Zdravím. Mám 15 rokov, asi dva roky fotím, okolo pol roka so zrkadlovkou (SonyA200). U nás v Michalovciach fotografov nie je veľa, kvalitných už vôbec nie (dalo by sa to spočítať na prstoch jednej ruky). Moji známi mali pred rokom svadbu a keď som si pozerala ich fotky.. No nic moc.. Poodsekávané časti tela, odlesky na tvárach, pohároch, tanieroch od blesku, vždy len stredová kompozícia. Myslím, že by som to určite zvládla lepšie. Fotím však len pre svoje potešenie, pretože pochybujem, že by niekto dal nafotiť svadbu, fotky na oznamká alebo tablá alebo proste hocičo iné, za čo by som mohla dostať peniaze, 15-ročnému dievčaťu. Myslíte si, že by som si mohla skúsiť niečo nájsť alebo to zatiaľ nepôjde? Vopred ďakujem za odpovede.
no tak to naozaj netušim.....myslel som to ze keby mas niekho v malom mestečku kde je svatba moze ta navrhnut ako hlavnu fotografku za velmi malu odmenu....tak zistia ze si dobra/zla a pošlu dalej.....rodine,blizkym,priatelom......vo velkom meste sa aj dost dobry umelci bohuzial stracaju a mnohokrat to vzdaju.....
afkaa.i ti poradil spravne.
Nie som od teba az tak starsi a som pomerne nesmely v tychto veciach, ale nesiel by som do toho az tak hrrr, ako niektori pisu.
Tvoje uvahy viedli ciastocne spravnym smerom. Fotograf okrem fotografovania (vo vsetkych podmienkach) musi byt schopny recnik a musi vediet ako pristupovat k ludom. Netvrdim, ze to nevies, ale je isty predpoklad, ze tuto oblast este nemas tak vycibrenu ako napr. 25 rocny fotograf/ka.
Preto opatrne, mozes totiz zazit sklamanie po ktorom budes mat strach ...
fot, fot za peniaze, ale vaz, co to bude....
mozno by som skusil nejake fotografie pre didinky na web, pohladniec...
to je oblast, kde ti viac - menej nehrozi priame riziko
www.danvojtech.cz Mlady 23 rocny chalan, ano nema 15 ale uz v 21 ziskal ocenenie Nikon pro No.1. Myslim ze ako inspiracia je velmi dobre si pozriet co tento chalan robi na jeho webe. A ja by som najskor nepozeral hned na peniaze aj ked inak si vybavu nekupis, ale najskor by som siel do niecoho zadarmo postupne sa otukal v tom co by som fotil a po case sa dostavi sebavedomie a tym aj uspech. ale ak mas hociaku moznost fotit tak fot. Drzim palce!
Môže 15-ročné dievča fotiť?
Nie som od teba az tak starsi a som pomerne nesmely v tychto veciach, ale nesiel by som do toho az tak hrrr, ako niektori pisu.
Tvoje uvahy viedli ciastocne spravnym smerom. Fotograf okrem fotografovania (vo vsetkych podmienkach) musi byt schopny recnik a musi vediet ako pristupovat k ludom. Netvrdim, ze to nevies, ale je isty predpoklad, ze tuto oblast este nemas tak vycibrenu ako napr. 25 rocny fotograf/ka.
Preto opatrne, mozes totiz zazit sklamanie po ktorom budes mat strach ...
mozno by som skusil nejake fotografie pre didinky na web, pohladniec...
to je oblast, kde ti viac - menej nehrozi priame riziko
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa