Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

DSLR + Starší externý blesk

lochnes
2009-06-20 13:56:32+02
Zdravím všetkých, Mám taký problém, dúfam že mi, prosím, pomôžete, Už dlhšie skúšam CLS fotografiu ( fotografia s bleskom aj za dňa ) Mal som Starý Metz (sm. čílo 23) ale bol pripojený na moje 20D iba káblikom na kontakt pre blesk (nie do sánok na blesk) - stíhal do 1/250s , a iba v manuálnom režime sa dal využívať lebo vždy sa odpílil naplno - tak som si zohnal za pár kačiek automatický blesk (tiež starý Starblitz sm. číslo 28) - Ak ho odpálim manuálne - odpáli sa naplno a je to riadna sila, ale akonáhle ho pripojím na foťák nejako blízka slabo, Neviete ako nadstaviť fotoaparát aby zvyšoval znižoval intenzitu toho blesku alebo proste aby vyblízkaval silnejšie? je to skutočne slabučký výboj oproti tomu keď ho odpálim manuálne

lochnes
2009-06-20 13:59:29+02
Pripájam obrázok, pre lepšie porozumenie ako to vyzerá v zadu, prosím nejako poradte... ďakujem

2009-06-20 14:06:15+02
pekny bokeh, len ti to trosku pada dolava :o))) ale nie...ten posuvny prepinac je na zmenu iso? vela tam nenastavis, skor by osm povedal, ze fotak nevie s nim pracovat resp. skusal si pohrat sa s nastaveniami ohladom blesku vo fotaku?

lochnes
2009-06-20 14:11:43+02
Ďakujem za reakciu, jj niečo som skúšal ale neviem či s tým správnym, skúšal som v ´Custom functions´ E-TTL II 1.Average 2. Evaluative a nič... to asi s tým nemá čo robiť keť to nie je rada speedlite,

A ešte som skúšal v Custom functions ´Flash firing´ 1.fires 2.Does not fire

lochnes
2009-06-20 14:18:04+02
A zabudol som - tým posuvným voličom sa mení ISO od 50-1000 ale aj keď som s tým hýbal nemenila sa intenzita...

A ten blesk má normálne 5 kontaktov tak by mohol fungovať... :D

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-06-20 18:16:21+02
Nic ti nepomoze, to nie je automaticky blesk (clonova automatika)ale TTL, ale to TTL funguje len som starymi pristrojmi. Kedy si niekto konecne precita navod k fotoaparatu a prejde az ku kapitole o bleskoch, pripadne si precita clanky v nasej fotoskole?

2009-06-20 18:36:05+02
príspevok od: Karol Srnec
Nic ti nepomoze, to nie je automaticky blesk (clonova automatika)ale TTL, ale to TTL funguje len som starymi pristrojmi. Kedy si niekto konecne precita navod k fotoaparatu a prejde az ku kapitole o bleskoch, pripadne si precita clanky v nasej fotoskole?
ked budeme stari, ale stale pekni :o)) to je tazke, otazka je lahsia :o) bohuzial...

pentax
2009-06-20 18:56:09+02
ak som dobre pochopil, mas Pentax D20? Pri nich funguje iba P-TTL. Ja mam starsi blesk Pentax a obycajny TTL nejde.

lochnes
2009-06-20 19:52:57+02
mám Canon 20D... ruku na srdce... prečítal som návod (hoci to nebola moja prvá zrkadlovka) bolo tam veľa o rade Speedlite ale skoro nič o bleskoch iných značiek...

ďakujem aspoň viem na čom som ;) a neexistuje nejako to prerobiť aby šlahal silnejšie?

lochnes
2009-06-20 20:05:43+02
prípadne by som poprosil link kde sa dá o tom niečo dočítať....na ephoto som toho prešiel dosť zrejme mi niečo dôležité uniklo ;)
myslel som že keď má 5 kontaktov blesk pôjde ako vínko...

dodo_bb
2009-06-20 20:18:40+02
No predovšetkým CLS (CREATIVE LIGHTING SYSTEM) systém funguje len na NIKON zrkadlovkách, iné značky (tuším SONY) to možno majú, ale asi pod iným názvom a pokiaľ viem Canon to nemá v tele vôbec podporované. A CLS systém nie je fotografia s bleskom za dňa, ale veľmi inteligentné a kreatívne ovládanie viacerých skupín bleskov priamo z menu zrkadlovky. Keď si zadáš do googlu NIKON CLS, nájde ti asi 630 000 odkazov, hneď na prvom mieste názorné video na YouTube...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()