Mám Canon EOS 450D a setový objektív 18-55mm, pravdepodobne mi fotí jemne neostré zábery, lebo aj fotografie, ktoré som pridávala na tento web mi väčšinou fotografi uznali ako neostré. Napr.táto fotografia. Čo mi poradíte?
Nemyslim to tak, ze by nieco bolo zle v technickej stranke, je to samozrejme v sucasnosti jedna najlepsich vybav zo stranky ostrosti. No ide uz o moj (vyvijajuci) sa pohlad na vec. V sucasnosti som v stave uchylky> ked sa pozriem na fotku pri 100%, musi sa mi zdat ostra :D :D :D.
toto je fotene touz zostavou:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=55595&autor_id=7130
nezda sa ti to ostre?
Ach jaj, vidim, ze sa nechapeme, ale neva. Sam MAM tu zostavu, takze VIEM, co z nej moze vyliezt. Nemyslel som to tak, aby som ´urazil´ vsetkych, ktory ju maju (vid. Tvoja automaticka otazka). Hovorim, ze ostrost sa moze posudzovat tak pri 100% zvacseni (vyreze), aj to este stale velmi, velmi, velmi subjektivne.
neberiem to ako urazku, len ma to zaskocilo, lebo si myslim ze je to sklo vazne ostre a ten bokeh je poprd... li, na zaujimalo ako to myslis. Tiez suhlasim ze to treba kukat pri 100% zvacseni.
ahojte, ja mam tiez problem s ostostou fotiek a to aj s novym objektivom . fotak mam D60 pri urcitej vzdialenosti su fotky ostre ale to je len jedna z mnohych. a su neostre aj pri naozaj vysokych casoch. moze to byt fotakom?
ahojte, ja mam tiez problem s ostostou fotiek a to aj s novym objektivom . fotak mam D60 pri urcitej vzdialenosti su fotky ostre ale to je len jedna z mnohych. a su neostre aj pri naozaj vysokych casoch. moze to byt fotakom?
Neviem, ja ostrím cez toto (ostré ako britva), doporučuje 99 zo 100 fotografov.
co sa tyka ostrosti, par ludi nazvalo moje tu uverejnene fotografie za neostre, a to fotim s dost kvalitnymi a ostrymi objektivmi :) Mozno trosku problem ephota je, ze nahlady su vzdy preostrene a potom fotka v originalnej velkosti (zmensena na web) je oproti nahladu zdanlivo neostra.
Pri tejto prilezitosti musim napisat aj skusenost s mojimi vlozenymi fotografiami - pri viacerych mi bolo vytykane, ze su neostre, pritom su fotene L-kovymi objektivmi, expozicne casy dostatocne kratke, jednoznacne pred vlozenim boli rezavo ostre. Pri prehliadani v ephoto sa mi vsak zobrazi zmenseny nahlad, ten je samozrejme interpolovany a neostry, pri kliknuti sa naopak obrazok nezvacsi na mnou vlozenu velkost, ale je znatelne vacsi a taktiez neostry...
Neostré fotografie
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=55595&autor_id=7130
nezda sa ti to ostre?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa