Prosim Vas najde sa tu neaka dobra dusa,ktora mi poradi kde robim chybu,ked
chcem dostat raw z fotoaparatu do PS CS4?Idem cez adobe bridge-vsetko nastavim tak ako mam raw do dng formatu a vyhadzuje to chybu,nepodari sa to skonvertovat,
cize ani otvorit..uz som prestudovala vsetko mozne aj som pozrela par tutorialov
a uz neviem ...som v koncoch...stravila som tu dnes cely den...mozno som uplny blbec na digitalne data...pomoze mi niekto???
Ak ti neotvori RAW: stiahni ACR, podla navodu nakopiruj do adresara (u mna C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins\File Formats) restartni PS CS4 a uz by to malo fungovat ;)
nemusis dakovat, staci ked budes skusat a nebudes leniva ;)
leniva som neni..to mi ver,dnes som to od 16.00...studujem,citam,ucim sa lebo
mam moc rokov,vela deti a raz za cas sa venovat tomuto neuveritelnemu konicku,
ktory ma raz fascinuje,raz privadza do zufalstva/tym myslim fotografiu-od kedy
sme vsetci presli na digitalne data je sa stale co ucit a zdokonalovat u mna sa to hlavne tyka prace s PC/
Dám save, dám meno a potom klikk na save. Potom vyskočí okienko JPEG Options. Quality to ešte chápem, ale je tam aj Format Options: Baseline (Standard), Baseline Optimized a Progressive. Doteraz som to mal pri uložený Progressive a Scans na 3. Ale keď súbor vypálim, DVD prehrávač výpise neplatný formát. Keď uložím súbor v Baseline (Standard) a vypálim tak to ide v prehrávači.
Načo slúžia jednotlivé formáty (Baseline, Progressive)?
Vopred ďakujem za odpoveď.
Dám save, dám meno a potom klikk na save. Potom vyskočí okienko JPEG Options. Quality to ešte chápem, ale je tam aj Format Options: Baseline (Standard), Baseline Optimized a Progressive. Doteraz som to mal pri uložený Progressive a Scans na 3. Ale keď súbor vypálim, DVD prehrávač výpise neplatný formát. Keď uložím súbor v Baseline (Standard) a vypálim tak to ide v prehrávači.
Ak sa nemylim, urcuje to metodu vykreslenia danej foto.. pri progressive sa usetri trocha miesta.. ale inak s kvalitou ako takou to nema nic.. ak sa mylim, opravte ma niekto..
Rozne sposoby vykreslovania si vyziadali rozne druhy pouzitia. Viacnasobne vykreslovanie bolo urcene pre pouzitie na internete, ked boli pomale linky. Stretnes sa s ni stale, ale niekedy ho nezbadas. Funguje tak, ze sa najprv vykresli hruby obrazok a postupne na nom pribudaju detaily. Je to dobre, aby si mal co najskor predstavu o tom, co na obrazku je a mohol sa rozhodnut, ci pockas na uplne vykreslenie, alebo ides inam.
PS a jeden zufalec
ACR: http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
Ak to robi nieco ine, tak vysvetli podrobnejsie.
mam moc rokov,vela deti a raz za cas sa venovat tomuto neuveritelnemu konicku,
ktory ma raz fascinuje,raz privadza do zufalstva/tym myslim fotografiu-od kedy
sme vsetci presli na digitalne data je sa stale co ucit a zdokonalovat u mna sa to hlavne tyka prace s PC/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa