Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Panning

rumrunner
2009-05-28 21:11:52+02
Do tejto temy by ste mohli napisat nieco zo svojich skusenosti ohladom panningu a o foteni motosportu ako takeho. Vase preferovane nastavenia clony, casu, vyber ostriaceho bodu, preferovane ohniska ako aj nasledne upravy. Proste vsetko...

kralik_j
2009-05-28 21:39:26+02
prave pracujem na foto z pezinskej baby, a tam som sa trosku pohral i s panningom. To znamena, dat cas ani nie velmi kratky a ani velmi dlhy. Kratky preto aby nebolo vsetko zmrazene a dlhy aby bol ostry len objekt a pozadie vplyvom maznutia, sledovania objektu rozmazane. Vtedy oci hned idu po ostrom objekte. Inak je to dost tazke, jednym okom pozorovat rychlopriblizujuci objekt a druhym kukat do hladacika. Pouzival som vysie iso a kontinualne ostrenie.

rumrunner
2009-05-28 21:52:06+02
Na Babe som skusal panning po prvy krat a zaujalo ma to. Preto by som bol rad, keby sa aj ostatny podelili so svojimi skusenostami. Viem ze najviac sa da naucit praxou ( aj to bude), ale troska teorie tiez nezaskodi

kralik_j
2009-05-28 22:11:23+02
a kde si stal? ja na tej prvej zakrute, boli tam nejaky chalosi so zrkadlami..
podarilo sa ti nieco? Ja mam asi do 500 foto a este mi chyba asi zo 50 aby som to nejako uz dokoncil :( uf

rumrunner
2009-05-28 22:17:52+02
Ak sa nemylim tak som bol medzi 3. a 4. zakrutou. Nieco som nafotil, nieco mam aj v galerii. Na to ze to bolo ¨ten krat poprve¨ som spokojny, ale chce to viac praxe.

kralik_j
2009-05-28 22:27:27+02
ta prva je celkom fajn, ten bavorak je maznuty

maciakba
2009-05-28 22:58:54+02
ja som bol v zakrute kde malo stanovisko cislo 7, jeden stary opel to tam vpalil do zvodidla akurat, fotky som este nestihol zpracovat mam asi mesacny sklz so spracovanim :-/ a pozajtra sa ide na babu znova fotit drift

oboy
2009-05-29 00:46:30+02
Panning fotim na prioritu casu a jeho dlzku volim podla rychlosti objektu alebo podla zameru ako ma fotka vypadat. Casto su zaujimave velmi dlhe casy, kde je toho velmi malo ostreho na objekte, ale cele to posobi dynamicky. ISO volim tak, aby mi to hodilo nejaku vyssiu clonu pre hlbku ostrosti.

Siroke ohniska su problemove kvoli prilis velkym uhlovym a vzdialenostnym zmenam, na druhej strane zas zobrazia kopec maznuteho pozadia a daju dynamiku. So sirokacom je casto ostra len cast objektu, nemusi to vsak vzdy posobit rusivo.

Dobre sa da fotit panning aj s dlhym sklom, najma, ked je k dispozicii dany rezim stabilizacie. Auto je casto cele ostre, cas nemusi byt moc dlhy, chce to len volny priestor.

Miesto si vyberam radsej vo vnutri zakruty, idealne je stat v strede kruznice, ktoru auto opisuje, nemeni sa potom vzdialenost a auto je cele ostre.

Na tejto Babe som bol nejak mimo, kopec odpadu z panningu. Asi to bolo tym slnkom a vecnym cakanim na auta.

michal.4x4
2009-09-07 21:33:34+02
Nielen na vrchoch sa dá fotiť panning. Cross country rally tiež ponúka množstvo príležitostí.

Čo sa týka nastavení, tak s doterajším Powershotom S3, ktorým je robená aj táto foto, som sa spoliehal na manuálne nastavenia - clona čo zoom a mraky dovolili a čas som doladil aby bolo aspoň čosi vidno. Takže vlastne z núdze cnosť :-)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()