Potreboval by som poradit preco mi nejde otvorit rawko v Adobe Photoshop CS2 ? potrebujem na to iny program alebo verziu?
Mam canon 450
dakujem za radu
vo verzii CS2 neotvoris RAW subor z Canon 450D.
standardne sa na otvaranie RAW suborov v PhotoShope pouziva Adobe Camera Raw (co sa tu uz x-krat spominalo), ale ostatna verzia pre CS2 je 3.7 a ta 450D nepodporuje 450D. preco? lebo aj takto adobe tlaci na ludi, aby si kupovali novsi soft. osobne pouzivam na RAW Nikon Capture NX 2, nakolko ma dokonalejsi algoritmus, preto odporucam skusit nejaky Canon sw a potom nasledne spracovavat v PS CS2.
Mal som ten istý problém s otváraním RAW vo photoshope z mojej 350D, ten plugin to vyriešil ale nebol som s ním aj tak spokojný nakoľko mi nedovoľoval toľko nastavení a úprav ako napríklad Digatal Photo Profesional od Canonu. Dnes používam LightRoom a som s ním spokojný.
Adobe nepodporuje najnovsie modely v starsich verziach PS. Odporuca pouzit DNG konvertor, ktory ponuka zdarma. Vsetky RAW prevedies do univerzalneho formatu DNG a spracujes aj v starsej verzii PS.
Adobe vydala podporu raw formatu z Canon 450D vo verzii Adobe Camera Raw 4.4 (marec 2008). Kedze je verzia Adobe Camera Raw 4.x urcena pre Adobe Photoshop CS3, tak v CS2 otvoris tento raw jedine konvertovany do dng ako popisal Karol Srnec.
Otvor si Digatal Photo Profesional od Canonu a daj v moznostiach transfer to Photoshop. Myslim ze ti to otvori rovno ako 16 bit Tiff. Ja to tak nepouzivam nakolko mam V CS4 aj camera raw co mi otvara raw rovno z 450D.
A ako ti to tak nepojde tak daj v Digatal Photo Profesional ´Convert and Save´ a uloz to pod 16 bit tiff a to ti PS uz otvori...
Raw a photoshop
standardne sa na otvaranie RAW suborov v PhotoShope pouziva Adobe Camera Raw (co sa tu uz x-krat spominalo), ale ostatna verzia pre CS2 je 3.7 a ta 450D nepodporuje 450D. preco? lebo aj takto adobe tlaci na ludi, aby si kupovali novsi soft. osobne pouzivam na RAW Nikon Capture NX 2, nakolko ma dokonalejsi algoritmus, preto odporucam skusit nejaky Canon sw a potom nasledne spracovavat v PS CS2.
A ako ti to tak nepojde tak daj v Digatal Photo Profesional ´Convert and Save´ a uloz to pod 16 bit tiff a to ti PS uz otvori...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa