Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

PS a jeden zufalec

smoulinka 979
2009-06-05 23:32:29+02
Prosim Vas najde sa tu neaka dobra dusa,ktora mi poradi kde robim chybu,ked chcem dostat raw z fotoaparatu do PS CS4?Idem cez adobe bridge-vsetko nastavim tak ako mam raw do dng formatu a vyhadzuje to chybu,nepodari sa to skonvertovat, cize ani otvorit..uz som prestudovala vsetko mozne aj som pozrela par tutorialov a uz neviem ...som v koncoch...stravila som tu dnes cely den...mozno som uplny blbec na digitalne data...pomoze mi niekto???

2009-06-05 23:35:53+02
Ak ti neotvori RAW: stiahni ACR, podla navodu nakopiruj do adresara (u mna C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins\File Formats) restartni PS CS4 a uz by to malo fungovat ;)

ACR: http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html

Ak to robi nieco ine, tak vysvetli podrobnejsie.

smoulinka 979
2009-06-05 23:42:41+02
Dakujem za zaujem,budem skusat,ale dnes uz nemam sil,tak sa ozvem ako som dopadla..

viking81
2009-06-05 23:44:50+02
a musi to byt raw do ps ? ja na spracovanie raw pouzivam DPP od canonu...tak to mi len tak napadlo :)

2009-06-05 23:45:18+02
príspevok od: smoulinka 979
Dakujem za zaujem,budem skusat,ale dnes uz nemam sil,tak sa ozvem ako som dopadla..
nemusis dakovat, staci ked budes skusat a nebudes leniva ;)

smoulinka 979
2009-06-05 23:51:14+02
príspevok od:
leniva som neni..to mi ver,dnes som to od 16.00...studujem,citam,ucim sa lebo
mam moc rokov,vela deti a raz za cas sa venovat tomuto neuveritelnemu konicku,
ktory ma raz fascinuje,raz privadza do zufalstva/tym myslim fotografiu-od kedy
sme vsetci presli na digitalne data je sa stale co ucit a zdokonalovat u mna sa to hlavne tyka prace s PC/

smoulinka 979
2009-06-07 10:43:17+02
príspevok od:
bingo...ide mi to....dik

V.Erix
2010-01-04 22:10:04+01
Ja mam problém pri uložení v PS.

Dám save, dám meno a potom klikk na save. Potom vyskočí okienko JPEG Options. Quality to ešte chápem, ale je tam aj Format Options: Baseline (Standard), Baseline Optimized a Progressive. Doteraz som to mal pri uložený Progressive a Scans na 3. Ale keď súbor vypálim, DVD prehrávač výpise neplatný formát. Keď uložím súbor v Baseline (Standard) a vypálim tak to ide v prehrávači.
Načo slúžia jednotlivé formáty (Baseline, Progressive)?
Vopred ďakujem za odpoveď.

TermiT
2010-01-04 22:20:14+01
príspevok od: V.Erix
Ja mam problém pri uložení v PS.

Dám save, dám meno a potom klikk na save. Potom vyskočí okienko JPEG Options. Quality to ešte chápem, ale je tam aj Format Options: Baseline (Standard), Baseline Optimized a Progressive. Doteraz som to mal pri uložený Progressive a Scans na 3. Ale keď súbor vypálim, DVD prehrávač výpise neplatný formát. Keď uložím súbor v Baseline (Standard) a vypálim tak to ide v prehrávači.
Načo slúžia jednotlivé formáty (Baseline, Progressive)?
Vopred ďakujem za odpoveď.
Ak sa nemylim, urcuje to metodu vykreslenia danej foto.. pri progressive sa usetri trocha miesta.. ale inak s kvalitou ako takou to nema nic.. ak sa mylim, opravte ma niekto..

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-01-04 22:27:41+01
Rozne sposoby vykreslovania si vyziadali rozne druhy pouzitia. Viacnasobne vykreslovanie bolo urcene pre pouzitie na internete, ked boli pomale linky. Stretnes sa s ni stale, ale niekedy ho nezbadas. Funguje tak, ze sa najprv vykresli hruby obrazok a postupne na nom pribudaju detaily. Je to dobre, aby si mal co najskor predstavu o tom, co na obrazku je a mohol sa rozhodnut, ci pockas na uplne vykreslenie, alebo ides inam.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()