Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Pomoc zaciatocnikovy

2009-06-11 15:47:07+02
ahojte :) prosim vas nie je tu niekto z okolia Malaciek co by bol ochotny pomoct pri foteni (nastavenie, kompozicia atd.) alebo nejake rady a tak. Mam nikon d40 setovy objektiv.

Slavo Jancisin
2009-06-11 20:32:50+02
príspevok od:
este aby som sa naucil tie aranzovane a som happy :)
tie sa učím aj ja ... pomáha mi aj surfovanie po nete ... aj cez víkend ideme fotiť svadoné šaty pre svadobný salón ... šanca vyskúšať si to v praxi a pod menším časovým stresom ako na svadbe ... fotiť sa bude v exteriéri aj interiéri (Červený Kláštor - PIENAP)

kralik_j
2009-06-11 21:31:20+02
ja to idem presne tiez tak spravit, sesterka ma koncom juna a uz ma fotografa, ja si naschval beriem tiez, vyskusam si to bez stresu a potom porovnam s tym co ma objednaneho. Aspom sa tam budem bavit, lebo tie svadby su uz nuda ;(

2009-06-11 21:35:06+02
príspevok od: kralik_j
ja to idem presne tiez tak spravit, sesterka ma koncom juna a uz ma fotografa, ja si naschval beriem tiez, vyskusam si to bez stresu a potom porovnam s tym co ma objednaneho. Aspom sa tam budem bavit, lebo tie svadby su uz nuda ;(
ja som uz davno nebol na svadbe, ktoru by som nefotil :-D

kralik_j
2009-06-11 21:36:19+02
a ja tam chodim jest a pit :)

2009-06-12 07:27:39+02
ja som mal moznost zistka D40 este minuly rok za super cenu 5000sk tak preco by som mal kupit kompakt ked som mohol mat zrkadlovku....mame to skor ako rodinny fotak alebo tak...nepotrebujem sa stat fotografom ani na foteni zarabat prachy...ide len o to nech o tom viem viac :)

Marcel Rebro
2009-06-12 07:36:49+02
príspevok od:
ja som mal moznost zistka D40 este minuly rok za super cenu 5000sk tak preco by som mal kupit kompakt ked som mohol mat zrkadlovku....mame to skor ako rodinny fotak alebo tak...nepotrebujem sa stat fotografom ani na foteni zarabat prachy...ide len o to nech o tom viem viac :)
nastavenie fotaku a kompozicia ... pleties dokopy veci ktore sice spolu suvisia, ale su z ineho sudka. to je ako keby si sa pytal ´ako sa soferuje auto´ a zaroven ´aka je nejkratsia cesta z Bratislavy do Race´ ;-)

2009-06-12 08:09:31+02
neboj sa viem co som myslel...proste som to napisal tak ze mozu byt clanky o kompozicii, nastevenie fotoaparatu atd...pytal som sa vseobecne a nie ze nieco pletiem...skor ty si nepochopil ako som to myslel :)

IceDive1
2009-06-12 08:21:22+02
Doporučujem aj návštevu knihkupectva. Máš tam parádne knihy o fotení. Keď si každý deň na záchode prečítaš jednu lekciu, za chvíľu bude z teba profík teoretik. :-)

Marcel Rebro
2009-06-12 08:21:40+02
príspevok od:
neboj sa viem co som myslel...proste som to napisal tak ze mozu byt clanky o kompozicii, nastevenie fotoaparatu atd...pytal som sa vseobecne a nie ze nieco pletiem...skor ty si nepochopil ako som to myslel :)
aha tak to je ine. potom prepac, mrzi ma ze som sa nepochopil. ja som vseobecne povazovany za nechapaveho ... toho kena co ti poradil alexs si skusil? je to taky ´optimalizovany soferak´ na D40 ...

2009-06-12 08:24:24+02
ale nie si nechapavy sme sa len nepochopili a ja som to aj blbo napisal :) co ked neviem moc po anglicky...ale tak niekde som cital ze aj na automatiku sa da fotit a postupne nato dochadzat

mgeo
2009-06-12 10:15:21+02
Ospravedlnujem sa ze zneuzijem toto vlakno, ale tiez som zaciatocnik. O fotenie som sa zacal zaujimat koncom minuleho roka, v tedy som objavil aj tento web a precital som tu uz vela clankov o technike fotenia, filtroch, upravach v pc a v podstate sa moje fotky zlepsili. Nejake som dal do galerie, len ma mrzi ze nikoho asi nezaujmu :) bol by som vdacny za kazdy koment co je na nich zle, za kazde hodnotenie, ved tam je stupnica od 1 po 7 :) .
Darmo dam foto na sme ci pravdu, kde mi naskoci 5 hviezdiciek, ked tu nikoho nezaujmu, potom neviem co si mam mysliet.

mgeo
2009-06-12 10:18:06+02
este som premyslal, ci nezaujmu prave preto, ze fotim kompaktom, na kresbe to je asi aj vidiet, hlbka ostrosti tiez nieje taka aku by som potreboval :) Videl som ale kompaktom aj tu vela krasnych fotiek, tak viem ze to ide a stale sa snazim ucit sa aj z diskusii :)

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-06-12 10:32:09+02
príspevok od: mgeo
este som premyslal, ci nezaujmu prave preto, ze fotim kompaktom, na kresbe to je asi aj vidiet, hlbka ostrosti tiez nieje taka aku by som potreboval :) Videl som ale kompaktom aj tu vela krasnych fotiek, tak viem ze to ide a stale sa snazim ucit sa aj z diskusii :)
dôležitejšie ako technika s ktorou fotíš, si ty sám a ako vidíš svoje okolie. Fotografia je z veľkej časti umenie a z veľkej časti biznis. Jašterica vyhrievajúca sa na kameni tu asi nikoho neoslní.

mgeo
2009-06-12 10:49:18+02
príspevok od: branislavbuzek
dôležitejšie ako technika s ktorou fotíš, si ty sám a ako vidíš svoje okolie. Fotografia je z veľkej časti umenie a z veľkej časti biznis. Jašterica vyhrievajúca sa na kameni tu asi nikoho neoslní.
to uz som zistil ze neoslni :) je mi jasne, ze viac ako technika je kompozicia, ako som pisal, je tu vela krasnych foto fotenych kompaktom :)

Len ja som tu jastericu povazoval za podarenu foto, vlastne za ten pol rok jednu z mojich najlepsich a myslel som si, ze by mohla zaujat aspon na tolko, aby sa k nej vyjadrili ludia z tohoto webu :) No tak casom ked znova nieco odfotim, co si budem mysliet ze to stoji za zverejnenie aj tu, tak pridam :)

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2009-06-12 10:55:16+02
odporúčam študovať najviac hodnotené fotky. O pol roka sa vráť k tej jašterici a sám si ju ohodnoť...myslím, že sa nad tým len pousmeješ

mgeo
2009-06-12 11:07:28+02
príspevok od: branislavbuzek
odporúčam študovať najviac hodnotené fotky. O pol roka sa vráť k tej jašterici a sám si ju ohodnoť...myslím, že sa nad tým len pousmeješ
tak to mas asi uplnu pravdu, aj fotky z minuleho leta z chorvatska sa mi najprv pacili a teraz ked na ne pozeram, ani jedna sa mi nepaci, na kazdej uz vidim tie chyby, ktore som pred tym nevnimal, aj co sa tyka technickej kvality aj kompozicie.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-12 11:10:10+02
tak to mas asi uplnu pravdu, aj fotky z minuleho leta z chorvatska sa mi najprv pacili a teraz ked na ne pozeram, ani jedna sa mi nepaci, na kazdej uz vidim tie chyby, ktore som pred tym nevnimal, aj co sa tyka technickej kvality aj kompozicie.
Fotoaparat, ktory mas zvlada makro bez problemov, odporucam este dokupit makropredsadku. Keby si sa zucastnil nasho workshopu Makro v exteriery (buduci vikend), mohol by si sa o makrofotografii naucit viac.

mgeo
2009-06-12 11:53:23+02
príspevok od: Karol Srnec
Fotoaparat, ktory mas zvlada makro bez problemov, odporucam este dokupit makropredsadku. Keby si sa zucastnil nasho workshopu Makro v exteriery (buduci vikend), mohol by si sa o makrofotografii naucit viac.
dakujem, makropredsadku uz mam, zatial +4d, no viem ze na workshope by som sa niecomu naucil :) s kolegom sme aj premyslali, ze by bolo fajn, ale bolo by nam trapne s tymi nasimi fotakmi medzi vami :) ma ten isty ako ja

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-12 12:12:46+02
dakujem, makropredsadku uz mam, zatial +4d, no viem ze na workshope by som sa niecomu naucil :) s kolegom sme aj premyslali, ze by bolo fajn, ale bolo by nam trapne s tymi nasimi fotakmi medzi vami :) ma ten isty ako ja
Minuly rok tam bili tiez s ultrazoomami a nikdo sa nesmial. Donedavna som aj ja fotil makro kompakto, kym som ho neprerobil na infra. Pisal som o tom vo fotoskole.

roben
2009-07-01 13:45:40+02
btw: nejaky workshop v okoli BA?

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()