali, mali by sme obaja dat nejake to anestetikum a vykopat mierovu sekeru. Dobry navrh?
zaciatocnik
jednoducho foť všetko čo ti príde do cesty len nerieš otázku čo fotiť a časom si nájdeš vlastný smer.
Keby sa mi chcelo, aj to nájdem. Ale chudák už medzičasom zrušil konto. Asi bol z toho taký zúfalý, že nevie čo má fotiť :-)
Každý nech fotí to, čo ho baví, lebo iba tak to povedie k nejakým výsledkom. Keď chlapec sám nevie, čo chce fotiť, načo sa vôbec do fotenia púšťa.
ono to nieje tak ze sa budes ucit fotit na flaske mineralky a ked zvladnes toto tak budes fotit krasne krajinky a portrety, to co chces dobre zvladat musis aj zacat fotit, prve vysledky nebudu nic extra ale ono to casom pride(vsetci v to verime :) )
zacni najprv fotit doma, izbu, umele kvety vo vaze, sestru, (ak nemas tak si zadovaz), potom vylez na strechu, a pofot okolie, ale pozor, aby ta nik nevidel!!!
a ak to vsetko zvladnes bez citania nejakych clankov, alebo knih o foteni, tak sa rooovno vrhi na street foto, to zoberes fotak, pojdes do mesta, najlepsie do ba, nahodis blby usmev a ksicht na ludi, a zacnes ich cvakat. len tak...no a potom chod do parku, a zacni fotit deti... uvidis, kolko radosti si uzijes :))
tu na ephoto mas jednu fotku v galerii, cize co fotit urcite vies sam. Co ale treba zlepsit je technika. Fotografia je castokrat vnimana velmi subjektivne, nenechaj sa demotivovat tym, ze si zaciatocnik.
Skus si precitat tuto stranku: http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm
Tato stranka tu bola vysoko odporucana pre vsetkych zaciatocnikov, ja sa sam velmi casto k nej vraciam. Tato stranka je povinne citanie, najdes tam mnoho perfektnych clankov ohladom techniky fotenia, treba pocitat, az potom klast taketo otazky... :-/
Vela zdaru
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa