vcera som nainstaloval do pc program GIMP. odporucil mi ho kamarat ale ako si sa v nom neviem este orientovat. ake su vase nazory na programi na upravu fotiek? ake pouzivate? a ako ste s tym spokojny? zaujime ma to preto, pretoze je toho vela a chcel by som vediet ake programi su ,,dobre,, s tych so su volne pristupne na nete. dakujem.
GIMP toho vie velmi vela (obcas treba vediet, ako na to), jedina vec co ma v nom obmedzuje je to, ze nevie 16-bit/kanal. Ked potrebujem robit s velkym dynamickym rozsahom, musim pouzit cinepaint (stara verzia GIMP upravena pre potreby filmarov). Na RAW pouzivam BibblePro (nie je free), predtym som pouzival UFRAW a DCRAW, kvalita vystupu bola mozno aj lepsia ako pri Bibble, ale bolo to zasovo ovela narocnejsie.
bear:
ja sa s gimpom este len zoznamujem. do teraz som pouzival picasa2 ale mas pravdu. Gimp vie toho velmi vela a treba urcite nejaky cas na to aby sa s nim clovek naucil pracovat a vedel ho plne vyuzit. ale myslim ze na upravu fotiek z kompaktu bude plne postacovat :-)
GIMP je takova GNU verze Photoshopu, kdyz to reknu laicky. Samozrejme, pouziva jine algoritmy nez PS, nicmene na upravy fotografii v amaterskem pouziti je vice nez dostacujici. Pokud hledas neplacene reseni, je GIMP asi to nejlepsi co se v tomhle segmentu da sehnat.
uprava v pc
ja sa s gimpom este len zoznamujem. do teraz som pouzival picasa2 ale mas pravdu. Gimp vie toho velmi vela a treba urcite nejaky cas na to aby sa s nim clovek naucil pracovat a vedel ho plne vyuzit. ale myslim ze na upravu fotiek z kompaktu bude plne postacovat :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa