Ahojte. chcem sa opytat na vase skusenosti. chystam sa na dovolenku do Egypta. je tam vraj dost velka vlhkost pri mori. Myslite ze je to nejake zvysene riziko?moze to uskodit fotaku? mam Pentax K10. objektiv beriem asi len jeden. takze telo nebudem otvarat. dik za vase nazory...
Egypt je suchy. Vlhkost neni vysoka skor vietor a prah su vacsi problem. A tiez zlodeji. Na to treba davat pozor a takisto pri mojej poslednej navsteve bolo zakazane fotografovat v hrobkach a neriskoval by som to ked som videl tych co na to davali pozor.:-)
Egypt je suchy. Vlhkost neni vysoka skor vietor a prah su vacsi problem. A tiez zlodeji. Na to treba davat pozor a takisto pri mojej poslednej navsteve bolo zakazane fotografovat v hrobkach a neriskoval by som to ked som videl tych co na to davali pozor.:-)
Suchy? budem pri mori. vraveli mi praveze je tam velka vlhkost... ano viem ze niektore objekty je tam zakazane fotit... ide mi len o to prostredie.. nerad by smo koli tomu nechaval fotak doma... clovek sa tam nedostane zase kazdy den ..do takej krajiny...
Vsade pri mori je vlhkejsie nez u nas v centre BA. Ty mas K10D a ten je utesneny voci prachu a stekajucej vode. Z toho vypliva ze ta zvysena vlhkost mu neublizi.
Aj keby si mal kompakt tak v pohode vydrzi, zase si nemysli ze tie fotaky su len na okrasu.
pokial ho v tom mori nevykupes, tak mozes byt bez obav. fotaky niesu z cukru, neroztopia sa :) ja som so svojim fotil napr pri vodopadoch, kde vodna triest prskala tak, ze som nestihal utierat prednu sosovku a nic sa mu nestalo. a to nieje ani nijako zvlast utesneny :) skor sa treba bat tych dlhoprstych. zelam dobre svetlo v egypte
Mozes kludne bez obav fotit. Ako uz bolo spominane, pri mori je vzdy väcsia vlhkost, ale Egypt je jedna z najsuchsich destinacii, vlhkosti sa urcite neboj:) Co sa tyka pamiatok, fotit mozes vsetko okrem vnutra hrobiek v Udoli kralov, tu nemozes ist ani s kamerou(i ked aj tu sa da za uplatok fotit) a tak isto sa nesmie fotit v kahirskom muzeu a ani kamerovat. Tam dokonca prechadzas dvojitou kontrolou. Takze fotak urcite, bola by skoda tieto uzasne pamiatky nezachytit. A ak mas aj nejaky vodotesny kompakt, tak si ho urcite zober, more v Egypte je ako jedno obrovske, vsetkymi farbami a rybickami hyriace akvarium!
Dobre svetlo prajem.:)
ocuvaj ma, bol som v Egypte s Canonom400D a objektivom Sibma 18-200 a nemal som jediny problem. Ak nebudes skladat objektiv tak je dobre. Ale kvoli piesku vzdy ho po foteni hned daj nazad do brasny a nemas sa coho bat. Nezabudni si vziat stetec na ometanie skla a urcite nasad ochranny UV fitler. Nikdy neotieraj sklo objektivu v pusti handrickou!!! Az po omietnuti stetcom lebo si ho mozes poskrabat a to je tak vsetko.
Využiji této diskuse a zeptám se podobně...CO V ASII(THAJSKU)??? co vlhkost a fotografování??? máte prosím někdo zkušenost??? děkuji Vám za rady!!
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/kondenzacia_leto/
V thajsku je vlhkost vysoka, najma pri vychode z klimatizovanych miestnosti/dopravnych prostredkov treba davat pozor.
ja som isla do Egypta so zrkadlovkou a prezila ,aj ked bola dost od piesku lebo tam fuka casto taky teply vietor a piesok je uplne vsade.Mamke som pozicala do Egypta nas kompakt a isiel potom rovno do kosa chudak...uplne od piesku ,polepeny.
Chcem tym povedat ,ze si tam treba na ten fotacik fakt davat velky pozor ..pofotit a sup rychlo do brasne
Mal som tam Pentax istDL a vlhkost ani prach nebol problém....a to nebol ani vlkotesno-prachotesno utesnený...........
Problám je v extrémnej horúčave(Júl-August).......
Zabudol som sa tak na desať minút a neschoval ho do brašny a v tom teple zmrzol::))))
Pomohol reset vytiahnutím Aku....
Stalo sa mi to viac krát a potom už nikdy mimo Afriku....:))))
S fotakom som nemal ziadny problem akurat objektiv canon 17-85 sa poruchal v udoli kralov kde bolo neskutocne horuco a objektiv bol tiez velmi horuci. V servise vysvitlo - poruchana zavierka. Tak neviem ci je to teplom ale stalo, tak som na to chcel upozornit.
Tiež som fotil v EGYPTe s kompaktom OLYMPUS MJU 800 a nebol žiadny problém, pri mori v údolí kráľov v pyramíde v LUXORe a nebol žiadný problém....
Najväčšia sviňa je ten mikro piesok krorý je tak malinky a tak jemný, že sa dostane všade, takže treba nato dávať pozor a pokiaľ je možné hneď foťak schovať do brašne, to je jediný nepriateľ v EGYPTe...a o vlhkosť by som sa nebál :D
Tie teploty sú tam niekedy vysoké....najlepšie je tám ísť v tak v koncom septembra ale najlepšie oktobri/novembri keď tam nie su až také horúčavy...
Prajem veľa krásnych záberov... :)
Egypt a fotografovanie
Aj keby si mal kompakt tak v pohode vydrzi, zase si nemysli ze tie fotaky su len na okrasu.
Dobre svetlo prajem.:)
V thajsku je vlhkost vysoka, najma pri vychode z klimatizovanych miestnosti/dopravnych prostredkov treba davat pozor.
Chcem tym povedat ,ze si tam treba na ten fotacik fakt davat velky pozor ..pofotit a sup rychlo do brasne
Problám je v extrémnej horúčave(Júl-August).......
Zabudol som sa tak na desať minút a neschoval ho do brašny a v tom teple zmrzol::))))
Pomohol reset vytiahnutím Aku....
Stalo sa mi to viac krát a potom už nikdy mimo Afriku....:))))
Najväčšia sviňa je ten mikro piesok krorý je tak malinky a tak jemný, že sa dostane všade, takže treba nato dávať pozor a pokiaľ je možné hneď foťak schovať do brašne, to je jediný nepriateľ v EGYPTe...a o vlhkosť by som sa nebál :D
Tie teploty sú tam niekedy vysoké....najlepšie je tám ísť v tak v koncom septembra ale najlepšie oktobri/novembri keď tam nie su až také horúčavy...
Prajem veľa krásnych záberov... :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa