Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

foto periodiká

dedo Milan
2009-06-12 11:14:50+02
Zaujímalo by ma aké periodiká /ak vôbec/ a prečo čítate. Ktoré Vám prinášajú najviac teoretických vedomostí a naopak ktoré najviac obrazových inšpirácií.

Ultra TXF
2009-06-12 11:32:37+02
Digifoto , Digitální Foto ....veľmi dobré recenzie,tutoriály,návody,postupy, úpravy , veľa dobrých fotografií.....každý večer mám čo čítať .
Mám ich predplalatené,nemusím sa naháňať po stánkoch :)
Doporučujem .

kralik_j
2009-06-12 11:38:26+02
tak tak, len keby neboli take drahe

slavmiro
2009-06-12 11:57:08+02
odkedy zanikol Fototip, PhotoArt nekupujem si uz nic. Digirevue len tak sporadicky, ale uz ma to po ostatnej fotosutazi v kategorii Sport s nefundovanym komentarom definitivne preslo. :) Kupujem si zhruba kazdeho 1/2 roka peknu autorsku knihu s fotografiami. To je nadcasova investicia.

Ultra TXF
2009-06-12 12:03:59+02
príspevok od: slavmiro
odkedy zanikol Fototip, PhotoArt nekupujem si uz nic. Digirevue len tak sporadicky, ale uz ma to po ostatnej fotosutazi v kategorii Sport s nefundovanym komentarom definitivne preslo. :) Kupujem si zhruba kazdeho 1/2 roka peknu autorsku knihu s fotografiami. To je nadcasova investicia.
Hej,len autor otázky sa pýtal aj na dostatok teoretických vedomostí,resp.informácií a obrazových inšpirácii.V tom prípade mi oba pripadajú vhodné,kupoval som kedysi dávnejšie aj fotovideo,ale potom mi to nejako už nič nedávalo,tak som zostal u tých dvoch.
Ešte jeden časopis v česku bol dobrý,teda aj je,ale mal menší formát a svojho času neviem či nebol aj jediný fotografický porevolučný časopis...len neviem teraz ako sa volá :)

duroslav
2009-06-12 12:18:25+02
Ja si z času na čas kupujem FotoVideo. Ale to kupujem viac menej ´z dlhej chvíle´. Na čerpanie nových vedomostí je dostupných veľa článkov na nete z ktorých som sa doteraz dozvedel podstatne viac než z časopisov.
Články na nete väčšinou obsahujú aj veľa linkov či už priamo na stránky fotografov, ale vo veľa prípadoch aj na fotogalérie typu flickr, kde sa dá v pohode čerpať inšpirácia.

slavik74
2009-06-12 12:23:18+02
tiez v tom tapam ze ktory je najlepsi, skusam FotoVideo ale ten ich pohlad na sutaze je divny a hlavne honotenie v recenziach hrozne - hodnotia 5UZ a vsetky maju 95 alebo 96 bodov zo 100 :(
Teraz som skusil Photo Life a ten sa mi paci viac.

duroslav
2009-06-12 12:24:51+02
Na digiarene sa nedávno niekto rozplýval nad tým, že photo life už ani zďaleka nie je to, čo to bývalo.

slavik74
2009-06-12 12:26:13+02
je to mozne, ja to niez nechcem hodnotit na zaklade jedneho cisla.

Ultra TXF
2009-06-12 12:31:30+02
Ano myslel som PhotoLife.....myslím,že zmenili formát časopisu,kvalita išla trochu dole.Preto som ho prestal kupovať.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-12 12:39:31+02
Mna Izzino pravidelne zasobuje anglanskymi a amerikanskymi casopismi, tam byvaju aj pekne navody na fotenie a upravu fotiek. Recenzie ma nezaujimaju. Z ceskych si rad pozriem Digitalny fotomagazin a Photo Life, aj ked tam Karbusicky niekedy perli, ale niektore clanky maju velmi prepracovane.

PeterMarek
2009-06-12 12:44:12+02
Aperture http://www.aperture.org/
Black & White http://www.bandwmag.com/
Photo http://www.photo.fr/
Photolife http://www.photorevue.cz/

trojuholnik
2009-06-12 12:57:54+02
asi 2x som kupil fotovideo a bolo to strasne zle

bolo tam par velmi peknych fotiek niekde z grand canyonu a to bolo tak vsetko. +predstavenie fotoprislusenstva

zvysok zbytocny

Strhak
2009-06-12 13:14:20+02
V Nemecku som si kupoval PROFIFOTO www.profifoto.de alebo podla mňa ešte o kus lepší PHOTOGRAPHIE www.photographie.de a pri výbere nového fotoaparátu sa mi veľmi osvedčil FOTOHITS www.fotohits.de kvôli ich recenziám. Tu na slovensku Digifoto a Digitální Foto

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-12 14:01:09+02
Francuzske Photo sa mi tiez paci.

kralik_j
2009-06-12 14:36:20+02
mal som ho predplatene, ale pokazili sa. Nielen ze je drahe, ale je tam nenormalne kopec komercnej reklamy. Zacinali sa viac uberat tymi kompaktami a poloprofi a profi tam bolo coraz menej clankov, hodnoteni.
Je pravda ze na par dvojstrankach paradne foto, no ostatne ubohe.
Najvacsi problem som mal ako sa ucit s Wohnouty (ci tak nejak sa to pise), kretensky to to bolo tak pisane, ze i ked som sa chcel zasmiat tak som si to musel tri krat precitat :(
Digifoto je fajn.
No kupovat si dva casaky do mesiaca jeden po 160skk je dost mastne.

slavmiro
2010-02-25 09:15:03+01
Konstatujem, ze definitivne zaniklo posledne SK periodikum zaoberajuce sa aspon z casti fotografiou - Digirevue. Digirevue bolo tiez poriadatelom tradicnej fotosutaze www.fotosutaz.sk a davalo tak pomerne ojedinely priestor na printovu prezentaciu sa autorom. Digirevue s teamom Pauer-Orvisky-Tomik prinasalo casto aj zaujimave profily autorov. Cest ich praci!

Dovody zaniku vidim vo viacerych rovinach, maly trh, kriza a mozno aj narast popularity e-photo portalu. :) Printove periodika prinasajuce aj recenzie techniky jedoducho uz nestacia reagovat zo svojej podstaty v realnom case. V tom ma web velku vyhodu. Skoda ho, este vacsia skoda je Fototipu, ktory sa pel-mel recenziam techniky venoval minimalne podobne ako dodnes etalon fotomagazinu v podobe ceskeho PhotoArt-u. Chvala Bohu, aspon ze knizky vychadzaju..

P.S. Koncom roka zanikol aj tyzdennik Zurnal, takze po kvalitnu reportaznu foto sa musime znovu obracat na cesky Reflex... :(

PeterMarek
2010-02-25 09:27:44+01
Ešte fungujú Fotonoviny a Imago a Port No.21
http://www.facebook.com/group.php?gid=42897812886&ref=ts
http://www.sedf.sk/default.aspx?c=23

To ale asi nenapĺňa väčšinovú predstavu o fotočasopise.

Za posledný mesiac som sa s tromi absolútne odlišnými skupinami ľudí rozprával o tom prečo nie je (na Slovensku časopis venujúci sa fotografii) , ak by bol tak aký by mal byť a hlavne o tom ako to urobiť aby to nebola len čierna diera na penieze. Tromi rôznymi cestami sme došli k +/- podobnému výsledku...

AL75
2010-02-25 09:29:46+01
Ja čerpám informácie z preplateného amerického časáku Outdoor photographer a z ostrovov mi kamarát posiela Digital Photo. Kvalita článkov, tutoriály sú u obidvoch podľa mňa na inej úrovni ako u domácich periodík. Preto voľba po zharničnej tlači.

BrAtKo
2010-02-25 09:35:53+01
Ahoj mne ako zaciatocnikovi najviac dava casopis Digitalni Foto, nasiel som nejake starsie cislo v PDF a ihned som si siel aj kupit najnovsie. Je to ceske vydanie britskeho originalu Digital Camera World. No a v PDF si este prelistujem Popular Photography.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()