Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Ako na "opalenu" pokozku ?

aTOMMIk
2009-05-29 22:25:31+02
chcel by som Vas poprosit kto viete, ako by som dokazal v PS alebo v inom programe vytvorit z bledej pokozky aspon mierne hnedastu-opalenu...PS nejak extra neovladam tak sa obraciam na vas a dufam ze niekto s podobnou skusenostou sa najde.. priatelka bohuzial ma problem pre ktory sa dobre opalit nemoze a tak zostava uz na jedine a to na upravu v PC..hladam som na viecerych strankach s tutorialmy ale nejak som toho moc nenasiel.. dakujem za vsetky rady...

Daniel.U
2009-05-29 22:37:29+02
vo Photoshope to mozes urobit v prvom rade selekciou ploch, ktore obsahuju plet. Mas viac moznosti, lasom obkreslit, pouzit selective color, ktory ti urobi vyber, alebo najlahsie cez rychlu masku. Kliknes na quick mask a ciernym stetcom pretres pokozku. Pouzivanie rychlej masky ale odporucam prestudovat. Zo selekcie vytvoris vrstvu a v tej mozes aplikovat nejaku funkciu, ktora zmeni farebnost. Tiez mas viac moznosti, kolorovanie (hue,saturatio,brightness), krivky alebo urovne, color balance, kombinacie ich (po pripadnom zduplikovani vrstvy aby si vsetko nerobil v tej vyselektovanej). Nieje to take lahke aby sa to dalo opisat par vetami a aby to vizeralo vierohodne ked hovoris, ze nevies dobre robit s Photoshopom

bear
- moderator
2009-05-29 23:36:38+02
skopirujes vrstvu a das ju aplikovat ako multiply, pokozka bude tmavsia, ale takisto vsetko okolo, takze je to dobre aplikovat cez masku, nastavenim viditelnosti (opacity) vrstvy mozes regulovat silu efektu. Hodi sa to aj na stmavenie low-key pozadia. Opacny efekt dosiahnes funkciou screen (ak chces bledsie zuby, ocne bielka, high-key pozadie....)

slavmiro
2009-05-30 00:55:52+02
opytal by som sa na recept Michaela Jacksona a potom invertoval postup.. :) Ale dost netradicne poziadavky mas, co tak tonovaci MakeUp a bronzovy telovy krem? Budes robit seriu a to chces potom v kazdom zabere v serii aplikovat lokalne masky? Fot babu na co najsvetlejsom pozadi a tak vinikne prirodzena tmavost pokozky viac.

Marcel Rebro
2009-05-30 00:59:17+02
príspevok od: slavmiro
opytal by som sa na recept Michaela Jacksona a potom invertoval postup.. :) Ale dost netradicne poziadavky mas, co tak tonovaci MakeUp a bronzovy telovy krem? Budes robit seriu a to chces potom v kazdom zabere v serii aplikovat lokalne masky? Fot babu na co najsvetlejsom pozadi a tak vinikne prirodzena tmavost pokozky viac.
rudokozec sa ozval ... sorrac ale ked musim, tak musim ;-)

slavmiro
2009-05-30 01:02:01+02
príspevok od: Marcel Rebro
len si rypaj podvodniku.. :)

javelin
2009-05-30 11:14:56+02
príspevok od: Marcel Rebro
Už sa moc zachránit nedalo...no skusil som trochen....nech si trocha šplhnem u Slavmíra...:)))

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()